Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Za uspješniju karijeru naučite kako se preuzima odgovornost

Ulažite u svoje znanje kako biste izbrusili vještine koje imate. Postavite si dugoročne ciljeve kako ne biste izgubili fokus na onome čemu težite te prihvatite odgovornost za sve što radite i mislite

Samopouzdanje je temelj uspješne karijere. Povjerenje u samoga sebe daje slobodu za pronalazak učinkovitih rješenja. Ulažite u svoje znanje kako biste izbrusili vještine koje imate.

Postavite si dugoročne ciljeve kako ne biste izgubili fokus na onome čemu težite te prihvatite odgovornost za sve što radite i mislite. Tako ćete lakše naučiti iz vlastitih pogrešaka.

Da bi bili uspješniji, pomaže i družiti se na poslu.

Prema studiji koju je nedavno provela globalna tvrtka za ljudske resurse Gallup, imati barem jednog prijatelja na poslu nam pomaže da bolje radimo, te nam omogućava da budemo inovativniji, od čega konačno svi imaju koristi. 

NIJE SAMO ZA ESTETIKU Znate li čemu služe ove crne točkice na staklu vašeg auta?

Gallupova studija, naime, kaže da nas prijateljstvo na poslu može potaknuti da lakše idemo raditi, jer dolazimo na mjesto gdje možemo provoditi vrijeme s nekim tko nam odgovara. Zbog toga je, kažu iz Gallupa, čak sedam puta veća vjerojatnost da ćemo se više uključiti u projekte tvrtke, bilo dijeljenjem ideja ili povećanjem svog učinka.

Postoji i 20% manje šanse da u takvom okruženju odlučimo dati otkaz ili da neprestano tražimo 'nešto bolje'.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Komentiraj, znaš da želiš!