Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Za svaki prodani kolač, donira po jedan, a ima tek 13 godina

Njegova strast su oduvijek bile slastice. Sanjao je da će jednog dana imati vlastiti posao, ali nije mu važan samo novac, nego želi nešto i vratiti pa za svaku prodaju donira po jedan kolač

Michael Platt (13), iz grada Bowiea u Marylandu, je oduvijek volio peći, a kad je napunio 11 godina svoju je strast pretvorio u posao i osnovao slastičarnicu Michael's Desserts.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Michael Platt (@michaelsdesserts) on

U njoj funkcionira jedan-za-jedan model donacija, što znači da Michael za svaki prodani kolač donira po jedan beskućnicima. Pošiljke s donacijama šalje otprilike jednom mjesečno.

- Znao sam da želim imati svoj posao, ali i da ne želim samo zarađivati novac, nego sam također htio pomoći ljudima u isto vrijeme - rekao je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Michael Platt (@michaelsdesserts) on

Michael's Desserts udružili su se s neprofitnom organizacijom - No Kid Hungry - koja daje obroke, organizira edukacijske programe i štiti djecu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Michael Platt (@michaelsdesserts) on

U posljednje dvije godine, Michaelov posao je porastao. Slastičarski proizvodi koje nudi uključuju kolače i kekse, a svaki mjesec u prosjeku proda 12 keksa, 75 kolača i 12 rotirajućih 'izbora glavnog kuhara' koje također naziva 'kolačima boraca za slobodu'.

ODUŠEVITE I SEBE I GOSTE Piletina kakvu nikada u životu niste jeli: Top 4 odlična recepta

Svaki mjesec crpi inspiraciju iz druge povijesne ličnosti na kojoj bazira specijalitet. Prošli specijaliteti bili su inspirirani prema Harriet Tubman i Martinu Lutheru Kingu Jr.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Michael Platt (@michaelsdesserts) on

Muffin i se općenito najbolje prodaju - a pakiranje od četiri muffina košta 98 kuna. Michael koji se školuje kod kuće ima podršku i pomoć od majke koju naziva 'savjetnicom za pečenje'.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Michael Platt (@michaelsdesserts) on

Zahvalan je na svoj potpori - i na svim narudžbama koje je dobio.

- Uvijek sam želio imati svrhu za ono što radim. Bit je u pomaganju ljudima - ne samo da imate svrhu za sebe, već da razmišljate o tome 'Kako se to odnosi na druge stvari?' - objasnio je, prenosi Insider.

Komentari (5)
  • Čestitke ovom klincu...Kolači izgledaju doista primamljivo, pogotovo macarons koje definitivno malo koja vrsna slastičarka zna korekno napraviti..Predivno za pročitati, mislim da će imati prilično uspjeha, upornost i determinaciju je pokazao da ima...

    6. 8. 2019,   18:59
  • Svaka cast dječače , od malih nogu smisao za empatiju i ljudskost . Bit će veliki covjek od tebe .

    6. 8. 2019,   19:36
  • svaka čast

    6. 8. 2019,   18:21