Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mrlje od voska nestaju lako uz nož za mazanje, papir i peglu

Anonimna domaćica podijelila je na Facebooku video sa savjetom kako očistiti mrlju od voska s tkanine, a među komentarima ima i onih koji kažu da se tako mogu skidati i masne mrlje

Facebookom se prošlog tjedna proširio video u kojem je anonimna domaćica podijelila savršen trik za uklanjanje mrlje od voska s tkanine, i to samo pomoću papirnatog ručnika, noža za mazanje i pegle.

24sata Sušilo za kosu uklanja tragove voska s drveta

Nakon što je nazvala tapetarsku radnju i čula što oni planiraju napraviti da bi skinuli vosak s tkanine na stolcu, autorica videa odlučila je to isprobati sama i  oduševila se, pa sad dijeli  video uz tvrdnju kako se tako može uštedjeti dosta novca koji biste inače dali za čišćenje.

- Glavna je tajna u tome da vosak treba ostaviti  da se osuši do kraja. Potom nožem lagano sastružite ono što se može skinuti sa tkanine, pa postavite na mrlju dva papirnata ručnika. Zagrijte peglu i vrućom peglom prelazite preko papira dok se mrlja ne otopi i papir ju ne upije. Zamijenite papirnate ručnike i ponavljajte dok vosak potpuno ne nestane sa tkanine, kaže autorica. 

Trik koji je podijelila izazvao je veliki interes, a među komentarima se moglo naći i nekoliko onih u kojima se kaže da se na taj način s tkanine mogu skinuti i masne mrlje. 

Komentari (7)
  • Prolio sam malo voska i masnoće po ženinoj haljini. Pokušao sam očistiti na ovaj način. Sad me žena ganja po stanu. Trenutno sam se zaključao u sobu i pišem komentare na 24 sata. Možda je prođe do sutra.

    23. 2. 2019,   14:34
  • Otkrila je toplu vodu.

    23. 2. 2019,   15:06
  • nisam znao da pegla moze bit dobra za vosak,bravo

    23. 2. 2019,   17:33