Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Žene sve više odbijaju poljubiti se na prvom spoju s dečkom

None Foto: Fotolia

Osim što sve češće djevojke na spoj dolaze s prijateljicom, istraživanje je pokazalo da žene neće pristati na prvi poljubac samo zato što se to tada očekuje od nje

Svaki deseti čovjek priznao je da je na prvom spoju "napravio budalu od sebe" zbog previše alkohola, a za šest od deset ljudi, prvi izlazak nije prošao dobro. Neugodna tišina, nervoza i nedostatak kemije presudili su na spoju i okončali daljnje viđanje.

No sedam od deset ljudi priznalo je da se nikad ne ljubi na prvom spoju. Stručnjaci to objašnjavaju sve većim ženskim preuzimanjem kontrole koje više ne osjećaju pritisak da se na prvom spoju trebaju poljubiti. 

- Žene se danas osjećaju moćnije i preuzimaju kontrolu na spoju. Zato je moguće da se neće poljubiti na prvom spoju samo zato što što on to želi ili zato što ona osjeća da to ne bi trebala učiniti - objasnio je stručnjak za veze Andy Jones. Istraživanje je proveo Windows Live Messenger na 2000 ljudi. Nesretnih 12 posto Britanaca izvisilo je jer je djevojka na prvi spoj povela prijateljicu, a osam posto muškaraca ostalo je razočarano jer ga djevojka nakon spoja nije k sebi pozvala na kavu.

Komentari (22)
  • ljubljenje vise nije u modi, sada se odma hebemo

    13. 2. 2011,   22:20
  • Ja poznam jednu koja se po*ebala na svim prvim spojevima,....

    14. 2. 2011,   04:57
  • e danas san ja ima spoj nije me poljubila ,al oce ,jer san prica gluposti i nasmijava je a to zene najvise vole!haha

    13. 2. 2011,   21:58