Obavijesti

Lifestyle

Komentari 23

Žena sa dvije vagine rodila je blizanke: 'Imam i 2 maternice'

Lauren kaže da je, nekoliko mjeseci nakon dijagnoze, otišla na lasersku operaciju kojom su joj uklonili pregradni zid između dvije vagine, što joj je kasnije omogućilo uživanje u normalnom seksualnom životu

VIDEO

Lauren Cotter (34) nije vjerovala da će imati djecu, ne zato što ih nije željela, već zato što su joj liječnici rekli da bi to mogao biti problem. Naime, od 15. godine života patila je od jakih menstrualnih grčeva. Bila je uvjerena je to zbog sindroma policističnih jajnika, hormonskog poremećaja koji utječe na rad jajnika.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:06

Ali, godinu dana kasnije saznala je da tragova policističnim jajnicima nema, već da ima didelfiju maternice - stanje u kojemu se žena rađa s dvije maternice, dva grlića maternice i, u njezinom slučaju, i dvije vagine.

Lauren je u braku s policajcem Benom (33) i kaže da to nikada nije negativno utjecalo na njihov seksualni život. No, liječnici su joj rekli da bi mogla imati velikih problema s trudnoćom i porodom zbog smanjene veličine maternice, kao i manjeg grlića.

Unatoč crnim prognozama, Lauren je uspjela roditi dvoje djece - kći Amelie (5) i sina Harveya (3). Vjerovala je da je to to te da se njihova obitelj više neće proširivati. 

Ostala je trudna sa blizankama usprkos tome što je ugradila kontracepcijski implantat. Devet mjeseci kasnije na svijet su došle prekrasne Maya i Evie. Lauren kaže da je sve djevojčice nosila u desnoj maternici, dok se sin Harvey razvijao u lijevoj.

Uterus didelphys is an abnormality where a woman can have two separate uteruses, cervixs and even vaginas (although this...

Objavljuje Ari pad dispenserČetvrtak, 10. kolovoza 2017.

Prisjetila se početka veze sa Benom i koliko ju je bilo strah reći mu istinu o sebi.

-  Već u ranoj fazi naše veze Ben i ja smo razgovarali o tome da imamo djecu. Bilo je sasvim jasno da on zaista želi postati tata. Znala sam da moram biti otvorena i iskrena te mu reći da to možda neće biti moguće kod mene. Srećom, to mu nije smetalo. Razgovarali smo i složili se da postoji više načina da imate dijete ako to zaista želite, svim srcem - prisjetila se.

- Ali zapravo, lako sam ostala trudna, iako nisam sigurna zašto te ima li to možda kakve veze s time da imam dvije vagine - dodala je.

Trebao im je biti najsretniji dan - trudna umrla putem do crkve
Trebao im je biti najsretniji dan - trudna umrla putem do crkve

Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, s ovakvom dijagnozom rađa se otprilike jedna na 3000 žena, a radi se o tome da se tijekom razvoja u u majčinom trbuhu njihova maternica ne formira kako treba. 

Lauren kaže da je, nekoliko mjeseci nakon dijagnoze, otišla na lasersku operaciju kojom su joj uklonili pregradni zid između dvije vagine, što joj je kasnije omogućilo uživanje u normalnom seksualnom životu.

- Nisam puno razmišljala o tome u to vrijeme. Sve čega se sjećam je to kako su mi ponavljali da ću trebati na tu operaciju da bih kasnije imala normalan život, ali nisu se upuštali u neke posebne detalje - prisjetila se.

 

Bena je upoznala kada je imala 17 godina

Upoznali su se preko zajedničkih prijatelja i od tada su nerazdvojni. Vjenčali su se 2012. godine i od tada su pokušavali dobiti dijete. Nisu dugo čekali prije nego je test na trudnoću bio pozitivan, u listopadu 2013.

Lauren je ispričala kako je ostala trudna samo mjesec dana nakon što su odlučili imati dijete.

- Kupila sam hrpu testova na trudnoću i svaki tjedan sam provjeravala jesam li trudna. Tog jutra sam napravila test i ugledala vrlo plavu crtu. Nisam bila sigurna, pa sam tog tjedna svako jutro ponavljala test, a plava linija postajala je sve tamnija i tamnija. Tada sam bila sigurna da nosim dijete - rekla je.

Bila je cijelo vrijeme pod nadzorom liječnika koji su je upozorili da je grlić desne maternice u kojoj se dijete razvija previše uzak i da se neće moći raširiti koliko treba da bi beba izašla iz nje klasičnim porodom. Zbog toga su je podvrgnuli carskom rezu. Na svijet je došla zdrava djevojčica Amelie.

6 ženskih osobina koje osvajaju muškarce - prirodno ih privlače
6 ženskih osobina koje osvajaju muškarce - prirodno ih privlače

Godinu i pol kasnije Lauren i Ben odlučili su pokušati ponovo. Ovaj put je trudna ostala nakon samo dva mjeseca, a beba se smjestila u lijevu maternicu. I Harvey je rođen carskim rezom.

'Preplavio me neki osjećaj i znala sam da sam trudna'

Imali su dvoje djece, a Lauren nije bila sigurna da ih želi još, pa joj je liječnik savjetovao ugradnju kontracepcijskog implantata, koji je učinkovit u 99 posto slučajeva. Napravila je to 15 mjeseci nakon rođenja sina, ali tri tjedna kasnije uslijedilo je veliko iznenađenje.

- Preplavio me neki osjećaj i znala sam da sam trudna, osjećala sam to. Kada mi je izostala menstruacija, otišla sam po test i nakon samo nekoliko minuta moje sve sumnje bile su potvrđene - kaže Lauren kojoj su kasnije rekli da je vjerojatno ostala trudna isti dan kada su joj ugradili implantat.

Uslijedio je još jedan šok kada je ultrazvuk pokazao blizance. Nije se šokirala samo ona, već i liječnici koji su savjetovali strogo mirovanje do kraja trudnoće. U 37. tjednu bebe su bile spremne za dolazak na ovaj svijet. Rodile su se 5. lipnja 2018. godine carskim rezom. Maya je težila oko 2,6 kilograma, a Evie oko 2,4.

U početku se sve činilo dobrim, no nekoliko sati nakon rođenja Evie se počela mučiti s disanjem pa su je hitno prebacili na intenzivnu njegu. Napravili su rendgensku snimku njezinih pluća koja je pokazala da pati od urođene dijafragmalne kile - stanje kada se dijete rodi s crijevima u prsnoj šupljini.

Malena je bila stara samo pet dana kada su je operirali, a šansa da će preživjeti bila je 50 posto. U bolnici je trebala narednih osam mjeseci, ali Evie se čudesno oporavljala tako da su je pustili kući nakon tri tjedna.

Djevojčice danas imaju 15 mjeseci, zdrave su i vesele. Njihova majka je priznala kako je zamolila liječnike da joj tijekom carskog reza uklone jajovode kako bi bila sigurna da više neće moći ostati trudna.

- Očito smo Ben i ja super plodan par, a sada smo zadovoljni sa našim životom takvim kakav je - rekla je, a prenosi Mirror.

 

PROCURILE TAJNE FOTKE: Ovo je dečko najpopularnije balkanske pjevačice?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje