Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Zalogaji od svježeg povrća i tjestenine su najzdraviji

Zalogaji od svježeg povrća i tjestenine su najzdraviji
1

U kombinaciji s obiljem svježeg proljetnog povrća, mesom, začinima te raznolikim umacima pašta može savršeno i zdravo jelo za svaki dio dana

VIDEO

Tjestenina ima izvrsnu moć preobrazbe i zato je mnogi gastro-majstori smatraju idealnim jelom. Odlično pristaje juhama, salatama, umacima, glavnim jelima, a i slanim desertima. No njena najzdravija varijanta dolazi iz kombinacije sa svježim proljetnim povrćem. Toploj salati od tjestenine najbolje će pristajati kuhano povrće, poput špinata, brokule, graška i šparoga. Povrće je dovoljno preliti maslinovim uljem, na kojem je kratko popržen češnjak, te dodati tjestenini. Kuhane šparoge možete iskoristiti i u laganom umaku s parmezanom, a grašak će pristajati i toplim i hladnim salatama, kao i umacima od vrhnja ili rajčice. Listovi svježeg špinata i narezana rotkvica zdravo će začiniti hladne salate, a uz njih će odlično ići i nasjeckani mladi luk.

>>> Bosiljak idealno začinja tjesteninu. Blag, ali dovoljno aromatičan, u umake se dodaje i sušen i svjež. Salate će najbolje začiniti svježi bosiljak
>>> Majčina dušica se dodaje umacima za tjesteninu ako želite pojačati okus glavnog jela. Možete je koristiti istodobno s bosiljkom i peršinom
>>> Parmezan ima bolji okus kupite li ga u komadu pa naribate prema potrebi. Uz tjesteninu najbolje ide s mesnim umacima, osobito s bologneseom
>>> Mažuran se može koristiti i u jelima s tjesteninom, no zbog snažne arome s njime ne treba pretjerivati. Preporučuje se jer stimulira probavu
>>> Kadulja zbog intenzivna mirisa najbolje pristaje mesnim umacima. Sjajno se veže s peršinom pa nekoliko listića možete staviti i u obične umake
>>> Peršin je gotovo neizostavan začin svim jelima, osobito tjestenini. Ne volite li jake arome, peršin je odličan izbor za lagano začinjanje jela
>>> Jedan od najpoznatijih umaka za tjesteninu je onaj od rajčica. Za njega se mogu koristiti svježe rajčice, cijele ili u komadima iz konzerve ili iz tube. Najbolje mu pristaju bosiljak i peršin.
>>> Bijeli umak za tjesteninu od vrhnja za kuhanje, mlijeka i parmezana gotov je za 15-ak minuta. U njega možete dodati šampinjone ili grašak kako biste pojačali okus.
>>> Tjestenini izvrsno pristaje i jednostavni umak od maslinova ulja. Nakon što je ocijedite, vratite je u zdjelu, pospite uljem i zagrijte. Dodajte sol, peršin ili bosiljak i poslužite.
>>> Sol je u tjesteninu najbolje dodati čim voda zakuha. Dodate li je odmah na početku s vodom, može oštetiti aluminijske posude. Na 0,5 kg tjestenine idu dvije žlice soli.
>>> Talijani tjesteninu nikad ne ispiru nakon kuhanja jer se, kažu, tako uklanja aroma i škrob koji omogućuju da se umak dobro sjedini s njom. Zbog toga ne treba stavljati ni ulje u vodu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Dnevni horoskop za petak 19. travnja: Lava čekaju nevolje s partnerom, netko osvaja Raka
ASTRO SAVJETI

Dnevni horoskop za petak 19. travnja: Lava čekaju nevolje s partnerom, netko osvaja Raka

Pročitajte dnevni horoskop za petak 19. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje