Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zbog zdravlja osoblja u dućanu nema modernih božićnih hitova

None Foto: Charles Guerin/Press Association/PIXSELL

Britanski dućan The York Gin odlučio je zabraniti puštanje modernih božićnih hitova u prostorima trgovine zbog moralnog dobra svojih zaposlenika

Voditeljica trgovine Emma Godivala pojasnila je kako smatra da bi moderni božićni hitovi mogli pokvariti blagdane zaposlenima jer bi ih se prisililo da ih tijekom radnog vremena slušaju svakodnevno i po osam sati. 

Godivala dodaje kako vjeruje da će i kupci s radošću pozdraviti promjenu, osobito s obzirom na to da je većina trgovaca u dućanima već počela puštati uobičajene božićne hitove, pišu britanski mediji.

Kaže i kako joj se čini da takva moderna glazba ni u kojem slučaju nije prikladna za trgovinu smještenu u zgradi iz 16. stoljeća iz doba Tudora. 

ENERGIJA BROJEVA Iskoristite dan: Datum 11. 11. donosi promjene, i to baš svima

- Bez sumnje, Božić nam je svima drag, ali moderne božićne hitove ne kanimo puštati u ovome prostoru. Malo smo eksperimentirali. Isprobali smo razne glazbene žanrove i shvatili da nam odgovara sve snimljeno do šezdesetih godina prošlog stoljeća. Dakle, sve ostalo je zabranjeno. A osoblje je vrlo sretno zbog takve odluke. Rekli su mi da su njihovi kolege iz ostalih trgovina već 'poludjeli' zbog istih božićnih hitova koji se 'vrte' bez prestanka - pojasnila je Godivala. 

- No izuzetak bi bio kad bi se u našem dućanu pojavila, primjerice, Mariah (Carrey). Tada bismo napravili iznimku, zanemarili zabranu i nakratko pustili 'All I Want For Christmas is You'. Ali to ne znači da će u dućanu izostati božićno ozračje. Puštat ćemo glazbu iz "Orašara", božićne klasike koje izvode Bing Crosby, Frank Sinatra i Ella Fitzgerald" - kazala je. 

'JAČA VEZE' Želite živjeti sretno? Gledajte božićne filmove cijele godine

- U svakom slučaju popis pjesama za reprodukciju dovoljno je dugačak da nitko ne čuje istu božićnu pjesmu češće od dvaput tjedno - zaključila je Godivala. (bs)

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Komentari (3)
  • Neka ludilo krene,ma nemam ništa protiv.Međutim nije svakome bas svaki dan za vrckave emocije,osim mozda djeci.A ako cu gledat da Ce ih to usrecit i obilježiti djetinjstvo onda u redu.(◍•ᴗ•◍)❤tapkati cu nogama kao da sam heppy baš svaki dan.

    11. 11. 2019,   14:31
  • prerano počnu s slavljem božića!

    11. 11. 2019,   17:23
  • Jedva čekam 😙

    11. 11. 2019,   13:40