Obavijesti

Lifestyle

Komentari 12

Za sanjiv ugođaj neka vam u sobi zablista romantični Mjesec

Za sanjiv ugođaj neka vam u sobi zablista romantični Mjesec
1

Za motiv Mjeseca u spavaćoj sobi možete se poslužiti okruglim lampama ili sami izradite pun Mjesec od balona. Dobrodošao je u dječjoj spavaćoj sobi

VIDEO

Bilo koju okruglu svjetiljku možete pretvoriti u motiv punog Mjeseca, samo je osjenčajte, a u pun Mjesec možete pretvoriti i balon. 
Za ručno rađeni Mjesec od balona prvo napušite balon i nacrtajte krug oko čvora tankom penkalom.

Balon treba biti okrugao, ne duguljast. Prekrijte balon bijelim ljepilom nakon što ste ga razrijedili s vodom u omjeru 1: 1. Upotrijebite kist za prekrivanje balona s komadićima papirnatog ručnika (tehnika papier-mache). Kad završite, popravite sve nepravilnosti na površini balona. Prekrijte balon još jednim slojem papira – tako će balon biti težak i neproziran.

Kad se balon osuši, obojite ga akrilnom bojom bjelokosti ili nekom drugom sličnom bojom. Na primjer, možete pomiješati bijelu i oker boju kako biste dobili ovu boju. Pronađite spužvu s velikim porama – ona je neophodna za stvaranje efekta površine Mjeseca.

Umočite spužvu u oker boju i njome prijeđite preko cijelog balona. Na nekim mjestima snažnije pritisnite i nanesite barem dva sloja više nego na druga mjesta – izradite Mjesec pomoću slika na internetu kako biste dobili realan uzorak. Ovakav pun Mjesec možete staviti kao ukras na ormarić ili pored kreveta, a posebno efektan bit će pričvrstite li ga da visi sa stropa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Spavaću sobu možete ukrasiti i srebrnim balonima u obliku polumjeseca, a oko Mjeseca su uvijek dobrodošle i zvjezdice. Izrežite oblik zvijezde od kartona i nasprejajte okolo zlatnim sprejom ili polijepite naljepnice u obliku zvijezda. 

Za oblik mladog mjeseca u domu

Sanjivi ugođaj u domu možete postići i oblicima mladog Mjeseca. Možete ga napraviti na zidu uz kratki snop žaruljica koji vam je ostao od blagdanskih dekoracija. Jednostavno oblikujte žicu u oblik polumjeseca i učvrstite.

Žaruljicama možete oblikovati i druge motive, poput zvijezda. Ako su vam predugačke, nema problema - omotajte ih u puniji oblik, a ne samo rub. Tako će žaruljice služiti kao svjetiljka. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...