Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

Zagrepčani oduševljeni: 'Imam osjećaj da sam u Las Vegasu'

Zagrepčani oduševljeni: 'Imam osjećaj da sam u Las Vegasu'
23

Na ovogodišnjem, trećem Festivalu svjetla posjetitelji će moći uživati jedan dan više nego prošlih godina. Osim toga, organizatori su se potrudili uvesti i neke novitete

VIDEO

Svake godine dođem i iznova me oduševi. Ne mogu vjerovati da sam u Zagrebu. Toliko je dobro da imam osjećaj da sam u Las Vegasu. Nadam se da će se ova tradicija nastaviti, rekla nam je studentica Ivana. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:08
svjetlo

Jučer je počeo treći zagrebački Festival svjetla koji će ove godine zbog velikog interesa biti duži za jedan dan i trajat će do 24. ožujka. Festival svjetla je niz prikazanih audiovizualnih instalacija i projekcija koje predstavljaju vizije umjetnika. Cilj mu je barem na tren učiniti Zagreb drugačijim, šarenijim i blještavijim.

svjetlo

Posjetitelji će na 20 lokacija u povijesnoj gradskoj jezgri moći vidjeti 23 svjetlosne instalacije. Za razliku od prošle godine. organizatori su uključili još jednu lokaciju i to crkvu sv. Katarine na čijem su pročelju prikazani vitraji iz unutrašnjosti crkve.

svjetlo

Kao i lani, ostale instalacije su postavljene u tunelu Grič, Art parku, Tomićevoj ulici, kuli Lotrščak, Strossmayerovom šetalištu, Vranicanijevoj poljani, parku Grič, platou Gradec, atriju i Galeriji Klovićevi dvori, Jezuitskom trgu, Opatičkoj ulici, Hrvatskom institutu za povijest, velikom dvorištu Muzeja grada Zagreba, Vrazovom šetalištu, dječjem igralištu na Dubravkinom putu, ljetnoj pozornici Tuškanac i na Tuškancu.

Pod motom 'Obasjaj! Razvedri! Osvjetljenje! Oduševljenje! Iluzija! Konfuzija! Blještavo, sjajno, obasjano, bajno!' organizatori pozivaju posjetitelje da pozdrave buđenje proljeća, što je i tema festivala. Osim toga, organizatori festivalom žele najaviti i ovogodišnju turističku sezonu.

svjetlo

Na otvaranju je bio i gradonačelnik Milan Bandić koji je izjavio kako je Zagreb ovih dana u društvu Lyona, Amsterdama, Helsinkija, Praga, Berlina i St. Petersburga u kojima se također održavaju festivali svjetla. Festival je otvoren za posjetitelje svakoga dana od 18 do 23 sata. Organizator festivala je Turistička zajednica grada Zagreba uz podršku Grada Zagreba, HEP-a i Kraša.

svjetlo

Organizatori se nadaju da broj posjetitelja premašiti prošlogodišnjih 100 tisuća. Festival svjetla uvršten je u međunarodnu organizaciju Fest of Lights International, a ulaz za sve posjetitelje je besplatan.

NAJDRAŽE IM JE ONO ŠTO NE SMIJU: Ova dva horoskopska znaka će se najčešće upustiti u zabranjene veze

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...