Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Za zdravu i sjajnu kosu jedite kamenice, mrkvu i mahunarke

Za zdravu i sjajnu kosu jedite kamenice, mrkvu i mahunarke
1

Zbog nedostatka vitamina i minerala kosa je suha i oštećena, a u život je mogu vratiti namirnice bogate cinkom, željezom, vitaminima A, B i C te antioksidansima

VIDEO

Jedna od ključnih stvari za dobar izgled je svakako sjajna i zdrava kosa. Manje probleme mogu riješiti razni preparati za njegu, ali oni veći kriju se u nepravilnoj prehrani. Nedostatak vitamina i minerala čini kosu suhu i oštećenom, a zdravlje naše kose ovisi o prehrani. Uravnotežena prehrana bogata proteinima od kojih se kosa sastoji, čini kosu sjajnom i zdravom. Vitamini i minerali hrane i hidratiziraju vlasište. 

Losos i kamenice 

Losos je bogat izvor hranjivih tvari koje su odlične i za kosu i za tijelo. Sadrži omega 3-masne kiseline, željezo i vitamin B-12 koji sprječava gubitak kose i stimulira proizvodnju melanina zbog čega kosa dulje zadržava boju. Kamenice su bogate antioksidansima i cinkom koji obnavlja folikule i tako sprječava ispadanje kose. Osim lososa i kamenica, svakako u prehranu uključite jaja, janjetinu, govedinu i piletinu. 

Mahunarke

Svi koji imaju problema sa suhom i slabom kosom trebali bi jesti mahunarke koje su bogate željezom, koji vlasište opskrbljuje kisikom i na taj način se kosa obnavlja te cinkom. 

Orašasti plodovi

Orašasti plodovi su dobri za kožu i kosu. Bademi, indijski oraščići i lješnjaci su bogati cinkom koji sprječava ispadanje kose. U brazilskim oraščićima nalazi se mineral selen koji obnavlja vlasište i smanjuje vjerojatnost od prhuta. 

Mrkva

Odavno je poznato da mrkva štiti zdravlje očiju, no osim za oči odlična je i za kosu. Naime, vitamin A hidratizira vlasište i stimulira proizvodnju prirodnih ulja što kosi vraća sjaj. 

Tamno zeleno povrće

Tamno lisnato zeleno povrće, poput špinata i brokule, sadrži željezo i kalcij, važne hranjive tvari za kosu. Osim toga, bogat je vitaminima A i C koji su potrebni za proizvodnju sebuma, prirodnih ulja koji na kosu djeluju poput prirodnog regeneratora.

Cjelovite žitarice

Cjelovite žitarice bogate su hranjivim tvarima poput cink, vitamina B i željeza koje su presudne za zdrav i sjajan izgled kose.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku
Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti