Obavijesti

Lifestyle

Komentari 21

Ženske grudi u posljednjih 60 godina narasle su za čitav broj

Ženske grudi u posljednjih 60 godina narasle su za čitav broj
1

Grudi su u prosjeku veće jer su današnje žene teže nego prethodne generacije i imaju veći obujam masnog tkiva, ali i zbog estrogena iz industrijskih proizvoda

VIDEO

Zbog trenda porasta ženskih gudi u prodaju se uvodi košarica L, objavila je marka donjeg rublja Bravvissimo. Prije dvije godine proizvedena je veličina KK čije košarice imaju obujam od 50 centimetara. Iako je ta veličina daleko iznad prosjeka, na tržištu se javila potreba za još većim košaricama pa su proizvođači grudnjaka požurili udovoljiti svojim klijenticama.

Ženama neprikladne veličine grudnjaka zadaju veliku muku, jer bi im se naramenice urezale u leđa, ostavljajući iza sebe bolne crvene tragove. Grudi veličine L košarice u prosjeku teže oko šest i pol kilograma, što predstavlja veliko opterećenje za ženinu kralježnicu. Bravissimo tvrdi kako je sve više žena s velikim grudima, no potražnja za takvim grudnjacima narasla je i dijelom radi shvaćanja da su dosad nosile premale grudnjake. Istraživanja pokazuju da oko 60 posto žena koje nose veličinu košarica C, a trebaju nositi barem D.

Zašto su grudi veće?

U 50-im godinama prošlog stoljeća prosječna  veličina ženske košarice bila je B. Stručnjaci smatraju kako je za povećanje ženskih grudi odgovorno povećanje masnog tkiva žena. Kako je broj pretilih danas više no ikad u povijesti, ne čudi da su prosječne grudi danas veće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Za one koje nemaju višak kilograma, objašnjenje leži u povećanju udjela ženskog hormona estrogena u tijelu.

- Razina estrogena s kojom se susrećemo svakog dana u brojnim industrijskim proizvodima utječe na naša tijela, pa tako i djevojčice ranije ulaze u pubertet, te imaju veće grudi - tvrdo nutricionistica dr. Mariylin Glenville.

Budući da žene rađaju manji broj djece, kraće doje, imaju veći broj menstrualnih ciklusa nego što su imale prijašnje generacije, tako imaju i veću razinu estrogena u krvi. Britansko istraživanje pokazalo je kako gotovo dvije trećine mlijeka koje se nalazi u prodaji dolazi od gravidnih krava, što također povećava razinu estrogena u tijelu i stimulira rast grudi.

Veće grudi ne znače i veću plodnost

Istraživanja su pokazala da su žene s naglašenim bokovima i stražnjicom u prosjeku plodnije nego one koje imaju veće grudi, a uže bokove. Za određivanje potencijalne plodnosti najčešće se koristi razlika u obujmu bokova i struka. Idealna mjera koja sugerira muškarcu da je žena plodna su bokovi za 30 posto širi od struka, kao što je to imala slavna Marylin Monroe, najveći seks simbol prošlog stoljeća.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...