Obavijesti

Lifestyle

Komentari 83

Doktore pomozite, zašto često 'tamo dolje' smrdim po ribi?

Tako znam da ju imam, bakterijsku vaginozu, zbog ribljeg mirisa. A taj miris se isto pojavljuje kad zaboravim oprati vaginu, rekla je pacijentica u Seks klinici

VIDEO

Kod dvadesetdvogodišnje žene se pojavio smrad 'tamo dolje' jer nije prala vaginu nakon nezaštićenog seksa. Žena, poznata samo kao Nu Nu, priznala je da redovito 'zaboravlja' oprati svoje intimno područje.

Nunu je posjetila sestru Sarah u emisiji Seks klinika (The Sex Clinic) na britanskoj televiziji E4 zato jer je bila zabrinuta da bi mogla imati bakterijsku vaginozu (BV) ili seksualno prenosivu infekciju zbog 'mirisa ribe' tamo dolje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:50

Pacijentica, koji živi u Surreyu u Velikoj Britaniji se odlučila na jednogodišnji celibat nakon što je 'shvatila' da su 'muškarci smeće' i  da je njezina vagina 'dragocjena'. Celibat je ipak trajao kraće, samo šest mjeseci prije seksa s dva muškarca u samo 48 sati.

Odlučivši biti sigurna da je 'čista', Nu Nu je otišla kod Sarah kako bi se testirala na seksualno prenosive infekcije, ali je tada rekla da je već prije imala bakterijsku vaginozu, prenosi britanski Daily Mail.

Sarah joj je rekla da bakterijska vaginoza nije seksualno prenosiva infekcija već da ju može dobiti i ako ima spolne odnose bez kondoma, dodajući da je 'miris ribe' zajednički simptom tim bolestima.

Žene mrze ovih 6 stvari kada im muškarac 'ide tamo dolje'
Žene mrze ovih 6 stvari kada im muškarac 'ide tamo dolje'

Nu Nu, čiji je test na seksualno prenosive infekcije bio jasan, je priznala je ima lošu higijenu genitalija koja ju je već prije dovela do razvoja bakterijske vaginoze.

Mlada žena, koja prekointerneta ekstenzije za kosu, posjetila je kliniku zabrinuta da bi mogla imati seksualno prenosivu infekciju nakon dva nezaštićena spolna odnosa koja je imala otprilike prije mjesec dana. 

Nadala se da će godinu dana provesti bez seksa nakon što joj je netko koga je smatrala srodnom dušom slomio srce. Unatoč njezinim najvećim naporima, njezina 'vagina više nije mogla podnijeti celibat'.

Nu Nu, rođena u Nigeriji, tvrdi da je jedan od muškaraca s kojim je imala seksualni odnos 'stranac' koji ju je tijekom seksa prevario i skrivećki skinuo kondom. Također je mislila da je iscjedak koji je mirisao na ribu mogao biti posljedica bakterijske vaginoze, nakon što je u prošlosti imala slične simptome.

Sarah joj je objasnila simptome, počevši od neugodnog mirisa.

- Tako znam da ju imam, bakterijsku vaginozu, zbog ribljeg mirisa. A taj miris se isto pojavljuje kad zaboravim oprati vaginu - objasnila je Nu Nu.

- Kako možete zaboraviti oprati vaginu - pitala ju je Sarah.

Na to Nu Nu nije imala nikakav odgovor osim 'da znam, to je strašno'. Ali dodala je da je sada rijetko zaboravlja oprati otkad je naučila da to potiče bakterijsku vaginozu.

Također tvrdi da mora mokriti nakon seksa kako bi izbjegla to stanje, a Sarah se s njom složila. Također je potaknula Nu Nu da opere vaginu ujutro i navečer

- Potrebno je sapunom oprati vanjski dio intimnog područja, ali ne prečesto već treba biti umjereno. Jednom ili dva puta dnevno je dovoljno. Ali mnoge mlade žene rade grešku i peru unutarnji dio rodnice, koji se ne smije prati, jer se može poremetiti PH vrijednost te potencirati gljivična infekcija. Mnoge djevojke rade grešku da se peru 'iznutra' - objasnio je ginekolog prim. doc. dr. sc. Ivan Fistonić.

Nikada nije oprao cijeli penis: Nisam znao da treba, boli me...
Nikada nije oprao cijeli penis: Nisam znao da treba, boli me...

- U obrnutom slučaju, ako netko svakodnevno ne pere intimno poručje, dogodit će se ista stvar kao da ne pere pazuhe. Pojavit će se neugodan miris - dodao je. 

Sestra Sarah je naglasila, međutim, da vaginu ne treba prati mirisnim šamponima ili agresivnim sapunima. Parfumirani sapuni mogu utjecati na osjetljive razine bakterija i pH vagine, što može dovesti do nadraženosti.

Korisnici Twittera bili su užasnuti, s gađenjem su komentirali ovu epizodu, a neki su jednostavno bili zaprepašteni kako žena može zaboraviti oprati vaginu. Nu Nu im nije ostala dužna, već je na Twitteru objavila niz svojih mišljenja vezanih za tu temu, uključujući i par videa.

Što je bakterijska vaginoza?

Bakterijska vaginoza (BV) je čest uzrok neuobičajenog vaginalnog iscjetka. Ona se zna pojaviti kod jedne od tri žene u nekom trenutku njihovog života. Iako to nije spolno prenosiva infekcija, povećava rizik za žene od zaraze spolno prenosivom infekcijom.

BV je uzrokovana promjenom osjetljive bakterijske ravnoteže u vagini žene. Najčešći simptom je riblji miris, osobito nakon seksa. Može doći i do promjene boje ili teksture iscjetka koji može biti vodenkast ili sive boje. 

Polovica žena s BV nema simptoma. Ako žena sumnja da ima BV, trebala bi otići kod ginekologa kako bi potvrdila da to nije seksualno prenosiva infekcija.

Jednom dijagnosticirana, pomoću brisa, BV se može liječiti antibiotskim tabletama, gelovima ili kremama. BV se često vraća u roku od tri mjeseca. Ženama koje ju dobiju više od dva puta u šest mjeseci potrebno je liječenje koje traje do šest mjeseci. 

Bakterijska vaginoza se može spriječiti korištenjem samo vode za ispiranje genitalnog područja i tuširanjem te izbjegavanjem dugih kupki. Parfumirani sapuni, vaginalni dezodoransi, tuševi, snažni sapuni, pa čak i pušenje, povećavaju rizik od dobivanja bakterijske vaginoze. 

Češće se pojavljuje kod žena koje su seksualno aktivne i kod žena koje su nedavno promijenili partnera. Ako se 'dobije' tijekom trudnoće, BV može dovesti do preranog rođenja djeteta ili pobačaja. Zabrinute trudnice trebaju razgovarati sa svojim doktorom opće prakse ili ginekologom.

NOVA SVAĐA U KRALJEVSKOM DVORCU? Kate Middleton nije otišla na slavlje prije poroda vojvotkinje Meghan

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs
Hrvatski običaji

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs

Veliki petak se u tradiciji različitih krajeva obilježava na različite načine, no svima je zajednička činjenica da je ovo jedini dan u godini kad nema svete mise