Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Život bez seksa: 'U braku smo 6 godina, ali nismo bili intimni'

None Foto: Dreamstime

'Puno se grlimo i mazimo, ali nikada nema potpunog seksa. Rekla mi je kako će se to promijeniti, ali nikada nije. Jako je volim, ali moram priznati da me sve to jako frustrira.'

Iako se jako vole, ovaj bračni par nikada nije iskušao seks u svojoj vezi. Suprug je toliko očajan da je potražio savjet na portalu The Sun, od njihove kolumnistice Dear Deidre.

Ovo je njegova priča, a niže je savjet koji je dobio: 

Draga Deidre,

Moja supruga dobro izgleda, ima fantastičan smisao za humor i zlatno srce. Ali, seksa među nama nije bilo šest godina, otkako smo se vjenčali.

PRVI U SVIJETU Restauracija vagine: Ginekolog iz Zagreba spas za mnoge žene

Meni je 57, a njoj 55 godina. Upoznao sam je šest mjeseci nakon što je moja prva žena preminula u nesreći na cesti. Imali smo prekrasan brak, naš seksualni život bio je fantastičan i zabavan. Shvaćam da sada puno tražim i očekujem.

Moja nova žena je sjajna i znam da sam pravi sretnik što je imam. Puno se grlimo i mazimo, ali nikada nema potpunog seksa. Rekla mi je kako će se to promijeniti, ali nikada nije. Jako je volim, ali moram priznati da me sve to jako frustrira.

Dreamstime | Autor: Dreamstime Foto: Dreamstime

Savjet:

Možda je razlog psihičke prirode ili ona možda strahuje kako neće biti toliko dobra u krevetu kao prva žena?

Pobrinite se da zna kako je ona vaša sadašnjost i budućnost, a ne druga najbolja žena. Ako to ne pomogne, predlažem da zajedno posjetite seks terapeuta.

Fotolia ASTRO STRASTI Otkrivamo u čemu svaki znak najviše uživa dok vodi ljubav

Život bez seksa je loš za zdravlje

Veći rizik od srčanog udara Seks je odličan za cirkulaciju, a samim time i za srce. Tijekom vođenja ljubavi otkucaji se sa, otprilike, 70 u minuti penju na 150. To je kao dobar trening. Neka istraživanja pokazuju da seks tri puta tjedno smanjuje rizik od srčanog udara za 50 posto.To znači da život u apstinenciji nije dobar za vaše srce.

Koža je grublja i lošije izgleda Znojenje čisti kožu, a seks pomaže da bude elastičnija i samim time izgleda mlađe. Tijekom redovitog seksa žene pojačano luče estrogen, koji je odgovoran za reakcije u tijelu koje daju sjajniju kosu i ljepšu kožu. 

Foto: Dreamstime

Bolovi su jači Seks može umanjiti neke bolove čak nekoliko puta bolje od tableta. Naime, razina oksitocina u tijelu naraste u tijelu pet puta kada postižemo orgazam, a to dovodi do jakog oslobađanja endorfina - tzv. prirodnog opijata koji umanjuje bolove kod glavobolje, artritisa...

Imunitet je sve slabiji Poznato je da seks jača imunitet, a ako ga nema imunološki sustav slabi i skloniji smo raznim bolestima - tijelo se ne može kvalitetno boriti protiv bolesti kao kod redovitih intimnih odnosa.

NE ZNA REĆI 'NE' Bila je na 20 svadbi u 4 godine: Zbog dugova živi s roditeljima

Hormoni nisu uravnoteženi Određeni hormoni ispuštaju se tijekom i nakon seksa tako da život u apstinenciji može dovesti do nepravilne razine hormona u tijelu. U nekim slučajevima to vodi naglom debljanju ili mršavljenju. Također, to može utjecati na nagle promjene raspoloženja, nervozu...

Samopouzdanje je niže Nedostatak seksa ruši samopouzdanje, a tada se i žene i muškarci znaju zapustiti. To pak vodi lančanoj reakciji - seksa je sve manje i manje.

Može se razviti depresija Prema jednom američkom istraživanju, pojedinci mogu pasti u depresiju ako žive bez seksa, a šansa za to je čak dvostruko veća nego kod ljudi koji vode ljubav redovito.

Pročitajte još i ovo: Kako prestati biti ovisna o shoppingu?

Komentari (199)
  • Sevi Mujo, sevi i sevi, a Fata nista, ni da mukne...  Pa dobro Fato, koji ti je k.urac danas?!  Osmi

    20. 4. 2018,   12:33
  • a triba si oženit neku od61 hahahaha te su u najboljim godinama za seks ,to od jutra do sutra hahahaha

    20. 4. 2018,   17:54
  • Netko drugi to radi za tebe, a ti je voliš.

    20. 4. 2018,   12:25