Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Zbogom podočnjaci uz jabuku, krumpir, krastavce i bjelanjke!

Zbogom podočnjaci uz jabuku, krumpir, krastavce i bjelanjke!
1

Prirodno i učinkovito: Jabuke pomažu u smanjivanju natečenosti očiju, krastavci smiruju umor, kamilica "uklanja" podočnjake, a čajevi pomažu u smanjenju oteklina

VIDEO

Područje ispod očiju uvijek tretirajte iznutra prema van. Kad nanosite gel ili kremu za njegu kože oko očiju, lagano je utrljajte tapkajući vrhovima prstiju od unutrašnjeg kuta prema vanjskom. A i oči možete počastiti “kupkom”. Namočite dvije vate u ružinu vodicu, zamotajte ih u foliju i stavite u hladnjak. 

Dobro ohlađene stavite preko zatvorenih očiju. Kombinacija hladnoće i umirujuće ružine vodice pomoći će suziti kapilare i ukloniti natečenost. 

Za dubinsko rješavanje podočnjaka pribjegnite limfnoj drenaži, koja će istodobno ukloniti toksine i poboljšati njezin tonus. Kružnim pokretima nježno masirajte dijelove lica ispod i oko očiju. Jabuka je također odlično rješenje za natečene oči. Ohladite je u hladnjaku i stavite kriške preko očiju da odstoje deset minuta. 

Tanin iz jabuka ima protuupalna svojstva i pomaže smanjenju otečenosti. Isto vrijedi i za krastavac, koji je izvrstan “rashlađivač”. Hladne kriške krastavca držite na zatvorenim očima najmanje deset minuta. Ako su oči jako natečene, možete upotrijebiti i umirujuće losione za oči koje treba obvezno držati u hladnjaku. No važno je otkriti i uzrok. Ako podočnjaci ne prolaze, vjerojatno je problem u masnim nakupinama, a ako se povremeno pojavljuju, najčešće je riječ o zadržavanju tekućine. Tada pripazite na unos soli. No ako spavate u dobro prozračenoj sobi i na anatomskom jastuku, sigurno ćete ih ublažiti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Od umivanja do kamilice

Umivanje hladnom vodom je prva pomoć kod podočnjaka, a za bolje rješenje na oči stavite dvije ohlađene vrećice čaja. Tein iz zelenog ili crnog čaja smanjuje otekline. I biljni čajevi poput kamilice sadrže tvari koji smiruju upalu i crvenilo.

Kriškom krumpira rješavaju se upale

Krumpir je učinkovit kod glavobolje, bolnih zglobova i drugih bolesti. Njegov škrob djeluje kao protuupalni lijek, pa smanjuje i otekline ispod očiju. Oguljeni krumpir narežite na što tanje ploške. Zatim stavite krumpir u čistu krpu te je držite na zatvorenim očima najmanje 15 minuta. 

Prirodni “facelifting” protiv podočnjaka 

Bjelanjak se koristi kao maska za zatezanje kože jer sprečava nastajanje bora. Miksajte u zdjeli nekoliko bjelanjaka dok ne otvrdnu. Zatim, rabeći kist, nanesite smjesu ispod očiju, ostavite nekoliko minuta pa isperite vodom. Vaša koža bit će zategnuta i glatka.

Par žlica po par žlica i nema više kolutova

Držite u hladnjaku od četiri do šest žlica. Dvije ohlađene žlice stavite na kapke. Hladni metal pomoći će vam opustiti krvne žile i pružiti umirujuće olakšanje. Kada se žlice zagriju, zamijenite ih drugim parom iz hladnjaka. Ponavljajte postupak dok oteklina ne splasne.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs
Hrvatski običaji

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs

Veliki petak se u tradiciji različitih krajeva obilježava na različite načine, no svima je zajednička činjenica da je ovo jedini dan u godini kad nema svete mise