Obavijesti

Lifestyle

Komentari 35

Žalila se na bolove pa joj dali antibiotik, a imala rak jajnika

Britanka je došla na hitni prijem u bolnicu Huddersfield s jakim bolovima u trbuhu. Doktor joj je rekao da nema potrebnu opremu za pregled i otpustio ju doma s nedijagnosticiranim rakom jajnika

VIDEO

Žena koja je stigla u bolnicu Huddersfield Royal Infirmary (HRI) s jakim bolovima u trbuhu poslana je kući s kutijom antibiotika - da bi nekoliko sati kasnije u drugoj bolnici dobila preliminarnu dijagnozu raka jajnika.

Joy Vivien Lee (61) došla je 14. siječnja u Kraljevsku bolnicu Huddersfield, gdje je provela sate sjedeći u čekaonici.

Kad je gospođa Lee napokon došla do doktora, njezina obitelj tvrdi da on nije imao opremu potrebnu za provjeru simptoma te ju je otpustio s kanilom - plastičnom cijevi koja isporučuje lijekove i tekućine izravno u venu - još uvijek u njezinoj ruci.

Samo par minuta nakon što je došla doma u Mirfield, gospođa Lee je ponovno nazvala hitnu, uvjerena da umire.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ovaj put bolničari su je odveli u Opću bolnicu Pinderfields u Wakefieldu, gdje su doktori otkrili znakove raka jajnika koji su se možda proširili na kosti, piše britanski Daily Mail.

Gđa Lee se vratila u bolnicu na još pretraga kako bi se odredila točna dijagnoza.

- Od kraja listopada izgubila je dva kilograma i nije mogla jesti - rekao je njezin brat Mark Oldham-Fox

- Imala je bolove u trbuhu i donjem dijelu leđa i bila je naduta, govorila bi da izgleda kao trudnica u devetom mjesecu trudnoće - dodaje. 

Zaštita od tumora: Recite 'ne' brzoj hrani i 'light' proizvodima
Zaštita od tumora: Recite 'ne' brzoj hrani i 'light' proizvodima

Kompjuterizirana tomografija (CT) je otkrila da gđa. Lee ima tamnu sjenu na dojkama - još jedan znak da se rak proširio.

Već je bila u bolnici prije Božića, zabrinuta zbog bolova koje je osjećala, ali joj je rečeno da je to vjerojatno povezano s gastrointestinalnim traktom i da nije ozbiljno.

Govoreći o 'liječenju' njegove sestre u HRI-ju, Oldham-Fox, koji je radio kao medicinski brat u odjelu za mentalno zdravlje u istoj bolnici, je rekao da mu se činilo da joj je doktor propisao antibiotik širokog spektra, jer zapravo nisu znali što se s njom događa.

- Bol je bila tako jaka da nije mogla ni sjediti, nego se legla u fetalnom položaju na plastične stolce u čekaonici. Samo pogled na to je trebao potaknuti doktore da reagiraju, a ona je tako ležala satima prije nego što je došla na red - objasnio je brat.

Dodao je da doktori u HRI-ju nisu zakazali ni pregled da bi vidjeli kako njegova sestra napreduje.

- Uopće zamisliti situaciju da iz bolnice otpuste pacijenta koji čim stigne doma ponovo zove hitnu jer je uvjeren da umire je šokantno. Radio sam u zdravstvu 30 godina i znam da je njena skrb bila nezadovoljavajuća. Njezina obrada u bolnici je bila nehumana i jednaka zanemarivanju - rekao je.

Dijana je zbog štitnjače dobila 20 kila: 'Prehrana me spasila'
Dijana je zbog štitnjače dobila 20 kila: 'Prehrana me spasila'

U najmanju ruku su joj trebali dati lijekove protiv bolova, što nisu učinili, tvrdi Oldham-Fox.

- Ono što smatram nevjerojatnim je da ako ona nije bila pregledana kako treba, gdje se nalazilo doktor koji je trebao reći da se njezino stanje treba dalje istražiti - rekao je.

- Da sam liječnik, htio bih znati zašto se to događa. Jasno je da je bila u bolovima, nije mogla sjediti i ležala je preko stolaca u čekaonici. Ne mogu shvatiti kako doktor može otpustiti nekoga bez da istraži simptome bolova. Vrlo sam uzrujan i ne mogu prihvatiti da je to prikladno za zdravstvenu zaštitu 21. stoljeća - objasnio je Oldham-Fox. 

Dodao da je cijela njegova obitelj bijesna zbog toga što se dogodilo i da su podnijeli pritužbu upravitelju bolnice.

Hrvatska stomatologinja: Kola je uništila više zubi od kolača!
Hrvatska stomatologinja: Kola je uništila više zubi od kolača!

Čelnici HRI-a potvrdili su da su pokrenuli istragu.

Incident se dogodio samo nekoliko mjeseci nakon što je istraga otkrila da je doktor na hitnom prijemu u HRI-ju poslao kritično bolesnog pacijenta doma bez obavljenih pretraga, koji je potom umro u Sveučilišnoj bolnici St. James's u Leedsu.

Jackie Murphy, glavna sestra u Calderdaleu i Zakladi NHS, koja vodi HRI, rekla je: 

- Očito je to bilo uznemirujuće iskustvo za gđu Lee. Žao nam je zbog iskustva koje je imala u našoj bolnici. Kontaktirali smo obitelji i temeljito ćemo istražiti što se dogodilo - izjavila je. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Dnevni horoskop za petak 19. travnja: Lava čekaju nevolje s partnerom, netko osvaja Raka
ASTRO SAVJETI

Dnevni horoskop za petak 19. travnja: Lava čekaju nevolje s partnerom, netko osvaja Raka

Pročitajte dnevni horoskop za petak 19. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje