Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Za lijepu kožu: Antiage i Q10 kreme kombinirajte s uljima

Za lijepu kožu: Antiage i Q10 kreme kombinirajte s uljima
1

Čestim korištenjem koža se navikava na sastojke poput hijalurona i oni više ne djeluju. Koenzimom Q10 koža se brže regenerira, a bore se vidljivo smanjuju

VIDEO

Sastojci krema za njegu kože, kao što su AHA kiselina, retinol ili Q10, sprečavaju nastanak bora ili zaglađuju već postojeće, no dulje korištenje može izazvati i nadraženost te povećanu osjetljivost zrele kože.

- Hijaluronska kiselina je sastavni dio kože koju koža proizvodi sama ili se u nju unosi putem injekcija ili kozmetičkih preparata. U kozmetici se upotrebljava hidrolizat koji lakše prodire kroz kožu vraćajući joj vlažnost, mekoću i volumen. AHA kiseline s površine kože skidaju odumrle rožnate stanice te koža postaje sjajnija, glađa i bez hiperpigmentacije. Nakon dulje upotrebe AHA kiseline dolazi i do regeneracije kolagena - za portal zdravakrava.hr dobre strane aktivnih sastojaka antiage krema objašnjava dr. Maja Ceković.

Koenzimom Q10 koža se brže regenerira, bore se vidljivo smanjuju, a vitamin E štiti kožu od slobodnih radikala i usporava starenje.

- Osobno preferiram upotrebu prirodne kozmetike i prirodnih sastojaka (biljnih baznih ulja, biljnih ekstrakata, eteričnih ulja) u kojima nema izoliranih komponenti. Nakon upotrebe takvih preparata nema negativnih reakcija, poput nadraživanja kože ili povećanja osjetljivosti kože prema sunčevim zrakama, a to se zna dogoditi kod upotrebe vitamina A i C te voćnih kiselina (alfa i beta hidrokiselina) - ističe, s druge strane, Dragana Klarić, savjetnica za prirodnu kozmetiku. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Izolirani sastojci, kaže, često stvaraju i ovisnost jer rade umjesto naše kože, pa ona proizvodi još manje količine vlage i sebuma te joj je manja i moć regeneracije. 

- Prirodan način njege jača prirodnu aktivnost kože te joj pomaže održati njezinu unutarnju snagu regeneracije. Koža tako ostaje aktivna i može sama reagirati na vanjske utjecaje te će ostati vitalna i u starijoj dobi - kaže Klarić. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara