Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tetovira 3D bradavice ženama koje su preživjele rak dojke

Žene su oduševljene rezultatom, a osmjeh im teško silazi s lica kada se pogledaju u ogledalo. Prilično zapanjujuće je vidjeti njihovu reakciju na nešto tako malo, kaže Vinnie Myers

Nakon što mu je sestra preživjela rak dojke, Vinnie Myers, majstor tetovaže iz Finksburga u SAD-u, vidio je što sve žene prolaze i kakve posljedice mastektomija ostavlja na njihov fizički izgled, ali i na psihičko zdravlje. 

TEŠKA BORBA S BOLEŠĆU Pobijedila agresivni rak dojke s 20 godina i ušla u menopauzu

Tada je došao na ideju da pomogne ženama koje su preživjele rak dojke, bile na operaciji i tada su im, između ostalog, uklonjene i bradavice. Odlučio im je iste tetovirati tamo gdje bi trebale biti i na taj način dati svoj mali doprinos te im barem mrvicu uljepšati život. 

Objavljuje Vinnie Tattoothetatas MyersPetak, 8. veljače 2013.

Bradavice i areole Vinnie napravi vrlo realistično, trodimenzionalno jer koristi više nijansi i crta sjene. Toliko su savršeno nacrtane da je teško primijetiti kako da nisi prave. Žene su oduševljene rezultatom, a osmjeh im često teško silazi s lica kada se pogledaju u ogledalo, mnoge zaplaču od sreće.

Objavljuje Vinnie Tattoothetatas MyersPetak, 24. listopada 2014.

- Prilično zapanjujuće je vidjeti njihovu reakciju na nešto tako malo, koliko je to na kraju jako dojmi i koliko puno im znači. Kada se pogledaju i ponovno osjete potpunima - rekao je.

Do sada je, dodaje, napravio gotovo 10.000 takvih tetovaža.

Pogledajte kako to radi u videu:

Areola tattoos for cancer survivors

He's helping restore what cancer took from them. (via 60 Second Docs Presents)

Objavljuje Upworthy u Utorak, 8. siječnja 2019.

 

Komentari (19)
  • Ima ljudi koji ovo fenomenalno rade i kod nas te zahvaljujući modernoj medicini, plastičnoj kirurgiji i na kraju tim fenomenalnim tatto majstorima žene koje ostanu bez dojke zbog karcinoma imaju mogućnostvratiti prvobitan izgled dojke toliko dobro da je razlika sa zfravom dojkom neprimjetna. Ne treba se čuditi nečemu sa zapada čega ima i kod nas odavno

    11. 1. 2019,   13:28
  • Sto god bilo ili netko mislio, radujem se tudjoj istinskoj sreci i pohvale ovom majstoru.

    11. 1. 2019,   14:41
  • Nema ljepšeg kad nekome vratiš osmjeh na lice..

    11. 1. 2019,   19:22