Obavijesti

Lifestyle

Komentari 10

Za samo 30 dana: Riješite se celulita prije odlaska na plažu!

Za samo 30 dana: Riješite se celulita prije odlaska na plažu!

Umjesto skupih preparata možete kupiti prah centele, biljno ulje suncokreta ili sezama, zelenu glinu, morsku sol i eterična ulja te čaj od pirike za tretiranje celulita

VIDEO

Pridržavanje 30-dnevnog plana rezultira lijepom kožom i boljim tonusom, mršavljenjem, eliminacijom otrova iz organizma te vidljivo smanjenim celulitom, kaže aromaterapeutkinja Anamarija Pažin Morović iz studija Laurus, koja je osmislila moćan plan i podijelila ga s nama.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

12:08

Naime, programom se otplavljuje viška tvari i toksina iz organizma, čiste bubrezi i jetra, pokreće cirkulacija i probava.

- Za program vam treba namjera da ćete si učiniti dobro i odvojiti vrijeme za sebe, oko sat vremena dnevno, kao i volja da se riješite rafiniranog šećera, alkohola i cigareta na minimalno 30 dana. Bitnije je vrijeme nego novac - kaže aromaterapeutkinja i ističe da je dobar dio plana je potpuno besplatan. 

To uključuje kretanje, suho četkanje, post od šećera i vodu. Već i same te mjere smanjit će vidljivost celulita, a za još bolji učinak možete nabaviti pribor za kućni spa.

Ne morate imati sve

- Umjesto skupih preparata možete kupiti prah centele, biljno ulje suncokreta ili sezama, zelenu glinu, morsku sol i eterična ulja te čaj od pirike za tretiranje celulita. Primjerice 100 grama praha centelle košta oko 56 kuna, a litra hladno prešanog ulja suncokreta oko 35 kn, dakle macerat centele možete napraviti za 90-ak kuna. Ta je količina dovoljna za 3 prijateljice za program od 30 dana, što znači da će macerat svaku koštati 30-ak kuna. Prosječna cijena eteričnih ulja je 50 kuna po bočici, a dovoljno je jedno ili dva ulja za cijeli program.

Čaj od pirike koštat će vas 70 kn za mjesec dana. Dakle najbitnije sastojke - moćni macerat centelle, eterično ulje i čaj od pirike možete dobiti za 150 kuna. Oni će pojačati učinak programa, no možete ga provoditi i ako nemate sve, rezultati će također biti vidljivi - ističe Pažin Morović. 

Oprez pri tegobama

Dodaje da je važno i izbjegavati rafiniranu hranu poput proizvoda od bijelog brašna i slatkiša te piti što više vode. Trebalo bi izbaciti sve slatko osim voća. Jedite laganiju, kuhanu hranu, birajte svježe sezonsko voće i povrće, što više domaćeg, ‘živog’, da nije obrađeno, smrznuto - savjetuje Pažin Morović

- Program je namijenjen svim zdravim ljudima, a oni s tegobama poput dijabetesa i visokog tlaka mogu ga se pridržavati, ali uz nadzor liječnika - naglašava aromaterapeutkinja. 

8 razloga zašto stalno imate podočnjake, a naspavali ste se
8 razloga zašto stalno imate podočnjake, a naspavali ste se

Macerat centele jedno je od najučinkovitijih sredstava protiv celulita. Potpuno je siguran i dokazano učinkovit za tretiranje celulita i regeneraciju tkiva, kaže aromaterapeutkinja Anamarija Pažin Morović.

- Macerat centele dobije se namakanjem praha ove biljke u nekom biljnom, hladno prešanom ulju (recept dolje). Možete ga obogatiti eteričnim uljima ili koristiti samostalno - objašnjava i dodaje da je odličan za samomasažu. Želite li ga obogatiti eteričnim uljima, u 100 ml macerata centelle dodajte 40 kapi eteričnog ulja limunskog eukaliptusa, 40 kapi ulja atlaskog ili himalajskog cedra te 20 kapi ulja kadulje.

- Da biste se riješili celulita, važno je svakodnevno masirati ugrožena područja od u smjeru srca, najmanje 15 minuta. Tako pokrećete cirkulaciju, njegujete kožu, djelujete na tonus i mišiće, a u kombinaciji s mješavinom eteričnih ulja i centele, djelujte na celulit - kaže aromaterapeutkinja.

Dodaje da za samomasažu možete napraviti i povoljniju varijantu od 1 dl suncokretova hladno prešanog ulja, 50 kapi limunskog eukaliptusa i 50 kapi atlaskog ili himalajskog cedra.

Muče vas bolne mjesečnice? Pomažu topla kupka i kamilica
Muče vas bolne mjesečnice? Pomažu topla kupka i kamilica

Nastavlja da je i suho četkanje odlično za pokretanje cirkulacije i limfe, učvršćivanje kože i uklanjanje celulita. 

- Radije ju izvodim frotirskom rukavicom nego četkom za suho četkanje jer je puno blaža i ne može oštetiti hidrolipidni sloj kože. Izvodi se suhom frotirskom trljačicom od stopala u smjeru srca po cijelom tijelu - objašnjava Pažin Morović. Za vikend preporučuje wrapping zelenom glinom. 

- Namažite glinu u tankom sloju na trbuh i noge, natkoljenice i koljena pa se zamotajte kuhinjskom, prozirnom folijom i obucite tajice. Ostavite da djeluje minimalno jedan sat. Odlično je za tonus. Za glinu se kaže - toksini van, minerali unutra - naglašava aromaterapeutkinja. Ističe da se važno i kretati barem 30 minuta dnevno.

- Kretanjem se pokreće se cirkulacija, stanice se opskrbljuju kisikom, um se bistri. Idealna šetnja je po prirodi, ali možete hodati i do posla i natrag ili u gradu, bitno je da se krećete. 30 minuta je minimalno, a sve preko toga ide vam u korist - zaključuje aromaterapeutkinja.

30-dnevni plan protiv celulita

Počnite anticelulitni program pilingom cijelog tijela (vidite recepturu iza). Vodite bilješke i držite se svakodnevno programa želite li prave rezultate.

Svaki dan:
• Ujutro natašte popijte veliku čašu mlake vode s nekoliko kapi limuna ili grejpa (nije potrebno ocijediti cijelu voćku i oprez kod gastritisa)
• 30 minuta kretanja
• 2-3 minute suhog četkanja
• 15 minuta samomasaže
• Čaj od pirike (vidite recepturu na sljedećoj stranici)
• Post od svih šećera osim voća

Boli vas zub, a nemate tabletu: Pomoći će ono što imate doma
Boli vas zub, a nemate tabletu: Pomoći će ono što imate doma

Vikend (petak-nedjelja): 
Isto kao svaki dan plus dodatno:
• Detoks kupka (subota i nedjelja) ili kupanje u moru
• Wrapping u zelenu glinu (petak, subota i nedjelja) - recepti su na sljedećoj stranici
• Možete ‘pojačati’ kretanje, savjetuje aromaterapeutkinja Anamarija Pažin Morović.

Zelena glina

100 g zelene gline pomiješajte s destiliranom ili mlakom prokuhanom vodom. Glinom se vikendom možete mazati i na dvorištu ili na plaži te je isprati u moru

Detoks kupka

Potrebno: 50 g magnezijeve soli, 50 g krupne morske soli, po 5 kapi eteričnog ulja limunskog eukaliptusa i atlaskog ili himalajskog cedra

Priprema: Pomiješajte sastojke, dodajte u kadu s vodom i uživajte 15-ak minuta. Zatvorite oči i dišite duboko. Nakon kupke popijte čašu vode. 

Čaj od pirike

Priprema: 2 žlice pirike prelijte s pola litre vode i ostavite preko noći. Ujutro prokuhajte i kuhajte dok polovica vode ne ispari. Uklonite s vatre i dodajte onoliko vruće vode koliko je isparilo (da čaja bude oko pola litre). Pola se pije ujutro natašte, a pola navečer prije spavanja. Pije se šest tjedana. 

Mješavine za samomasažu

10 g praha centele prelijte s 90 g hladno prešanog ulja: avokadova, sezamova, suncokretova ili bademova. Ostavite da miruje 2 tjedna pa odlijte uljni dio od taloga. Spremite u tamnu bočicu i imate super ulje za tretiranje celulita. Možete ga obogatiti eteričnim uljima ili koristiti i samostalno.

BRŽE RJEŠENJE: Za samomasažu možete pomiješati i 1 dl kokosova djevičanskog ili nekog drugog hladno prešanog ulja - suncokretova, avokadova..., 30 kapi eteričnog ulja kadulje, 30 kapi eteričnog ulja atlaskog ili himalajskog cedra te 40 kapi limunskog eukaliptusa. Dok čisti macerat centele mogu koristiti svi, mješavine s jakim uljima samo zdravi. Nisu ni za trudnice i dojilje. 

JAVNOST OPET ŠOKIRANA: Kraljica ne dolazi na krštenje sina Meghan i Harryja?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'