Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Žena otkrila genijalni trik kako ukloniti pseću dlaku s tepiha

Svi ljubitelji dlakavih ljubimaca već znaju da uklanjanje dlaka iz tepiha ili kauča može biti težak posao. Jedna žena je otkrila kako lako i brzo ukloniti dlake uz pomoć kamena kojeg već svi imaju kod kuće

Jedna mama je otkrila svoj genijalni trik pomoću kojeg uklanja pseću dlaku s tepiha - koristeći samo kamen za pete. Obično se koristi za uklanjanje mrtve kože sa stopala, ali izgleda da je multifunkcionalan.

U Facebook grupi Mrs Hinch Cleaning Tips otkrila je da je idealan za dlake, koje se znaju duboko zabiti u tepih. Uz objavu je stavila i video u kojem čisti tepih na stepenicama, a vidi se kako se nakon nekoliko poteza skupljaju sitne bijele dlačice u hrpicu koju je lako ukloniti. 

Još par trikova koji olakšavaju život uz ljubimce:

 • Neugodne mirise od ljubimaca možete riješiti u nekoliko koraka. Tepih ili madrac pospite sodom bikarbonom i nakapajte s nekoliko kapi eteričnog ulja. Ostavite da sve skupa djeluje najmanje 20 minuta i zatim sve dobro usisajte. 
 •  Izbjeljivač je rješenje za tvrdokorne mrlje koje niste primijetili na vrijeme i koje na tepihu stoje danima ili tjednima. Napunite desetinu špricaljke vodom, a ostatak izbjeljivačem. Poprskajte mrlju, pričekajte pola minute i zatim je isperite vodom. Izbjeljivač držite što dalje od kućnih ljubimaca kako se ne bi otrovali. 
 • Ogrebotine za namještaju ćete najlakše sakriti s gelom ili lakom za pokućstvo. 
Komentari (91)
 • Neka svatko zivi kako hoce i s kim hoce samo neka ne ugrozava druge oko sebe

  10. 7. 2019,   09:04
 • Sjedimo u kafiću, stol dva dalje sjede dvije kolegice i jedan pas. One zanesene u razgovor, a pas ispod stola mirno leži i liže se po rektumu. odjenom ova jedna zbog nekog oduševljenja počne grliti i ljubiti psa, pas sav sretan počne ju isto lizati po licu. Moje emocije su bile podijeljene, želudac me tjerao na povračanje, ali sam nakon sekundu dvije umirao od smijeha.

  10. 7. 2019,   09:46
 • Ako imaš psa izbaci tepih u sobi gdje on dolazi.

  10. 7. 2019,   09:40