Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

„Zaslužili su ubojstvo“ opojan je i smrtonosan triler koji će vas zavesti

„Zaslužili su ubojstvo“ opojan je i smrtonosan triler koji će vas zavesti
1

Nikada ne vjerujte strancu – posebno ako je prekrasna žena

VIDEO

Postoji li intrigantniji početak trilera od slučajnog susreta dvoje neznanaca u aerodromskom baru? Za strastvene putnike i one koji samo sanjare o putovanjima aerodromi su gotovo mistična mjesta na kojima je opipljiva čarolija mogućnosti da se "nestane" u bilo kojem smjeru i potpuno prekine rutina svakodnevice. Tko još nije poželio staviti periku i sunčane naočale, promijeniti svoj identitet i početi živjeti neki novi život?

Tako se u maestralnom prvom poglavlju romana Zaslužili su ubojstvo nove spisateljske zvijezde Petera Swansona, u aerodromskom baru upoznaju Ted Severson i privlačna Lily Kintner. Njihov noćni let iz Londona u Boston bit će sve samo ne dosadan: nakon malo previše martinija dvoje stranaca započinje igru istine otkrivajući jedno drugom vrlo intimne pojedinosti o sebi. Ted se žali na svoj brak koji je upao u kolotečinu i suprugu Mirandu za koju je siguran da ga vara. Nekada je bio zaluđen Mirandinom ljepotom i seksipilom, a nju je pak privukao njegov novac i bjelosvjetski stil života koji joj je mogao priuštiti. Ali kemija među njima izgubila je draž, suprotnosti koje su ih nekad privlačile, postale su iritantne. Bez obzira što prema Mirandi više ne osjeća ljubav, ipak ga je njezin čin nevjere duboko pogodio. Poniženje je tim veće jer je za preljub izabrala baš glavnog izvođača radova na njihovoj novoj, luksuznoj kući.

Igra istine u avionu poprima zlokoban prizvuk kada Ted u šali kaže da bi mogao ubiti Mirandu zbog onog što mu je učinila, a Lily mu bez okolišanja odgovori da bi mu u tome voljela pomoći. Ne, ona se ne šali, jer neki su ljudi, poput pokvarene i nevjerne žene, jednostavno zaslužili ubojstvo. Po povratku u Boston urotnici se još više zbližavaju i počinju oblikovati plan za Mirandino ubojstvo.

No tko je zapravo Lily Kintner i je li Miranda Severson samo praznoglava sponzoruša?

U brzim i dinamičnim poglavljima koja slijede zahuktava se opasna igra mačke i miša u kojoj su motivi i namjere glavnih junaka sve samo ne dobrohotni, a čitatelji koji traže pozitivca u cijeloj priči mogli bi ostati razočarani.

Virtuozna izmjena prošlo-sadašnjih sekvenci i pripovijedanje iz različitih perspektiva održavaju neprestanu napetost koja će potrajati doslovno do zadnjeg retka romana.

Hoće li pravda na kraju biti zadovoljena i kakav bismo rasplet uopće poželjeli – originalan, poetičan i pomalo "pomaknut" triler Petera Swansona ostavit će nas u tom smislu malo tjeskobnim, ali ne toliko da nas u prvoj prilici ne zaintrigira razgovor sa zgodnim neznancem.

Jer potpunom strancu možeš reći baš sve, što je očaravajuće jednako kao i ovaj odličan triler.

Knjigu možete kupiti po cijeni od 99,00 kn

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'