Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Za svaki dan: Vesta je udobna, jednostavna - i vrlo praktična

Narasla je do haljetka, no i dalje je imala onaj sportivo štih, dok je moda ovoga milenija nije u potpunosti uključila u svoja nepredvidiva previranja i dala joj status kakav danas ima

Negdje u devedesetima gornji dio trenirke uspio se postaviti kao relevantan igrač modne scene koja tad nije uvažavala street-style – trenirka je bila za teretanu i gotovo. No usred pojave grungea i onog monotonog minimalizma kakav se mogao vidjeti na coverima Voguea iz devedesetih, vesta je ni kriva ni dužna postala fora.

NAZVALI JE BIZARNOM Ova vjenčanica je digla prašinu na internetu, sviđa li se vama?

Istina, njezina udobnost i praktičnost najveće su joj prednosti, koju su još intenzivirali hip-hoperi, spuštajući je gotovo do koljena. Narasla je do haljetka, no i dalje je imala onaj sportivo štih, dok je moda ovoga milenija nije u potpunosti uključila u svoja nepredvidiva previranja i dala joj status kakav danas ima - vesta je svestrana, voli dobru poruku, pokoji ukras i inzistira na udobnosti.

Foto: Dreamstime

Danas je nosimo i na elegantne hlače, one s crtom ako baš treba, no najbolje funkcionira u društvu s brojnim casual elementima. Hoodica je njezina super-cool sestra. Doslovno je sišla sa sportskih terena i može sakrivati pogled, obožavaju je klinci i oni koji često zaborav- ljaju kišobran.

Sivu tu i tamo mijenjaju za neku električnu, hit su one narančaste i crvene hoodice koje se slažu s onim crvenim čizmicama u špic, koje su nedavno bile mega hit. Da, suprotnosti se privlače, tako da je vesta s kapuljačom danas dio tog street style igrokaza u kojemu uživamo svakodnevno šetajući ulicama. Njezini široki rukavi podsjećaju vas na osamdesete?

Foto: Dreamstime

Da, volumen je već nekoliko godina tako ponosno naglašen, rukavi su postali preveliki, čak se neki modeli mogu usporediti s dekicama. Kao da smo se usput omotali, na putu prema kiosku preko puta stana. Najtopliji modeli, naime, iznutra imaju supermekani deka tekstil, a izvana mogu biti skroz chic - nositi neke perlice, trakice, vezice, kititi se perjem...

SAVRŠEN IZBOR Top 20 kombinacija u kojima glavnu ulogu imaju duge veste

No ostavimo sad nakratko po strani te glam komade, vesta siječnja definitivno je kraljica minimalizma i stava ‘Baš me briga’. Iako, ako se desi neki event, tu je uvi- jek lanac ili ogrlica s kristalima, koja će joj podići dozu energije! Dolje može sve – od pencil suknje i grunge čizama, preko boho haljine pa do finih capri hlača od brokata.

Komentari (13)
  • Prvo treba razlikovati vestu i pulover. Pa onda pisati ovakav clanak.

    7. 1. 2018,   09:56
  • Daleko je to od praktičnosti, a najpraktičniji komad odjeće je duksa na zip.

    7. 1. 2018,   09:19
  • Lijepi komad oleke, u nekoliko lijepih bojica.Udoban..i uvijek spreman za rezervu..:)))

    7. 1. 2018,   10:52