Obavijesti

Lifestyle

Komentari 18

Želite putovati na Advent? Evo po kojoj cijeni i gdje možete ići

Želite putovati na Advent? Evo po kojoj cijeni i gdje možete ići
1

Jednodnevni izleti mogu se pronaći već za oko 200 kuna. U Austriju se ide u Beč, Salzburg i na jezera, dok u Sloveniji možete uživati u Ljubljani te na magičnom Bledu

VIDEO

Mnogi kažu kako je Advent najljepše doba godine, a zaljubljenici u lampice i šarenilo napokon dolaze na svoje. Osim za uređenje doma, Advent može biti i odlično vrijeme za putovanje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:51

Zagrebački Advent više je puta okrunjen titulom najljepše božićne destinacije u Europi i ljubitelji blagdanskog ugođaja sigurno imaju u planu prošetati i metropolom. No, oni koji si žele 'pokloniti' putovanje izvan granice, bilo ono jednodnevno ili višednevno, svake godine imaju sve više opcija.

Zagreb maraton Zagreb maraton Zagreb maraton
20
| Foto: Ilustracija/Matija Habljak/PIXSELL

Koliko je tamo hladno?

Računajte da je većina destinacija sjevernije od nas pa je u pravilu i nešto hladnije. Na primjer, u Ljubljani je prosječna temperatura u prosincu za stupanj niža od Zagreba, a to je između 4° i -2° Celzijusa. U Beču su temperature u božićnom mjesecu isto kao i u našoj metropoli, dok su u Salzburgu nešto niže, slično kao i u Ljubljani.

Za one koji vole da termometar pokazuje nešto višu temperaturu, idealna destinacija je Italija. Na primjer, tamošnja popularna destinacija Toskana, u prosincu mjeri od  7°C do 13°C.

Budimpešta, Prag i Krakow kreću se na od 4° do -2° C u prosjeku.

Cijene putovanja

Provjerili smo i koliko treba izdvojiti za putovanja u našem dijelu Europe, a donosimo vam okvirne cijene putovanja iz Zagreba po osobi.

Sve popularnija destinacija za Advent je Ljubljana. Cijene za jednodnevno putovanje u slovensku metropolu kreću se oko 180 kuna. Osim šetnje po gradu i razgledavanja štandova, u Ljubljani možete obaviti šoping u velikom trgovačkom centru. Za one koji žive u sjevernom dijelu Hrvatske, ovo je jedna od najbližih destinacija, a putovanje nije naporno.

Za mlade postoje opcije putovanja party vlakom, a neke agencije nude i posjet Bledu koji je osobito lijep u zimskim mjesecima.

Ako volite klasiku, sigurno ćete htjeti posjetiti Austriju. Najpopularnija destinacija je Beč, a cijene jednodnevnih putovanja kreću se oko 200 kuna. Ako želite noćiti, aranžman u agencijama platit ćete oko 600 kuna. Uz Beč, neki nude i odlazak u Bratislavu.

Drugi austrijski adut je Salzburg. Izleti su većinom dvodnevni, a dolaze u kombinaciji s austrijskim jezerima, dvorcima Bavarske, Münchenom...

Na dvodnevno putovanje možete otići za oko 800 kuna, a cijene se penju i iznad 1000 kuna. Mnogi kažu kako je Salzburg idealan za parove, a u kombinaciji s jezerima može biti odličan obiteljski provod.

Još jedno mjesto na kojem se zaljubljeni mogu odlično zabaviti je Graz. Na jednodnevnom izletu možete prošetati romantično osvijetljenim ulicama, ledenim jaslicama i adventskim sajmom te uživati u slasnim delicijama. U Graz možete otići za nešto više od stotinjak kuna.

Advent u Zagrebu: Svi hoteli su puni, soba nema ni za lijek
Advent u Zagrebu: Svi hoteli su puni, soba nema ni za lijek

Sve popularnija su i putovanja u Italiju. Samci i parovi mogu uživati u višednevnom putovanju u Toskanu. Cijene počinju od oko 800 kuna, a za te novce možete vidjeti Bolognu, Pisu i Firencu. Većina njih također ima adventski program, a oni koji su bili tamo u prosincu tvrde kako je taj dio Italije posebno lijep u blagdansko doba. 

Najbolja destinacija za obitelj u Italiji je Gardaland koji u vrijeme Adventa poprima posebnu zimsku atmosferu. Uz odlazak u zabavni park, često dolazi i Advent u Veroni, a sve to traje dva dana. Za put ćete izdvojiti nešto više od 500 kuna.

Budapesti Karácsonyi Vásár / Budapest Christmas Fair

Budapest egyik legnépszerűbb téli programja, a Vörösmarty téri karácsonyi vásár 2019-ben is tradícionális és újragondolt, design kézműves ajándékokkal, fantasztikus gasztronómiai kínálattal és változatos kulturális programokkal várja az érdeklődőket. // One of the most popular winter activity in Budapest, the Christmas Fair on Vörösmarty Square, will welcome visitors again in 2019 with traditional and re-imagined designer artisan products, outstanding gastronomical offerings and diverse cultural programmes. #budapest #budapestchristmasfair #christmasfair #christmasmarket #advent

Objavljuje Budapesti Karácsonyi Vásár / Budapest Christmas Fair u Ponedjeljak, 11. studenoga 2019.

Jedan od najljepših božićnih sajmova svakako je i onaj u Budimpešti. Tamo možete uživati na trgu Vorosmarty u središtu Pešte, a navečer u vožnji brodom po Dunavu. Putovanja za mađarsku prijestolnicu kreću od oko 200 kuna za jednodnevni izlet, dok za dva dana trebate izdvojiti oko 500 kuna. Još jedna destinacija u Mađarskoj koju možete posjetiti je Pečuh, a putovanje stoji oko 200 kuna.

'Posjetite Advent u Zagrebu, među najljepšima je u svijetu'
'Posjetite Advent u Zagrebu, među najljepšima je u svijetu'

Ako želite vidjeti Advent u Pragu platit ćete oko 1000 kuna, a dolazi i u kombinaciji s Bečom i Bratislavom. To putovanje traje više dana, a odlična je za mlade koji se u Češkoj uvijek dobro provedu.

Što se tiče Poljske, agencije nude višednevno putovanje na Advent u Krakow za koji treba izdvojiti oko 1200 kuna.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

12:21

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam