Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Zamke sniženja: Na što paziti, što ne kupovati i zašto čekati

Zamke sniženja: Na što paziti, što ne kupovati i zašto čekati
1

Ako ste ozbiljni s lovom na rasprodaje, napravite plan akcije. Što vam je sve potrebno? Čizme? Novi kaput? Trenirka? Potom mapirajte gdje je koja trgovina koja vas zanima i krenite redom

VIDEO

Nagrađivana britanska stilistica Susie Hasler otkriva kako izbjeći zamke sezonskih sniženja i ne trošiti bespotrebno novac, jer  - iako je nešto jako jeftino, zapravo je vrlo skupo bude li samo stajalo u ormaru.

Njezinih 10 savjeta za pametnu kupovinu:

1. Veličina mora biti savršena

- Da, možda ste pronašli majicu, haljinu ili traperice iz snova, ali ako vam trenutno ne odgovaraju po veličini, morate ih ostaviti na polici. Puno ljudi kupuje odjeću pogrešne veličine s ciljem da izgubi ono malo viška kilograma. Ali, ako vam odjeća sada ne odgovara, ne kupujte je. Ne biste uzimali ni par jeftinih cipela koje ne odgovaraju - rekla je stilistica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO o šopingu preko granice:

Pokretanje videa...

01:35

2. Isprobajte odjeću prije kupnje

Tijekom velikih sniženja u trgovinama zna biti veliki red za garderobu, ali stanite u njega.

- Da, to je gnjavaža, ali uštedjet ćete novac isprobavajući odjeću prije nego što je kupite - savjetuje.

3. Pazite na mrlje

- Posebno pazite na mrlje od make-upa na bijeloj odjeći, na kopče koje nedostaju, potrgane zatvarače i slično jer se s odjećom na velikim rasprodajama svakako postupa. No, neke stvari možete lako popraviti kod kuće ili kod krojača, ako vam se zaista sviđaju - kaže stilistica.

10 outfita za Novu godinu: Sa stilom u šljokicama i baršunu...
10 outfita za Novu godinu: Sa stilom u šljokicama i baršunu...

4. Izbjegavajte trendove

- Pokušavajte izbjeći kratkotrajne trendove i komade visoke mode dok kupujete na rasprodajama. Dok dođete kući, već će izaći iz mode. Umjesto toga kupujte klasične predmete koji će dugo trajati, poput vesti i majica - savjetuje.

5. Ne jurite odmah u trgovine

Susie savjetuje da pričekate tjedan, dva od početka sniženja jer će cijene još više padati. Ali, s druge strane, na taj način možete ostati bez komada odjeće ili obuće koji vam je 'zapeo za oko' pa procijenite sami.

6. Planirajte unaprijed

- Ako ste ozbiljni s lovom na rasprodaje, napravite plan akcije. Što vam je sve potrebno? Čizme? Novi kaput? Trenirka? Potom mapirajte gdje je koja trgovina koja vas zanima i krenite redom, i pazite da dođete među prvima - kaže stilistica.

Kreću zimska sniženja: Ovako će se kretati cijene u tri kruga
Kreću zimska sniženja: Ovako će se kretati cijene u tri kruga

7. Razmislite prije kupovine

- Možda ste se zaljubili u jarko ružičasti džemper, ali, realno, koliko ćete ga puta odjenuti? Uvijek tražim od svojih klijenata da zamisle kako određeni komad nose na tri različita načina. Na primjer, možete li ga nositi uz traperice, suknju i hlače? Također, birajte odjeću koju ćete moći nositi kroz više godišnjih doba - napomenula je.

Thinkstock

8. Spremite se za ljeto

- Odlična ideja je kupovati komade za proljeće i ljeto na zimskim rasprodajama, kao što je pametno kupovati zimske stvari tijekom proljetno/ ljetnih sniženja - kaže Susie.

Na taj način ćete doći do lijepih ljetnih komada za malo novaca, a kada dođu topliji dani, imat ćete sve što vam je potrebno.

Šibenik: Započela su velika sniženja i rasprodaje

9. Provjeravajte etikete

Osoblje u trgovinama ima jako puno posla tijekom velikih rasprodaja pa svakako provjerite veličinu na etiketi, a ne samo na vješalici. Isto je i sa obućom, ne oslanjajte se samo na ono što piše na kutiji jer je u njoj možda par pogrešne veličine.

10. Izbjegavajte stres

- Ostavite si dovoljno vremena za obilazak trgovina i nastojte u njih stići što ranije. Budite ljubazni i obzirni prema zaposlenicima u trgovini jer će vam tako radije izaći ususret nego kada je netko nepristojan. Također, ponesite sa sobom vodu i grickalice kako vam razina energije ne bi pala - savjetuje stilistica, a prenosi The Sun.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

13:40
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru