Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Želite duže i zdravije živjeti? Morate jesti ove namirnice...

None Foto: 24sata Video 6

Ako vam je jedna od novogodišnjih odluka jesti zdravije i kvalitetnije, donosimo vam popis 7 čarobnih namirnica koje jednostavno morate uvrstiti u svoju odluku

Nakon blagdanskog prejedanja, došao je red na zdraviju hranu.
Donosimo listu 7 namirnica od kojih ćete se osjećati bolje i biti zdraviji:

1. Avokado - Iako ga se u prehrani izbjegava zbog kalorija, za time nema potrebe. Avokado je hranjiv i pomoći će vam da se osjećate sito zbog velike količine masnoća i vlakana. Avokado se može jesti sam ili u nekoj salati.

2. Orasi - Izgledaju kao mozak, a oni zbilja i održavaju zdravlje mozga. Istraživanja su pokazala da jedna porcija orašastih plodova dnevno može pomoći u borbi protiv Alzheimerove bolesti, jačaju pamćenje i smanjuju depresiju.

3. Grah - Grah nema u sebi masnoća ni kolesterola, a bogat je vlaknima, proteinima, magnezijem i kalcijem. Dobar je suborac u borbi protiv pretilosti, raka debelog crijeva, dijabetesa i bolesti srca.

POGLEDAJTE VIDEO:

4. Kikiriki - Bogat izvor proteina i nezasićenih masti. Sadrži snažne antioksidanse koji pozitivno utječu na krvožilni sustav.

5. Zobene pahuljice - Trebalo bi barem jednom dnevno uvrstiti ovu namirnicu u vaš prehrambeni plan jer sadrži vitamin B1.

6. Čaj - Najzdraviji je zeleni čaj jer je izvor polifenola, antioksidansa koji mogu štititi protiv nekoliko vrsta raka, kao i smanjiti rizik od bolesti srca i moždanog udara.

7. Bademi - Dobar su izvor vlakana, a sadrže kalcij koji pomaže u izgradnji kostiju. Savršena zamjena za čips ili štapiće.

Komentari (140)
  • Volim ponekad gricnuti i taj kikiriki ali ništa slađe nema od slatkog banana mena za produžetak života i vrste . :-))))))

    12. 1. 2016,   08:31
  • A gdje je u toj prici ....nutella ?

    12. 1. 2016,   09:28
  • Dobra je to prehrana, ali za mene preskupa. Orašasti plodovi kao da su zlatni. Bademi po 140 kuna, avokado jako skup, orasi također. Ma biti će dobre i naše domaće jabuke.

    12. 1. 2016,   08:46