Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Za mediteranski ugođaj doma birajte nježne nijanse terakote

Ovaj tip podne obloge neodoljivo izgleda u malom stanu ili dalmatinskoj vili, a lako se kombinira sa svim materijalima i bojama. Terakota je najbolji izbor kad želite pretvoriti prostor u opuštajuću oazu

VIDEO

Keramičke pločice od terakote odlično su rješenje u svim mediteranskim prostorima, no dobro se “snalaze” i u kontinentalnim interijerima. Dodatan plus takve podne obloge je što s vremenom na sebe prima patinu koja će dati svakoj prostoriji posebnost i karakter.

Kraljevski užitak: Ljuljačku iz vrta preselite u dnevni boravak
Kraljevski užitak: Ljuljačku iz vrta preselite u dnevni boravak

Terakota je najbolji izbor kad je riječ o podlozi za pretvaranje prostora u opuštajuću oazu inspiriranu južnim krajevima europskoga kontinenta. Ipak je riječ o tradicionalnome materijalu kojim odišu stare španjolske kuće, dalmatinske vile, grčke taverne i talijanske terase. Osim izgleda, postavljanje pločica je pitanje praktičnosti. 

Atraktivan prostor

U toplim klimatskim uvjetima pločice održavaju prostor hladnim i ugodnim, a terakota je materijal koji će svojom nenametljivošću učiniti prostor atraktivnim, a boravak u njemu ugodnim.

Podovi prekriveni terakotom posjeduju toplinu koja može nadoknaditi šarm koji bi mogao nedostajati prostorima u kojima biramo bijelu boju kao dominantnu. Kombinacijom nijansi od zagasito žute, boje naranče, blijedocrvene, bež i smeđe, koje terakota nosi u sebi, stavlja se akcent na pod, ali s pravom dozom umjerenosti.

Terakota podovi savršeno se slažu s drvenim gredama, kamenim lukovima, detaljima elegantne bronce i jantara. 

Slaganje s bojama

Dovoljno je da samo jedan detalj u prostoru gdje ste pod naglasili terakotom obojite u plavo i prostor će cijele godine zračiti vedrom energijom ljeta.

Ako izaberete samo kremaste, umirujuće tonove s dominantnom bijelom, igrat ćete na sigurnu opciju uz koju ne možete pogriješiti ako vam je cilj da prostor zrači neutralnošću i smirenošću. Terakota je prilagodljiva i potpuno neodoljiva jednako u malom stanu kao i u raskošnim vilama. 

Kamen: Prirodan materijal koji voli svaki stil uređenja prostora
Kamen: Prirodan materijal koji voli svaki stil uređenja prostora

Prilagodljiva

Odlično se uklapa u bilo koji ambijent i kombinira s bojama i materijalima od onih zagasitih do vedrih i kričavih. Na vama je otkriti što vas najviše veseli i u kakvom biste prostoru voljeli boraviti uz dizajn s vlastitim potpisom.

Neuništiva i funkcionalna

Terakota je popularan materijal u Engleskoj, Španjolskoj, Italiji i Francuskoj. Izdržljiva je, diše i daje prirodni sustav za prijenos vode i topline, traje stotinama godina, a može se oblikovati tako da pretvara zgrade u umjetnička djela.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku