Obavijesti

Lifestyle

Komentari 74

Zelenooki trebaju izbjegavati srebro, tamnima pristaje sve...

Zelenooki trebaju izbjegavati srebro, tamnima pristaje sve...

Profesionalna vizažistica Marija Butković otkrila je kako pomoću samo dva proizvoda imati fantastični make-up. Uz to, saznajte trik za povećanje obraza, pravila za plavooke...

VIDEO

Ako ste se pitale zašto vašoj prijateljici pristaje novi make-up trend, a vama ne, to je vjerojatno zato što imate drukčiji oblik lica. Uz savjete i trikove vizažistice Marije Butković zablistat ćete i istaknuti svoje adute.

- Trebaju vam samo dva proizvoda: highlighter i proizvod za konturiranje poput tamnijeg pudera ili mat bronzera koji potamnjuju manje poželjne dijelove lica - objašnjava vizažistica. 

Četiri su osnovna oblika lica - ovalni, okrugli, četvrtasti i srcoliki, a svakomu od njih treba poseban tretman. Djevojkama ovalna lica, poput glumica Jessice Albe, lice je oko jedan i pol puta duže od njegove širine, a širina čela i donjeg dijela lica gotovo je jednaka.

Fotolia

- Kritična je točka tog oblika njegova izduženost. Nanesite bronzer ispod jagodičnih kosti. Osjenčajte vrh čela i bradu, a highlighter nanesite na jagodice – savjetuje vizažistica i napominje:

Zbog ovog vam je suha kosa, a rješenja su vam nadohvat ruke
Zbog ovog vam je suha kosa, a rješenja su vam nadohvat ruke

- Kako biste vizualno skratili nos highlighter nemojte nanositi na cijelu dužinu jagodica, a na vrh nosa nanesite mat bronzer. Rumenilo pak nanesite na vrhove obraza (područje između bronzera i highlightera).

Iako su jednaka širina čela i donjeg djela lica dobre karakteristike tog oblika, kako biste prividno smanjili izduženost lica, koristite se ružičastim i brončanim rumenilo vodoravno preko jagodica.

7 grešaka koje vas čine puno starijima nego što zbilja jeste
7 grešaka koje vas čine puno starijima nego što zbilja jeste

Žene ovalna lica prave su sretnice jer, za razliku od drugih oblika, imaju puno više mogućnosti kad je riječ o šminkanju. Na ovalnu licu vrlo je važno istaknuti jagodice, a to ćete učiniti tako da tamniji bronzer nanesete cijelom dužinom ispod jagodica, a svjetliju nijansu trebalo bi nanijeti na jagodice.

Fotolia

- Makeupom se na očima i usnama poigrajte za večernji izlazak. Ako se odlučite za “smokey eyes”, na usne nanesite neutralnu, prirodnu boju, a ako ste usne istaknuli jarkocrvenim ružem, na kapke nanesite malo bež sjenila, crnu olovku tanko uz liniju trepavica i nekoliko slojeva maskare - kaže Butković.

Trik povećanja obraza

Teorija posvjetljivanja odnosno konturiranja temelji se na posvjetljivanju dijelova lica koje želimo istaknuti ili povećati. Da bi jagodice bile voluminoznije, na njihov vrh nanesite highlighter sa svjetlucavim česticama.

Sva pravila za plavooke

Imate li plave oči, držite se sjenila u boji terakote, ružičastih nijansi i smeđe, a navečer nanesite “smokey eyes” sivim i ljubičastim sjenilima te se poigrajte i plavom maskarom. Na lijepe plave oči pozornost će privući “u mačkasto” povučena crta tušem.

Srebro ne ide u zelene oči

Imate li zelene oči, poigrajte se svim nijansama ljubičaste, no svakako izbjegavajte svjetlucava te srebrna sjenila. Želite li ipak eksperimentirati s metalik-bojama, izaberite brončanu ili zlatnu.

Tamnim očima pristaje baš sve

Onima tamnih očiju najbolje stoje siva i zelena sjenila te sjenilo boje šljive. Tamnim očima sjajno pristaju zlatne nijanse, a za tu je boju očiju najlakše odabrati prave boje sjenila, maskare i olovke za oči jer joj zapravo gotovo sve pristaje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru