Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Uz električnu stimulaciju žene će lakše dolaziti do orgazma

Ubuduće žene s niskim libidom neće više morati uzimati razne terapije s neugodnim nuspojavama, već će im mali elektronski stimulansi omogućiti da bez muke postignu uzbuđenje i orgazam

Gotovo polovici žena se u nekom trenutku života smanji libido. A mali električni stimulansi u gležanj mogli bi povećati ženski libido više od predigre. Slanje električnih signala od stopala do baze kralježnice moglo bi povećati seksualni nagon za žene pojačavajući protok krvi prema genitalijama, objavili su istraživači.

U manje od 30 minuta električne stimulacije žene imaju osjećaj škakljanja, od kojeg se mogu uzbuditi.

U VAŠEM TIJELU Evo što se događa kad popijete Viagru - iz minute u minutu...

- Ako se stimulacija ponavlja tijekom tri mjeseca, mogla bi rezultirati boljim protokom krvi i povezivanjem živaca s vaginom. To bi moglo ublažiti simptome poremećaja genitalnog uzbuđenja - izjavio je voditelj istraživanja profesor Tim Bruns sa Sveučilišta Michigan

Foto: Unsplash/Epic Game

Trenutačno se razvijaju istraživanja koja bi analizirala utjecaj takvih električnih šokova, za koje se nadaju da će dovesti do razvoja jeftinijih alternativa lijekovima.

Kako elektrostimulacija funkcionira?

Ženi se u gležanj upikne tanka igla koja stvara mali električni naboj, koji potom prolazi kroz tibijalni živac i penje se do donjeg dijela kičme. U teoriji ovo će poboljšati protok krvi u genitalnim dijelovima te pojačati seksualnu želju. 

SRČANI UDAR, TRUDNOĆA... Najvećih 7 zabluda o seksu u koje vjeruju čak i pametni ljudi

Još nije poznato ima li ovaj tretman ikakve nuspojave ili kad će točno početi novi krug ispitivanja. Istraživačima je ideja za ovaj tretman došla nakon uspješnog testiranja strujnog stimulansa kod žena koje pate od inkontinencije.

'Hormon poljupca' utire put za nova istraživanja libida

Prošli mjesec znanstvenici su objavili rezultate istraživanja koje upućuje na otkriće kemikalije u mozgu koja potiče seksualni nagon i koja bi u teoriji mogla pomoći ženama da postignu bolje i duže orgazme. 

Foto: Pixbay

Kispeptin, poznat kao 'hormon poljupca', prije se povezivao s pubertetom i plodnošću, ali ovo istraživanje sugerira da bi također mogao pomoći ženama s niskim libidom. 

- Ne postoje dobri tretmani za žene koje pate od niskog libida. Otkriće da hormon kispeptin utječe na osjećaj privlačnosti i želju za seksom otvara nove mogućnosti za razvoj tretmana za niski libido - izjavila je voditeljica istraživanja profesorica Julie Bakker sa Sveučilišta Liege u Belgiji.

A sex worker participates in a march to raise public awareness on human rights issues in their profession on International Day to End Violence Against Sex Workers in Skopje, Macedonia NE BI VJEROVALI Neke stvari štete seksualnom životu: Seks-pomagala, bicikl...
Komentari (145)
  • ženu počne škakljati na ulici te se počne meškoljiti kad hoda ..koji će to prizori biti :)

    23. 2. 2018,   10:16
  • nešto izmislili kontra od debeloga i punoga novčanika koji uzbuđiva većinu žena ;-)))

    23. 2. 2018,   07:23
  • Za vrijeme električne stimulacije žene imaju osjećaj škakljanja, od kojeg se mogu uzbuditi....pa može ju partner malo poškakljati i eto veselja 😄😄

    23. 2. 2018,   08:07