Obavijesti

Lifestyle

Komentari 10

Za prekrasnu kosu pomiješajte sodu bikarbonu sa šamponom

Za prekrasnu kosu pomiješajte sodu bikarbonu sa šamponom
1

Iako je najčešće prva pomoć u kuhinji, poslije pilinga sodom bikarbonom koža će biti mekana i pore manje vidljive, a odlična je i kao prirodni dezodorans

VIDEO

Iako je soda bikarbona prije svega namijenjena za korištenje u kuhinji, toliko je svestrana da može biti i kozmetički pomagač.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:18

Možete je upotrebljavati kao zamjenu za mnoge druge, često skupe preparate poput pilinga, izbjeljivača zubi ili dubinsko pranje kose. Tako će, na primjer, poslije pilinga sodom bikarbonom vaša koža biti meka, a pore manje vidljive. Sve što trebate napraviti jest pomiješati sodu bikarbonu s malo vode dok ne dobijete gustu smjesu. Nježno utrljajte smjesu u kožu kružnim pokretima i isperite. Smjesu koju ste pripremili za piling sa sodom bikarbonom možete iskoristiti i kao masku za lice. Nanesite je na lice i pustite da odstoji deset minuta pa nakon toga isperite temeljito mlakom vodom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Što kad žgaravica zapeče: Soda bikarbona se ne pije svaki dan
Što kad žgaravica zapeče: Soda bikarbona se ne pije svaki dan

Soda bikarbona će iz vašeg lica izvući nečistoće, pa čak i mitesere. Jedanput na tjedan upotrebljavajte ovu masku i spriječite nastanak akni. Soda bikarbona otprije je poznata kao odličan izbjeljivač za zube, ali za sve koji nisu znali donosimo postupak. Vlažnu četkicu za zube umočite u sodu bikarbonu i njome operite zube. Osim što će izbijeliti zube, s njih će skinuti i mrlje. No pripazite, nemojte upotrebljavati ovaj postupak više od jedanput na tjedan jer bi soda bikarbona mogla uništiti zubnu caklinu. U decilitar vode pomiješajte žličicu sode bikarbone i kap eteričnog ulja čajevca, nekoliko puta promućkajte, ispljunite i tako učinkovito neutralizirajte neugodan zadah.

Fotolia

Zbog sposobnosti da apsorbira ulja i mirise te sprečava nastanak bakterija sodu bikarbonu možete rabiti i kao dezodorans. Kistom za šminku nanesite sodu bikarbonu ispod pazuha, a ako želite da miriše, dodajte kap omiljenog eteričnog ulja.

Kosu i tjeme ponekad treba dubinski očistiti od svih proizvoda kojom je tretiramo, a za to je najbolja upravo soda bikarbona. Pomiješajte malu količinu sode bikarbone s omiljenim šamponom, tom mješavinom operite kosu te je isperite. Vaša kosa će biti čišća i lakše ćete je oblikovati u frizuru jer na njoj neće biti zaostalih proizvoda za stiliziranje. Za sjajnu kosu četke i češljeve treba održavati čistima, a na njima se često nakupljaju ostaci proizvoda za kosu koje kasnije nanosite na čistu kosu i time je mastite.

'Zeleni' čistači: Bijeli ocat čisti tuš, a pećnicu soda bikarbona
'Zeleni' čistači: Bijeli ocat čisti tuš, a pećnicu soda bikarbona

Sve nečistoće s četki i češljeva možete ukloniti tako što ih umočite u otopinu žličice sode bikarbone u malom lavoru tople vode. Četke i češljeve isperite i pustite da se osuše. Dodajte pola šalice sode bikarbone u kupku jer će to neutralizirati kiseline na koži te pomoći u ispiranju znoja i zaostalih proizvoda na koži. Vaša koža će nakon kupke biti meka i glatka. Ako vam je koža tijela suha, dodajte u kupku malo eteričnog ulja prema izboru.

Soda bikarbona je prirodni derivat soli karakterističnoga slankasto-lužnatog okusa. Kemijska formula sode bikarbone je NaHCO3 i prirodno ne sadrži aluminij, iako postoji teoretska šansa da se kontaminira tijekom pakiranja, transporta i sl. Zato birajte provjerenu kvalitetu sode bikarbone, kao i ostalih, za zdravlje korisnih derivata soli poput popularnog magnezij klorida (nigarija).

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

zenzacija 10 09:49
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'