Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Zadnji dan festivala: Otkrivamo tko će fino kuhati na Bundeku

Zadnji dan festivala: Otkrivamo tko će fino kuhati  na Bundeku
13

Kulinarsko umijeće pokazat će Zoran Delić koji će tijekom dana i odmjeriti snage sa Vedranom Boškovićem u Dvoboju Chefova. Svoje božanstvene napitke od hmelja predstavit će The Garden Brewery

VIDEO

Danas je zadnji dan Zagreb Chill&Grill festivala i još stignete kušati odličnu klopu i cugu najboljih hrvatskih proizvođača craft piva. Program će danas voditi Ida Prester i Daniel Berdais, a zabava će započeti spravljanjem sendviča by Vedran Bošković.

Naravno, uz njega će u gurmanskom showu sudjelovati učenici Ugostiteljsko- turističkog učilišta Zagreb. Nakon njih kulinarsko umijeće pokazat će nam Zoran Delić koji će tijekom dana i odmjeriti snage sa Vedranom Boškovićem u Dvoboju Chefova

Svoje božanstvene napitke od hmelja predstavit će The Garden Brewery, a za glazbu će se pobrinuti Dee Jaz Discotez, The Story Of Rory by Luka Mira i Luce. Bit će tu i nagradnih igara, utrka tačkama...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jučer su profesor i učenici Ugostiteljsko-turističkog učilišta Zagreb na Bundeku pripremali slasne sendviče. Tema je bila hrvatska kuhinja pa osmislili tri verzije sendviča - lički, slavonski i ombolo. 

Potom je uslijedio Cooking Show chefa Mišela Tokić iz Podravke koji je pripremao izvrstan ramstek u marinadi od limuna, đumbira, meda i granuliranog češnjaka. Poslužio ga je uz tikvice, šampinjone i luk. Ramstek je chef Tokić pekao dvije minute sa svake strane i samo ga je jednom okrenuo. 

Nakon toga posjetitelji su uživali u Dvoboju chefova, a snage su odmjerili Mišel Tokić i David Skoko. Imali su zadatak spremiti teletinu s kajmakom, a najhrabriji posjetitelji su se popeli na pozornicu i pokušali odgonetnuti koji su se Podravka začini krili u ovim vrhunskim jelima.

Mišel Tokić je pecivo premazano češnjakom, sir je aromatizirao bosiljkom i maslinovim uljem, a meso je marinirao u soja sosu, senfu, medu, limunovom soku, đumbiru, papričicama. Pekao ga je na roštilju i poslužio uz svježe povrće.

Izazov za vrhunskog chefa: David pripravlja ukusni roštilj samo s namirnicama koje je dobio u zatvorenih kutiji.

Izazov za vrhunskog chefa: David Skoko mora ispeći roštilj na ‘slijepo’ sa sastojcima koje nije mogao birati

Objavljuje 24sata u 30. travnja 2018

I David Skoko nam je opisao što je i kako pripremao u svojem Cooking showu.

- Radio sam svinjski but mariniran u pivi i senfu, začinjen sa dimljenom paprikom i punjen sa svježim rajčicama, popečenim feferonima i mladim lukom. To sam sve zapekao na roštilju i napravio sa strane umak od mladoga špinata i kajmaka. S time sam prelio gotovo meso - rekao je.

- Da meso bude sočnije radite ga na jačoj vatri, ali kratko. Uvijek preporučujem gril otvorenog plamena radi okusa dima, zbog ugljena koji daje poseban "šmek". Birajte radije otvoreni vatru nego plinske ili električne štednjake. Svinjski but koji smo radili ima malo masnoće pa zato voli marinade koja će mu dati više sočnosti. Takvo meso nikad ne bih radio u suhim marinadama, dakle samo sa začinima nego neka se on malo namače - otkrio nam je David Skoko kako da meso bude sočnije.

Posjetitelji su uživali i u utrci s balonima zavezanima za nogu, raznim igrama..., a najmlađu su se dobro zabavljali u Pevec kids corneru. Za dobro raspoloženje danas na Bundeku zaduženi su i DJ Stanko Bondža, The Second Hand Band i Letu Štuke.

Za sve one koji nisu u prilici pridružiti nam se ovdje u živo, pripremili smo izravna video javljanja koja se mogu pratiti na Facebook stranici 24sata te portalu 24sata.hr. Također, Joomboosovci prenose svoju priču s najvećeg grilla na otvorenom.

POPULARNI RESTORANI: Submarine Burger, Plac, Batak grill, Bicko, Pod Zidom Bistro & Wine Bar, Pivnica Budweiser, Doomsday i Špiro.
NAJBOLJE HRVATSKE CRAFT PIVOVARE: 5thElement Craft Beer, Zmajska pivovara, Varionica Craft Brewery, Pivovara Medvedgrad, Lepi Dečki Brewery, The Garden Brewery, Crafter’s.


POPRATNI SADRŽAJI CIJELI DAN: chillanje u JoomBoos, Zvijezda i Tele2 chill zonama, radionice u Pevec kids corneru, dijeljenje Kisko artikala, kušanje kave u Nescafé i Samofino Pevec Caffe baru, Jamnica Mixology pop-up bar te brojni zabavni sportski i nagradni sadržaji.

Zahvaljujemo sponzorima – Podravki, Pevecu, Jamnici, Tele2, Labudu, Zvijezdi, Dukatu, Mesnoj industriji Ravlić, Jack Daniel'su i Nescafeu. Tu su i pop up izdanja poznatih zagrebačkih restorana: Pod zidom, Bicko, Batak Grill, Budweiser, Špiro, Doomsday i Plac. Paţljivo smo pripremili i ponudu omiljenih craft pivovara: Medvedgrad, 5th Element Daruvar, Lepi dečki, Garden, Zmajsko, Crafters i Varionica.

Posebno zahvaljujem našim programskim partnerima Ugostiteljsko-turističkom učilištu Zagreb i Udruzi UNUO za edukaciju osoba s invaliditetom u ugostiteljstvu.

Organizator festivala je Gastro.hr, a glavni medijski partner 24sata. Generalni pokrovitelj je Podravka, a ostali partneri su Pevec, Jamnica kao službena voda festivala, Tele2, Labud - Kisko i Permetal, Dukat - President, Zvijezda, Jack Daniel’s Tennessee Whiskey, Mesna industrija Ravlić, Nescafé, Jadransko osiguranje i Toi Toi. Sve o najboljem festivalu klope, cuge i mjuze pročitajte na www.ChillGrill.hr.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Drugi zagrebački Chill&Grill je posjetilo rekordnih 60.000 ljudi
FESTIVAL U BROJKAMA

Drugi zagrebački Chill&Grill je posjetilo rekordnih 60.000 ljudi

Roštiljali su chefovi David Skoko i Priska Thuring, pjevali su Jura Stublić & Film te Letu Štuke. Popilo se 27.000 litara piva, a pojelo se više od 40.000 porcija raznih specijaliteta

Najbolji festival roštilja žario je  i palio na Bundeku  pet dana...
ZAGREB CHILL&GRILL

Najbolji festival roštilja žario je i palio na Bundeku pet dana...

Zagreb Chill&Grill oduševio je najslasnijim grillom poznatih chefova, najvećim izborom craft piva, najzabavnijim koncertima... Festival je posjetilo 60.000 ljudi i isprobalo razne delicije
Zagreb Chill&Grill: Fantastična atmosfera, klopa, cuga, mjuza
ODLIČNA ZABAVA NA BUNDEKU

Zagreb Chill&Grill: Fantastična atmosfera, klopa, cuga, mjuza

Pripremali su se brazilski sendviči, a Zoran Delić je oduševio janjećim kotletima na sjevernoafrički, marokanski način. Svoje božanstvene napitke predstavili su The Garden Brewery