Obavijesti

Lifestyle

Komentari 19

Zabava na Bundeku: Delicije su se jele i s povezom na očima...

Zabava na Bundeku: Delicije su se jele i s povezom na očima...
19

Na Bundeku su tri natjecatelja isprobala jela chefa Alma Čatlaka s povezom na očima  - pokušali su pogoditi što točno jedu. Osvojili su poklon pakete Mesne industrije Ravlić

VIDEO

Treći dan Zagreb Chill&Grill festivala festivalu na Bundeku počeo je pripremom slasnih sendviča. Danas je tema Tajland, a borili su se učenici i naš dragi food bloger Darko Kontin, autor bloga Darkova Web Kuharica. Dok je Darko pripremao piletinu "na tajlandski", s druge strane su dva Leona, Karlo i Mateo iz Ugostiteljsko-turističkog učilišta Zagreb radili dvije varijacije s tofuom i piletinom.

Uslijedio je kuharski show Mesne industrije Ravlić i chefa Alma Čatlaka. Almo je pripremao marinirano carsko meso s pireom od batata, onion burger i ćevape s umakom od jogurta.

Ćevapi s umakom od jogurta

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sastojci:

  • 1 kg ćevapa (Ravlić)
  • 500 ml tekućeg jogurta
  • 1 žlica škrobnog brašna
  • 1 vezica svježe mente
  • 3 mlada luka
  • sol
  • papar

Tri su natjecatelja isprobala jela chefa Alma Čatlaka s povezom na očima  - pokušali su pogoditi što točno jedu. Osvojili su poklon pakete Mesne industrije Ravlić.

Podravka - glavni partner festivala pozivala je sve posjetitelje na uživanje u najboljim jelima s roštilja koja će, između ostalih, pripremati i vrsni Podravkini chefoviPodravka sve časti besplatnim prilogom uz jela u restoranima - razmazite svoje nepce GRATIS porcijom Podravka ajvara uz svako kupljeno jelo s roštilja!

Mesna industrija Ravlić službeni dobavljač svježeg mesa Chill&Grilla pripremila je show cooking s Almom Čatlakom. Požurite, još stignete degustirati tradicionalno najbolje meso sa slavonskih farmi u suvremenoj izvedbi. Znak „Meso hrvatskih farmi“ kupcima jamči da su odabrali kvalitetan, siguran i domaći proizvod proizveden na hrvatskim farmama.

U Kids corner posjetitelji su imali priliku okušati se u nagradnoj igri ‘Presađivanje biljaka’ powered by Pevec, kao i nagradnoj utrci tačkama. Mališanima je bio zadatak presađivati biljke s povezom preko očiju. U natjecanju su mogli sudjelovati i i klinci i odrasli - ukupno pet natjecatelja. Pobjednik je bio onaj tko prvi presadi biljku i zalio ju, a da je pri tome ne potrga. 

Glavna nagrada za pobjednika bio je komplet: vaterpolo kapica, bon za lunapark za klince, bon za kavu i kroasan u Superfino, posađena biljka. Dijelile su se i nagrade za sudjelovanje: bon za lunapark za djecu, bon za kavu i kroasan u Superfino, kao i posađena biljka.

Uz to, u "Samo fino" Pevec zoni možete chillati uz finu kavicu, dok će vaše mališane u kids zoni zabaviti "tete čuvalice" edukativnim igrama o vrtlarenju.

Festival glazbe, klope i cuge: Zagrepčani pohrlili na vrhunski roštilj na Chill&Grillu Reporter: Dubravko Miličić

Objavljuje Gastro.hr u 29. travnja 2018

Dvoboj chefova

Darko Kontin se u ‘Dvoboju chefova’ suočio s Mišelom Tokićem. Imali su kutiju iznenađenja pa su smišljali na licu mjesta što će kuhati. Mišel Tokić je rekao kako najviše voli jela koja mu drugi pripreme i da mu doma kuha žena jer on puno radi. Naglasio je kako bi mogao gire, srdele i blitvu jesti svaki dan.

Od namirnica koje je dobio isplanirao je napraviti toplu salatu, a da ne bi plakao zbog rezanja luka, stavio je sunčane naočale.
Koristio je i pivo u pripremi, a od Podravkinih začina - češnjak, sol, papar, bosiljak i čili. 

Odlučio je marinirati meso i peći ga na roštilju, a uz to poslužiti salatu i umak od ljubičastog luka na bazi piva. Svoju deliciju poslužio je na posteljici od rikule uz dodatak crvene i zelene paprike. Smatra da se meso ne može predugo držati u marinadi.

Darko Kontin je rekao kako jako poštuje kolegu Tokića. Iskreno je priznao da je imao malo tremu te da se "nada da će njegovo jelo biti jestivo pored Mišelovog".

- Inače ne volim iznenađenja i bio sam malo nervozan oko namirnica s kojima smo radili u dvoboju, ali sve je prošlo vrlo dobro. Pripremio sam biftek s džemom od luka i piva, pečenu papriku i rikolu sa cherry rajcicama - rekao je.

Uslijedila je i nagradna igra; Podravkina Grilloteka - pogađanje okusa. Posjetitelji su pokušavali koje Podravkine začine su chefovi koristili u svojim jelima. Bilo ih je troje - Renata, Pero i Srećko. Renata je pogodila sve začine koje je chef Mišel Tokić koristio, a dečki su zaboravili na šećer (oni su pogađali začine u jelu chefa Darka Kontina). Ipak, svi su dobili nagradu.

Pravi izazov za nepce: Posjetitelji Chill&Grilla pogađaju koje začine chef Mišel Tokić koristi za vrhunski roštilj

Pravi izazov za nepce: Posjetitelji Chill&Grilla pogađaju koje začine chef Mišel Tokić koristi za vrhunski roštilj Reporter: Dubravko Miličić

Objavljuje 24sata u 29. travnja 2018

Show Cooking chefa Mišela Tokića

Donio je fini komad tune, motar - biljku koja raste iz kamena, ima veoma intenzivan okus mora, ali to se ne može ne osjetiti kad se jede. Kaže kako je motar nabrao jučer njegov prijatelj, da se on ne bi ozlijedio prije nastupa na Bundeku, "jer tko bi onda kuhao".

Objasnio je da s motarom ide - koliko soli, toliko i šećera, jer se tako oživljavaju svi okusi motara (on je inače kiselkast).

- Kad se doda u krumpir treba mu 7 do 8 minuta i gotov je. Također, ako je tuna friška nema potrebe da meso odleži nakon pripreme. Kada riba ima bistre oči i ljubičaste škrge tad znamo da je svježa. Ekstra djevičansko maslinovo ulje je ono koje je prerađeno u roku 24 sata - pojasnio je i dodao da se tuna steak peče dvije i pol minute s jedne pa minutu i pol s druge strane. 

Ljubavi svog života, Mišel bi kaže, pripremio neki afrodizijak, možda kamenice, no definitivno bi bila riba.

Chef Mišel Tokić strast je prema ovom pozivu otkrio još kao dijete uz emisiju "Male tajne velikih majstora kuhinje". Radio je u mnogim restoranima u zemlji i inozemstvu, a rad na brodovima trgovačke mornarice omogućio mu je da proputuje svijet i upozna se s brojnim kulturama i kulinarskim tehnikama.

- Dio radnog vijeka sam proveo radeći u restoranima u Hrvatskoj i inozemstvu, a za mene najvažniji trenutak bila je odluka da odem raditi na brod. Nije se radilo o cruiserima nego o brodovima trgovačke mornarice s kojim sam oplovio doslovno pa cijeli svijet,
upoznao neke druge navike, običaje i okuse. To je za mene kao mladu osobu tada bilo izuzetno iskustvo s profesionalnog stajališta, a jednako tako pomoglo mi je da se izgradim kao osoba - rekao je.

Show Cooking je imala i chefica Priska Thuring

Priska je radila piletinu na arapski način, preciznije libanonski - jednu verziju ražnjića. Kazala je kako se od dosadnog mesa može napraviti jako zanimljivo meso, a ona ga je pripremala s jogurtom i limunovim sokom kako bi dobila veoma zanimljiv okus. Dodala je i cimet, sezam, korijander, češnjak, mljevenu papriku, sol i papar.



Kazala je kako bi s tim jelom odlično išlo lager pivo. Napomenula je da je željela napraviti nešto što je svima poznato, ali pokazati da to može imati zanimljiviji okus.

Radila je i zlevanku. Ribafish ju je pitao "kako može upropastiti piletinu", a ona se fantastično snašla i nasmijala publiku kada mu je na to odgovorila "tako da njega pusti u kuhinju". 

Chefica Priska Thuring se odrekla svojeg honorara, dala ga je s ljudima s kojima je radila - članovima Udruge Una koja ima šest zaposlenih, a danas je njih četvero pomagalo Priski. Svi su oni osobe s invaliditetom. Slavna chefica surađuje s njima već duže vrijeme. Rade na najvećoj gastronomskoj razini. 

Priska nam je otkrila da je na Zagreb Chill&Grillu bila i prošle godine, i da ju je sram priznati - ali tad je prvi put bila na Bundeku. Kaže da joj je drago da su se ljudi odazvali, da je lijepo ići na more, ali dani u Zagrebu imaju svojih zanimljivosti i čari. Svakako će doći i iduće godine, bez obzira kuhala ili ne jer je oduševljena atmosferom i prekrasnim Bundekom.

Egzotični grill u Zagrebu: Priska Thuring priprema ražnjiće od arapske piletine Voditelj: Domagoj Jakopović Ribafish

Objavljuje 24sata u 29. travnja 2018

Utrka tačkama bila je nezaboravna

Utrka tačkama nasmijala je publiku do suza. Natjecali su se parovi - jedan je sjedio u tačkama, drugi ga je gurao s gumenim čizmama na nogama. Štopalo se vrijeme, a par koji je prvi došao do cilja, dobio je nagrade.

Glavna nagrada bila je - vaterpolo kapica, bon za kavu i kroasan u Superfino, a nagrada za sudjelovanje - bon za kavu i kroasan u Superfino.

Prezentaciju vrhunskih craft piva održat će Crafter’s i Pivovara Medvedgrad, a za glazbu su zaduženi DJ Prince, Mangroove i NoA&Funkblasters

Svaki dan možete uživati u velikom izboru craft piva te u slasnoj ponudi najboljih restorana.

Zagreb Chill&Grill festival powered by Gastro.hr na Bundeku traje čak 5 dana. Pripremili smo 50 sati super uzbudljivog programa u kojem sudjeluju vodeći hrvatski chefovi, omiljeni bendovi i DJ-i.

Tamo su i kućice koje predstavljaju restorane: Pod zidom, Bicko, Batak Grill, Budweiser, Špiro, Doomsday i Plac i omiljene pivnice: Medvedgrad, 5th Element Daruvar, Lepi dečki, Garden, Zmajsko, Crafters i Varionica.

Za sve one koji nisu u prilici pridružiti nam se ovdje u živo, pripremili smo izravna video javljanja koja se mogu pratiti na Facebook stranici 24sata te portalu 24sata.hr. Također, Joomboosovci prenose svoju priču s najvećeg grilla na otvorenom.

Uživajte u svim danima festivala

POPULARNI RESTORANI: Submarine Burger, Plac, Batak grill, Bicko, Pod Zidom Bistro & Wine Bar, Pivnica Budweiser, Doomsday i Špiro.
NAJBOLJE HRVATSKE CRAFT PIVOVARE: 5thElement Craft Beer, Zmajska pivovara, Varionica Craft Brewery, Pivovara Medvedgrad, Lepi Dečki Brewery, The Garden Brewery, Crafter’s.
POPRATNI SADRŽAJI CIJELI DAN: chillanje u JoomBoos, Zvijezda i Tele2 chill zonama, radionice u Pevec kids corneru, dijeljenje Kisko artikala, kušanje kave u Nescafé i Samofino Pevec Caffe baru, Jamnica Mixology pop-up bar te brojni zabavni sportski i nagradni sadržaji.

Pogledajte program svih dana festivala OVDJE.

Zahvaljujemo sponzorima – Podravki, Pevecu, Jamnici, Tele2, Labudu, Zvijezdi, Dukatu, Mesnoj industriji Ravlić, Jack Daniel'su i Nescafeu. Tu su i pop up izdanja poznatih zagrebačkih restorana: Pod zidom, Bicko, Batak Grill, Budweiser, Špiro, Doomsday i Plac. Paţljivo smo pripremili i ponudu omiljenih craft pivovara: Medvedgrad, 5th Element Daruvar, Lepi dečki, Garden, Zmajsko, Crafters i Varionica.

Posebno zahvaljujem našim programskim partnerima Ugostiteljsko-turističkom učilištu Zagreb i Udruzi UNUO za edukaciju osoba s invaliditetom u ugostiteljstvu.

Organizator festivala je Gastro.hr, a glavni medijski partner 24sata. Generalni pokrovitelj je Podravka, a ostali partneri su Pevec, Jamnica kao službena voda festivala, Tele2, Labud - Kisko i Permetal, Dukat - President, Zvijezda, Jack Daniel’s Tennessee Whiskey, Mesna industrija Ravlić, Nescafé, Jadransko osiguranje i Toi Toi. Sve o najboljem festivalu klope, cuge i mjuze pročitajte na www.ChillGrill.hr.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Drugi zagrebački Chill&Grill je posjetilo rekordnih 60.000 ljudi
FESTIVAL U BROJKAMA

Drugi zagrebački Chill&Grill je posjetilo rekordnih 60.000 ljudi

Roštiljali su chefovi David Skoko i Priska Thuring, pjevali su Jura Stublić & Film te Letu Štuke. Popilo se 27.000 litara piva, a pojelo se više od 40.000 porcija raznih specijaliteta

Najbolji festival roštilja žario je  i palio na Bundeku  pet dana...
ZAGREB CHILL&GRILL

Najbolji festival roštilja žario je i palio na Bundeku pet dana...

Zagreb Chill&Grill oduševio je najslasnijim grillom poznatih chefova, najvećim izborom craft piva, najzabavnijim koncertima... Festival je posjetilo 60.000 ljudi i isprobalo razne delicije
Zagreb Chill&Grill: Fantastična atmosfera, klopa, cuga, mjuza
ODLIČNA ZABAVA NA BUNDEKU

Zagreb Chill&Grill: Fantastična atmosfera, klopa, cuga, mjuza

Pripremali su se brazilski sendviči, a Zoran Delić je oduševio janjećim kotletima na sjevernoafrički, marokanski način. Svoje božanstvene napitke predstavili su The Garden Brewery