Obavijesti

Lifestyle

Komentari 21

Želite li uvijek kupiti savršene kestene - pazite na ove stvari

Želite li uvijek kupiti savršene kestene - pazite na ove stvari
1

Otkrivamo i kako ih savršeno ispeći u pećnici, na roštilju, kako ih kuhati... Saznat ćete i na koji način ih možete guliti, a da to ide glatko i brzo. Sezona je kestena i uživajte u njima!

VIDEO

Prvi korak u uživanju u slasnim kestenima je njihov odabir. Kupite li kestenje loše kvalitete, teško ćete uživati u njima kako god da ih pripremate. Kvalitetni plodovi moraju biti veći, imati sjajnu koru na kojoj nema rupica. Također, trebali bi biti suhi i teški.

Nikako ne smiju imati rupice jer to otkriva neželjene stanovnike u njima. Najbolje ih je odmah pripremati, a ako ih čuvate, neka to bude na hladnom mjestu i ne dulje od dva tjedna.

Priprema:

Sljedeći korak do savršenog zalogaja je pobrinuti se da su savršeno skuhani ili ispečeni. Postoji nekoliko načina pripreme - u pećnici, na ploči štednjaka, na roštilju, u mikrovalnoj, u loncu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
  • Na ploči štednjaka Ako se odlučite za pečenje na ploči štednjaka, tada bi bilo dobro da nabavite tavu s rupicama, ali ako je nemate, poslužit će i klasična. Najprije im zarežite koru u križ, a nakon stavljanja u tavu ih pokrijte i povremeno protresite. Kora će se rastvoriti, a kesteni će dobiti boju.  
  • U pećnici Kod pripreme u pećnici kestene zarežite nožem, potom ih poškropite vodom i tako stavite peći. 
Sanjin Strukić/Pixsell
  • Kuhanje u loncu Odlučite li se za kuhanje u loncu tada plodove stavite u hladnu, malo posoljenu vodu. Sitniji kesteni se kuhaju oko pola sata, a krupniji - maroni - do sat vremena.
  • Pečenje u mikrovalnoj To je vrlo jednostavno. Kesteni se razrežu na uobičajen način i stave se u mikrovalnu na maksimalnu temperaturu do minute. Čut će se kako počinju cvrljiti i nakon toga su gotovi.
  • Kuhanje u mikrovalnoj Ovaj način pripreme je gotov za par minuta. Kestene morate razrezati, staviti u posudu s vodom, prekriti papirnatim ubrusom i staviti u mikrovalnu na oko dvije minute, ovisno koliko su veliki. Ako nakon dvije minute nisu gotovi, produžite kuhanje na još minutu pa provjerite.
  • Pečenje na roštilju Ovo je najbolji način jer su kesteni tako najukusniji. Razrežite ih kao da ih pripremate u pećnici pa ih poslažite na aluminijsku foliju na kojoj ste najprije napravili rupice. To stavite na rešetku roštilja i pecite dok se ne rastvore i dobiju lijepu boju. 

Guljenje:

Želite li da se kestenje nakon pečenja lakše i brže guli, stavite ga dok je još vruće u vlažnu krpu i ostavite da stoji nekoliko minuta. Ukoliko vam sirovo kestenje treba za pripremu nekog jela, a želite se riješiti kore, tada je najbolji način za to - mikrovalna. Plodovi se prerežu kao kod pečenja u pećnici, isperu se vodom da bi dobili dodatnu vlagu i stave se u mikrovalnu na jednu minutu. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje