Obavijesti

Lifestyle

Komentari 32

Zapalite ovaj začin - i dogodit će vam se nevjerojatne stvari

Zapalite ovaj začin - i dogodit će vam se nevjerojatne stvari
1

Radi se o vrlo moćnoj biljci koju baš svatko ima u svojoj kuhinji. Šteta ju je koristiti samo kao začin, jer može pomoći u raznim životnim situacijama - zapalite je i pratite što se događa

VIDEO

Od lovorovog lista ima puno više koristi od samog ubacivanja u lonac kako bi jelu dao aromu. To je čudotvorna biljka i šteta ju je koristiti samo kao dodatak jelima. Stručnjaci kažu kako se radi o vrlo moćnoj biljci koja usporava starenje, popravlja raspoloženje, čisti tijelo, rješava respiratorne probleme itd. 

Kada ga zapalite, pomoći će vam riješiti se tjeskobe i umora, a taj miris će vas i razbuditi. Naime, kombinacija kemikalija u lovorovom listu djeluje smirujuće na tijelo i psihu. Sve što trebate napraviti je zapaliti nekoliko listića u prostoru u kojem boravite i udisati taj dim. Ali, to nemojte raditi prije spavanja jer će vas miris zapaljenog lovora razbuditi.  

Nekoliko načina kako još ga koristiti za zdravlje:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
  • Tjera sluz iz pluća - lovorov list je stimulans dišnih puteva i može pomoći izbaciti sluz iz pluća. Najbolji način je staviti svježe ili suhe listove u vruću vodu i udisati paru - inhalirati. Pomaže i mazanje uljem lovora po prsima. To liječi alergije i astmu. 
  • Pomaže kod dijabetesa - istraživanje je pokazalo kako konzumiranje 3 grama lovora na dan smanjuje razinu glukoze kod ljudi koji imaju dijabetes tipa 2. 
  • Dobar je za probavu - stavljate ga što više u hranu ili izmasirajte trbuh uljem lovora nakon obroka, to će pomoći u izlučivanju probavnih sokova i bržoj preradi hrane u želucu. 
  • Za pravilan rad srca - organski spoj pronađen u lovoru jača stijenke kapilara u srcu i pomaže eliminirati loš kolesterol iz tijela. 
  • Liječi upalu zgloba - uljem od lovora masirajte bolno područje i pojačajte količinu lovorovog lišća koju dodajete u hranu. 
  • Kod urinarnih infekcija - pomiješajte prah od lovora s mlijekom i pijte. Radi se o starom receptu za rješavanje ovih problema, piše RemedyDaily.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku
Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje