Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Zbogom podočnjacima: Joga za oči briše posljedice umora

Zbogom podočnjacima: Joga za oči briše posljedice umora

Danielle Collins je poznata svjetska stručnjakinja za jogu lica koja ženama preporučuje nekoliko jednostavnih vježbi za “brisanje” podočnjaka, natečenosti i sitnih bora oko očiju

VIDEO

Sve što vam treba za izvođenje je nekoliko minuta slobodnog vremena dnevno. Collins tvrdi da ćete pomoću njih pomladiti izgled područja oko očiju te istodobno ojačati očne mišiće i popraviti vid. 

- Jogu za lice preporučujem apsolutno svakome - i muškarcima i ženama, i mladima i starima. Ovaj način vježbanja pomoći će vam da obrišete znakove starenja s lica, a očima vratite mladolik i svjež izgled. Vježbe ujedno djeluju kao prevencija pa ih svakodnevno izvodite kako biste sačuvali dobar vid i preduhitrili starenje - pojašnjava Collins. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:03

Također preporučuje da vježbe u početku izvodite pred ogledalom kako biste bili sigurni da ih izvodite pravilno, a zatim ih možete raditi bilo gdje i bilo kad. 

- Prije vježbanja dobro nahranite kožu uljem ili kremom, a savjetujem da vježbate šest puta tjedno po 10 minuta - kaže Danielle Collins. 

Prva vježba

S vrhovima prstiju nježno tapkajte po cijelom području oko očiju. Krenite od unutarnjih kuteva, zatim nastavite prema ušima i završite krug nježno simulirajući područje iznad obrva. Ponovite cijeli proces nekoliko puta na oba oka. 

Druga vježba

Vrhove prstiju stavite na unutarnji kut oka, nježno pritisnite i zatim nježno pomičite prema vanjskom kutu oka, dodirujući pritom same rubove obraza. Collins upozorava da je tijekom ove vježbe izuzetno važno da pokreti budu što nježniji. Ova vježba potaknut će proizvodnju kolagena i povećati elastičnost kože. 

Treća vježba

Prste stavite na unutarnji i vanjski rub oka tako da tvore slovo V. Lagano pritisnite unutarnji kut oka, a istodobno oči zatvorite na pola tako da osjetite mišiće kako lagano vibriraju. Vježbu izvodite baš kako treba ako vam vid postane lagano zamućen i osjetite pulsiranje u očima. Odlična je za brisanje sitnih bora i natečenosti. 

Četvrta vježba

Dlan položite na čelo i zatim pogled usmjerite prema gore, što više možete. Dok izvodite ovu vježbu pokušajte držati čelo što mirnije. Zatim nakratko pogledajte prema dolje pa opet gledajte prema gore. Ova vježba potiče cirkulaciju krvi u očima, briše podočnjake, a oči izgledaju odmorno i svježe. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru