Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zagrepčani oduševljeni: 'Imam osjećaj da sam u Las Vegasu'

None Foto: Pixsell 23

Na ovogodišnjem, trećem Festivalu svjetla posjetitelji će moći uživati jedan dan više nego prošlih godina. Osim toga, organizatori su se potrudili uvesti i neke novitete

Svake godine dođem i iznova me oduševi. Ne mogu vjerovati da sam u Zagrebu. Toliko je dobro da imam osjećaj da sam u Las Vegasu. Nadam se da će se ova tradicija nastaviti, rekla nam je studentica Ivana. 

POGLEDAJTE VIDEO:

svjetlo | Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Jučer je počeo treći zagrebački Festival svjetla koji će ove godine zbog velikog interesa biti duži za jedan dan i trajat će do 24. ožujka. Festival svjetla je niz prikazanih audiovizualnih instalacija i projekcija koje predstavljaju vizije umjetnika. Cilj mu je barem na tren učiniti Zagreb drugačijim, šarenijim i blještavijim.

svjetlo | Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Posjetitelji će na 20 lokacija u povijesnoj gradskoj jezgri moći vidjeti 23 svjetlosne instalacije. Za razliku od prošle godine. organizatori su uključili još jednu lokaciju i to crkvu sv. Katarine na čijem su pročelju prikazani vitraji iz unutrašnjosti crkve.

svjetlo | Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Kao i lani, ostale instalacije su postavljene u tunelu Grič, Art parku, Tomićevoj ulici, kuli Lotrščak, Strossmayerovom šetalištu, Vranicanijevoj poljani, parku Grič, platou Gradec, atriju i Galeriji Klovićevi dvori, Jezuitskom trgu, Opatičkoj ulici, Hrvatskom institutu za povijest, velikom dvorištu Muzeja grada Zagreba, Vrazovom šetalištu, dječjem igralištu na Dubravkinom putu, ljetnoj pozornici Tuškanac i na Tuškancu.

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Pod motom 'Obasjaj! Razvedri! Osvjetljenje! Oduševljenje! Iluzija! Konfuzija! Blještavo, sjajno, obasjano, bajno!' organizatori pozivaju posjetitelje da pozdrave buđenje proljeća, što je i tema festivala. Osim toga, organizatori festivalom žele najaviti i ovogodišnju turističku sezonu.

svjetlo | Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Na otvaranju je bio i gradonačelnik Milan Bandić koji je izjavio kako je Zagreb ovih dana u društvu Lyona, Amsterdama, Helsinkija, Praga, Berlina i St. Petersburga u kojima se također održavaju festivali svjetla. Festival je otvoren za posjetitelje svakoga dana od 18 do 23 sata. Organizator festivala je Turistička zajednica grada Zagreba uz podršku Grada Zagreba, HEP-a i Kraša.

svjetlo | Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Organizatori se nadaju da broj posjetitelja premašiti prošlogodišnjih 100 tisuća. Festival svjetla uvršten je u međunarodnu organizaciju Fest of Lights International, a ulaz za sve posjetitelje je besplatan.

NAJDRAŽE IM JE ONO ŠTO NE SMIJU: Ova dva horoskopska znaka će se najčešće upustiti u zabranjene veze

 

Komentari (9)
  • Čobani i primitivci uvijek vole biti blizu velikog blještavila. Daje im osječaj bitnosti i hrani njihov egoizam.

    21. 3. 2019,   15:20
  • Troše novce na gluposti

    21. 3. 2019,   14:16
  • da bandić na rođe troši ko pijani milijarder na kocku..novac od građana sljedećih barem 50god---koji će vračat kredite..cijene režija ko u las vegasu....nice

    21. 3. 2019,   13:27