Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Žene koje dva puta tjedno idu van s prijateljicama su zdravije

Istraživanja su pokazala da ženska druženja mogu smanjiti rizik od smrti, dok izostanak prijatelja kod žena može biti štetan za zdravlje kao i pušenje ili prekomjerna tjelesna težina

Prema istraživanjima s engleskog sveučilišta Oxford, ženska dobrobit je bolja ako se dvaput tjedno sastaje s četiri najbolje prijateljice i 'radi stvari' kao što je tračanje i razgovaranje o suparnicama. Istraživači tvrde da socijalna interakcija pomaže ženama da se brže oporave od bolesti i da budu velikodušnije. 

Hrvatska - Azerbajdzan VRUĆE TEME Hrvatski doktor za seks otkrio: 'Pacijent mi je ponudio trojac'

Društvene veze, također, pomažu ženama da se lakše nose sa stresom. Studija koju je provelo američko sveučilište u Kaliforniji tvrdi da društvo smanjuje ranjivost žena i iz njega dobivaju podršku koja im je potrebna. Razmislite, koga obično zovete kad osjećate pritisak na poslu ili nakon svađe s partnerom?

Dreamstime | Autor: Dreamstime Foto: Dreamstime Druženje s prijateljima pozitivno utječe na vaše zdravlje - smanjuje se rizik od bolesti te snižavaju krvni tlak, otkucaji srca i kolesterol. 

Prijatelji su i ključ dugovječnosti. Istraživanja pokazuju da se kod ljudi bez prijatelja rizik od smrti povećava za više od šest mjeseci. A kod onih koji se s prijateljima druže duže od devet godina, rizik od smrti se smanjuje za oko 60 posto.

5 PREDNOSTI LJUBLJENJA Strastveni poljubac u pola sata sagori više kalorija od hodanja

Oni također pomažu da živite bolje. Prema zdravstvenoj studiji medicinskih sestara, broj prijatelja utječe na razvoj tjelesnih oštećenja u kasnijim godinama, a članice 'ženske ekipe' vjerojatno će voditi radostan život. Istraživači su također otkrili da je izostanak prijatelja u životu žene jednako štetan za njezino zdravlje kao i prekomjerna tjelesna težina ili pušenje, piše Bright Side.

NEUSPJEŠNE VEZE: Ovi horoskopski znakovi su najgori parovi

Komentari (46)
  • ja se s nikim ne druzim, totalno sam asocijalna, uopce mi ne nedostaju te glupe zenske spike , nisam ih nikad voljela ni u srednjoj skoli , ni na faksu a bogami ni sad..........ja sam iznad tih glupi razgovora o obleki, sminki i ogovaranja tko je s kime i tko koga :D Radije se spojim na net i filozofiram o zivotu i prilikama u drzavi, zelim iznositi svoje bisere i filozofiju ovog napacenog zivota, jebat ga, radije se druzim sa zivotinjama koje imam doma

    30. 7. 2019,   00:36
  • Potpuno točno,nakon druženja osjećam se preporođeno,svi happy 🙂

    29. 7. 2019,   22:58
  • Izostanak prijatelja kod žena može biti štetan za zdravlje....slažem se 😂😂

    29. 7. 2019,   22:25