Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Muškarci lakše mršave nego žene jer ne razmišljaju puno

Muškarci lakše mršave nego žene jer ne razmišljaju puno
1

Jači spol ne broji kalorije niti se podvrgava dijetama, ali izbacuje pretjerano uživanje u hrani i brže odlazi u teretanu za razliku od žena koje vole o svemu dobro razmisliti

VIDEO

Muškarci gube težinu mnogo brže od žena, a obično se trude upola manje, pokazala su iskustva nutricionista, trenera i liječnika. Nije to ništa iznenađujuće, govore, ali na vrlo jednostavan način primjenjivo je i na žene. Muškarci obično ne paze na kalorije i izbjegavaju dijetnu hranu. Time unose više hranjivih tvari, a izbjegavaju nezdrave zasićene masnoće koje vrlo brzo sagorijevaju.
- Muškarci su mnogo više fokusirani na jednu stvar ako se za nju odluče, dok žene na sve gledaju iz šire perspektive - tvrdi antropologinja Helen Fisher.

Za muškarce veliki plan za mršavljenje zna biti jednostavno odustajanje od piva ili "pretrpavanja" na domjenku. Žene razmišljaju o svemu, pa tako brinu o dovoljnom unosu ugljikohidrata i povrća, manjoj količini alkohola te redovitom posjetu teretani. Stručnjaci sugeriraju da nije potrebno mijenjati prehrambene navike iz korijena, već se za početak samo posvetiti vježbanju. Već nakon četiri tjedna rezultati će biti vidljivi.

Teretana je lijek

U teretanu zalazi samo 17 posto žena, a upravo su treninzi snage najbolji lijek za topljenje kalorija, bolji metabolizam i oblikovanje seksi mišića. Ne brinite zbog dobivenih mišića jer to samo znači da ste izgubili masnoću i da ste totalno fit za svoje omiljene traperice. Većina muškaraca počinje s vježbanjem bez puno planiranja, dok žene nerijetko imaju dosta pitanja kako što učiniti zbog čega se i odgađa početak vježbanja. Pitanja treba izbjeći, navući tenisice i početi isprobavati nove vrste fitnessa. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nahranite ego

Žene se  vole natjecati kao i dečki, ali njihov ego ih ne tjera da se natječu u brzini trčanja. Ali upravo ego je snažan motivator, pa se ljepšem spolu preporuča vježbanje s prijateljicama jer će se međusobno tjerati da budu ustrajne i dobre. 

Ne brinite o izgledu

Muškarci puno manje brinu o tome što slučajni prolaznici misle o njihovu tijelu. S povjerenjem gledajte na svoje tijelo i prihvatite ga. Laskava odjeća će vam pomoći da se više usredotočite na vježbanje, a manje na mišljenja drugih.

Jedite zbog gladi 

O hrani treba razmišljati kao o gorivu, te jesti zbog gladi ili dodatne energije, a nikako zbog stresa, nezadovoljstva ili jednostavno dosade. Razmislite o tome što će vaš izbor učiniti za zdravlje u budućnosti. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...