Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Žene mrze ovih 6 stvari kada im muškarac 'ide tamo dolje'

Žene su otkrile što najviše mrze kod oralnog seksa - od toga da partner ne zna gdje im je klitoris i što bi s njime radio do predvidljivog seksa koji ubija svaku strast u vezi

1. Ne poznaje dobro žensku anatomiju

Surova stvarnost je činjenica da veliki broj muškaraca ne zna precizno gdje je klitoris, a ako ga ne mogu pronaći, teško će ženi pružiti adekvatan užitak. Neki, kada i znaju gdje se nalazi, ne znaju točno što bi s njim.

Prema istraživanju časopisa Cosmopolitan, čak 50 posto žena požalilo se kako im partneri ne mogu pomoći u postizanju orgazma, a njih 38 posto je otkrilo da im partner ne stimulira klitoris dovoljno.

Zaključak istraživanja ukratko bi bio:

 • 1. Neki muškarci nikako ne mogu shvatiti gdje se klitoris nalazi.
 • 2. Neki niti ne pokušavaju stimulirati taj dio tijela čak i kada znaju pravu lokaciju.

- Dogodilo mi se nekoliko puta da muškarac ne može pronaći klitoris. Pa nije to neka velika misterija, ali neki momci kao da se pogube u mojoj vagini - kazala je Alison (29), a prenosi Men's Health.

'ODAO GA JE EMOTIKON...' 5 ispovijesti prevarenih žena: Evo kako smo otkrile da varaju

Znači, klitoris se nalazi na vrhu gdje se spajaju stidne usne, veličine je graška i njegova stimulacija do orgazma dovede čak 75 posto žena. To 'zrno graška' samo je vrh - većina klitorisa se nalazi u tijelu žene.

Foto: Dreamstime

2. Ne zna pravilno stimulirati klitoris

Kada i pronađu klitoris, neki muškarci jednostavno nemaju osjećaj što raditi s njime. Mnogi znaju teoriju, ali zakažu u praksi. Neki su previše grubi, pritisak im je prejak pa na kraju žena umjesto užitka osjeća nelagodu i bol.

Klitoris je 'osjetljiva biljka' i s njime treba nježno i senzualno. Osim toga, svaki muškarac bi trebao pratiti kako žena reagira na podražaj i sve bi mu bilo jasno.

- Jednom mi je partner trljao klitoris toliko brzo i snažno da me je to zapravo boljelo. Rekla sam si: 'Ne hvala, to mi ne treba u životu. Cijenim entuzijazam, ali...' - ispričala je Kate (35).

Mali recept kako to napraviti pravilno: Kombinirajte jezik i prste. Jezikom se nježno, polako poigrajte njezinim 'zrnom graška' dok u isto vrijeme prstima stimulirajte unutrašnjost vagine.

Foto: Unsplash

3. Nema komunikacije o seksu

Komunikacije je važna, ne samo u svakodnevnom životu parova, već i u najintimnijim trenucima poput oralnog seksa. Važno je reći partneru što što je ugodno, a što baš i nije.

Potrebno je razgovarati o svemu vezanome za seks, jer je važno da se obje strane osjećaju dobro i ugodno - što je u konačnici jedini način da oboje dođu do vrhunca.

- Bila sam u vezi s muškarcem koji me nikada nije pitao što ja želim u seksu niti jesam li uživala u tome što je radio. Nije me pitao kako se osjećam - ispričala je Jessica (25), no nije spomenula je li mu možda sama natuknula što joj smeta i što joj je jako dobro.

Tijekom oralnog seksa pratite kako žena odgovara na podražaje, uživa li ili je ukočena. Pitajte je što joj najviše odgovara i što joj čini posebno zadovoljstvo. Osim što će seks biti bolji, i ona će se bolje osjećati jer će znati da vam je stalo do nje.

Foto: Dreamstime

4. Pretpostavlja da ona mora uzvratiti 'uslugu'

Ne očekujte da će se ona baciti na vaš 'ponos' čim završite. Naime, neke žene jednostavno ne uživaju u pružanju oralnog seksa muškarcu, ili barem ne u svakom slučaju, odnosno baš tada kada on to očekuje od nje.

- Nekada čak nisam dopuštala dečkima da idu dolje. Znali su mi lagano kružiti po klitorisu najviše dvije minute, a potom odmah izvući svoj penis. Činjenica da su očekivali oralni seks odmah nakon tako loše izvedbe bila je ogromno hlađenje - rekla je Lindsay (28).

Ukoliko se usredotočite na partnericu, bez žurbe, veća je vjerojatnost da će vam uzvratiti istom mjerom. Shvatite pružanje oralnog seksa kao davanje poklona - ne očekujte da tada i vi morate dobiti dar od nje. Radite to prvenstveno jer želite da ona uživa.

A sex worker participates in a march to raise public awareness on human rights issues in their profession on International Day to End Violence Against Sex Workers in Skopje, Macedonia | Autor: OGNEN TEOFILOVSKI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: OGNEN TEOFILOVSKI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

5. Nije otvoren za nove stvari u seksu

Nisu sve žene iste pa je važno imati na umu da ono što je jednoj bilo super, drugoj može biti bez veze. Ono što je jedna voljela, druga može mrziti.

Važno je upoznati partnericu i vidjeti jeste li na istoj razini kada je seks u pitanju. Na primjer, predložite joj neki drugi položaj ili dodatak seks igračke pa ćete vidjeti kako reagira na to.

BRUNO ŠIMLEŠA: Zašto neki ljudi baš nikako ne mogu pronaći pravu ljubav?

- Ne mogu vam reći koliko puta sam pokušavala uključiti seks igračku ili neku drugu pozu ili mjesto oralnog seksa, ali partner jednostavno na to nije reagirao. Mislim da je izuzetno važno biti otvoren u seksu i ako muškarac nije takav, gubim interes - kazala je Emma.

Nikada nemojte raditi nešto što u vama stvara neugodu, ali nemojte niti konstantno odbijati partneričine ideje i nove stvari koje predlaže - pronađite neki kompromis. Budite otvorenog uma i slušajte što želi i u čemu uživa u krevetu. Osim toga, ne možete znati sviđa li vam se nešto ako to niste nikada probali.

Foto: Dreamstime

6. Predvidljiv je u seksualnim aktivnostima

To vam je kao da svaki dan jedete isto jelo - za doručak, ručak i večeru. Žene ne vole predvidljivost u intimi pa tako niti u oralnom seksu, jer tako postaje sve manje uzbudljiv i u konačnici vrlo dosadan. Na kraju može dovesti i do toga da žena seks počne izbjegavati.

Iskušajte nove stvari - to može biti uzbudljivo za vas oboje.

- Bila sam s jednim tipom nekoliko tjedana, ali svaki put kada bi se našao na meni, sve je bilo isto: nekoliko minuta lizanja, malo akcije, a onda bi pokušavao oboje u isto vrijeme. Bilo je kao da ima priručnik o oralnom seksu, ali mu ne pomaže. Nije bio otvoren za kritiku ili spontanost. To nam je brzo ubilo vezu - prisjetila se Hannah (41).

U PAR MINUTA PRETVORILA SE U LJEPOTICU: 'Izgledaš potpuno neprepoznatljivo, kako je ovo moguće?'

Komentari (41)
 • već sam cilu sobu izlijepio s člancima o sexu i uputama ali moja Mara i dalje spava u drugoj sobi ...negdje je feler a na znam gdje 😵😵😵

  14. 2. 2019,   21:17
 • Tamo dole ne idite samo jezikom,prsti su obavezan dodatak za kompletiranje ženskog zadovoljstva...Kad to dvoje odrade posao,onom trećem glavnom ostaje samo da potvrdi užitak zbog kog su žene spremne na sve kojim to kvalitetno pruži🤣🤣

  15. 2. 2019,   13:44
 • jos ima nadobudnih koji se trude zadovoljit zenu? ahahahah.

  21. 2. 2019,   17:16