Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

Besplatni tečaj za korisnike interneta - povratak u klupe

Besplatni tečaj za korisnike interneta - povratak u klupe
1

Čak 30 posto svih novih korisnika interneta su osobe starije od 60 godina. Njih 50 posto nema odgovarajući uređaj za internet ili ima strah od korištenja interneta. Zbog toga je za njih organizirana edukacija

VIDEO

Akciju edukacije o korištenju interneta organiziraju Hrvatski telekom i Udruga za edukaciju građana (UZEG). Tečajevi se provode u Zagrebu i Splitu. 

Povratak u školske klupe

Edukaciju je do sada završilo 220 osoba, a u Splitu smo nazočili jednom od njih. Mate Herceg (33), inženjer informatike, održao je tečaj pred 20-ak umirovljenika i ispričao kako edukacija funkcionira:

"Svi zainteresirani moraju se prijaviti u T-centrima, a potom dobiju obavijesti gdje i kad se tečaj održava. Radi se o dvosatnoj edukaciji gdje ih u dva školska sata učimo osnovama informatike. Iskustva su izvanredna i smatramo da je ova akcija pun pogodak, a iako je tečaj namijenjen umirovljenicima, u posljednje vrijeme nam se sve više javljaju i mlađe osobe. Tečajevi su potpuno besplatni ", rekao je Herceg.

Na dva školska sata umirovljenici su se vratili u školske klupe. Disciplina je bila na najvišem nivou, a sva pozornost usmjerena na glas inženjera Hercega.

"Samo bez straha, sve što vi  na uređaju promijenite može se vratiti na tvorničke postavke. Nema straha ", ponavljao je Herceg, jer upravo je strah od moguće pogreške jedan od glavnih razloga zašto se ljudi starije dobi malo koriste računalima i internetom.

Tecaj Za Starije

Što se uči na tečajevima?

Na tečajevima se konkretno uče rad u Windowsima, spajanje na internet i wi-fi te kako koristiti e-mail, društvene mreže i ostale programe po želji polaznika. Sami umirovljenici oduševljeni su akcijom. Razgovarali smo s polaznicom Divnom Baničević (59).

"Ovo je jedna vrlo pozitivna stvar, ali nadam se da neću sve zaboraviti kad se kući budem koristila mobitelom i računalom. Akcija je svakako hvale vrijedna, iako u Europi ovakva akcije traju već dugo", rekla je polaznica Divna Baničević.

Posebni paketi za korisnike starije od 60 godina

Inače, korisnici stariji od 60 godina rastuća su potrošačka skupina. Igraju igrice, koriste aplikacije s pomoću kojih najčešće traže financijske usluge i savjete, prate vremensku prognozu ili čitaju novine i komuniciraju s najbližima. Upravo zato HT je za njih osmislio i posebne pakete.  

Tecaj Za Starije

Poseban hit je paket “Neograničeni pozivi i internet”, koji uključuje neograničene razgovore prema svim fiksnim i mobilnim mrežama unutar RH, neograničen internetski promet te posebno prilagođeni tablet s instaliranim aplikacijama za čitanje novina i komunikaciju s najbližima.

Paket “Neograničeni pozivi uz TV” uključuje neograničene razgovore prema svim fiksnim i mobilnim mrežama, više od 80 TV kanala te fiksni telefonski uređaj za jednu kunu, dok paket “Halo Zovem sve” sadrži 100 minuta prema svim fiksnim i mobilnim mrežama, mogućnost pristupa internetu i mjesečni popust do 31 kune na cijenu HT električne energije. Korisnicima sva tri paketa na raspolaganju su pouzdani HT tehničari kako bi prilikom instalacije strah od nepoznatog u potpunosti bio otklonjen.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje