Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Zavirite u dom Jessice Albe, Lennyja Kravitza i M. Korsa

Zavirite u dom Jessice Albe, Lennyja Kravitza i M. Korsa

U Albinoj kuhinji nad Lacancheovim asortimanom stoji tamna mjedena napa, a švedski stolci iz 18. stoljeća okružuju francuski stol iz 19. stoljeća, oboje iz Galerie Polovine

VIDEO

Dom Jessice Albe, vrijedan 10 milijuna dolara, Los Angeles

Svoj savršeni dom Jessica Alba i Cash Warren pronašli su već prvog dana potrage, a čim su ga ugledali, znali su da je to ono što su tražili.

Tada je zamolila Ellen DeGeneres da je upozna sa svojim dizajnerima interijera, jer joj jako sviđao dom TV voditeljice. Tako je upoznala dizajnerski dvojac, majku i sina Kathleen i Tommyja Clementsa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Opisujući Albin stil, Tommy kaže da su je uvijek privlačili organski materijali, prirodna vlakna i tkanine, tekstura konoplje i preradjeno drvo, "što baš i nije iznenađenje jer se njezina tvrtka u potpunosti temelji na prirodnoj proizvodnji i sigurnim proizvodima".

U njenoj je kući kamin napravljen po mjeri, impresivna praonica rublja, kupaonica koja oduzima dah.. No, trebalo je doći do te faze. Par je gotovo pa srušio kuću koja je bila na mjestu gdje je njihova sada, a ta je 'obnova'  trajala punih 18 mjeseci.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Jessica Alba 00:15

Kako bi stvorili obiteljsku zonu, izmijenili su izvorni tlocrt, otvarajući bivšu obiteljsku sobu prema kuhinji. Osim toga, srušili su stražnji dio kuće i postavili sklopivi stakleni zid koji je otvorio prostor nevjerojatnom pogledu.

U kuhinji nad Lacancheovim asortimanom stoji tamna mjedena napa, a švedski stolci iz 18. stoljeća okružuju francuski stol iz 19. stoljeća, oboje iz Galerie Polovine. Odgovarajuće pokrivene sofe okrenute su prema dnevnom boravku.

Zidove glavne spavaće sobe prekriva dizajn kuće 'Mole's Breath - Farrow & Ball', a posebno tapecirano uzglavlje prekriveno je belgijskom posteljinom. U glavnoj kupaonici staklena vrata odvajaju tuš i kadu. No, Alba je ipak, kaže, najviše ponosna na - jedan pažljivo organiziran i označen zid za prekidače i zupčanike za kućnu elektroniku.

Jessica Alba, koja balansira između glumice, poduzetnice i majke, na taj zid gleda s ponosom i kome god pokazuje dom, napomene i da je "ta savršena organizacija samo njena zasluga".

Borba s multiplom sklerozom: Blair opet šokirala fotografijom
Borba s multiplom sklerozom: Blair opet šokirala fotografijom

Farma Lennyja Kravitza kraj Rio de Janeira 

Nagrađivani je glazbenik Lenny Kravitz ekipu časopisa Architectural Digesta poveo u obilazak po svojoj nevjerojatnoj brazilskog farmi malo izvan Rio de Janeira. Izgrađena na plantaži kave iz 18. stoljeća, njegov je dom farma koja hrani svakog gosta koji dođe na nju. Uz brazilski roštilj, nogometno igralište u punoj veličini, portugalske kuće i zgrade u kolonijalnom stilu 19. stoljeća, čudno je da Lenny ikad želi izaći van.

POGLEDAJTE VIDEO:

Namještaj su po narudžbi napravili brazilski majstori Oscar Niemeyera, Sergija Rodrigues i Jorge Zalszupina, a zajedno s klasičnim brazilskim pločicama, napravljen je tako da izgledom i materijalima odgovara mjestu na kojem se nalazi.

Twitter

U karakteristično raskošnom stilu, Kravitz je dodao još namještaja iz srednjeg vijeka - uključujući komade Warrena Platnera i Eera Saarinena - uz prilagođene komade iz njegovih dizajnerskih tvrtki i glamurozne detalje poput vintage ukrasa na zidovima koje potpisuje Paco Rabanne ili akrilnog klavira čistih linija Kawai.

"Jedne sam večeri gledao u zid i osjetio da nešto nedostaje. Tako sam počeo slikati ogromne trokute, a krajnji rezultat bio je nešto između zemljanog,prirodnog i organskog i 'crazysexycool-a", priča glazbenik, za kojeg neprestana obnova ne znači toliko novonastalu estetiku, koliko očuvanje energije njegove oaze:

"Ova farma i zemlja imaju vlastitu životnu snagu. Ne možete to lažirati dizajnom", zaključio je glazbenik.
 

Penthouse modnog dizajnera Michaela Korsa u Greenwich Villageu

U četiri desetljeća otkako se preselio na Manhattan iz Merricka na Long Islandu kad je krenuo na fakultet, dizajner nikad prije nije živio u centru grada.

Prava je istina da sam zapravo uvijek u duši bio dječak iz centra", kaže Cors, koji je dizajnerski posao pokrenuo 1981. godine iz skromnog stana u Chelseaju. BIla je to garsonjera puna šivaćih strojeva. Nakon toga prešao je u zapadnu 28. ulicu, u četvrt poznatu po veleprodajnim trgovinama.

POGLEDAJTE VIDEO:

PA/Pixsell

"Mnogo sam se puta selio, ali uvijek u radijusu od pet blokova", prisjeća se.

Anksiozni, depresivni: Ni slavni nisu imuni na mentalne bolesti
Anksiozni, depresivni: Ni slavni nisu imuni na mentalne bolesti

Kako je posao tvrtke Kors naglo skočio,'skočile' su i Michaelova ambicija i veličina domova. Trenutni je stan u potpunosti prilagođen skrivenim kliznim vratima, pa se u trenu od prostranog doma koji je gotovo cijeli jedna soba, pretvara u više zasebnih prostorija.

Penthouse je okićen i velikom terasom iza koje se pruža neometan pogled prema jugu te zapadno sve do rijeke Hudson. Kors svijet tamo doslovno ima pod nogama.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:31

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru