Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Život kućanice: Radi 31 sat na tjedan bez igranja s djecom

None Foto: themoviedb.org

Majke provedu osam sati na tjedan u kuhanju i pranju, a četiri sata na dan čiste te dva sata glačaju rublje. Oko 80 posto njih žali jer se ne stignu više baviti djecom

Žene koje ostaju kod kuće s djecom nakon poroda su zaposlene majke u pravom smislu te riječi, pokazala je studija britanske tvrtke Direct Line. Prema njoj, domaćice provedu oko 31 sat na tjedan samo obavljajući poslove poput pranja, čišćenja i kuhanja, a 80 posto njih kaže da više vremena potroše na kućanske poslove nego što provedu u igri s djecom, piše Daily Mail.

Ukupno gledano, one provedu osam sati na tjedan u kuhinji, dodatnih četiri sata čisteći te dva sata u glačanju rublja. Većina žena otkriva kako su njihovi partneri preumorni nakon posla da bi ih "zamijenili" u večernjim satima i preuzeli brigu o djeci, a sličan je scenarij i vikendom.

Oko 70 posto majki smatra kako nemaju niti jedan dan u tjednu posvećen isključivo odmoru, a on im je nužno potreban da bi se opustile i "napunile baterije". Unatoč posvećenosti obitelji i domu, devet od deset žena smatra kako ne posvećuje dovoljno pažnje djetetu jer za to nemaju dovoljno vremena.

- Briga o obitelji posao je koji nikad ne završava, a vrlo je važno povremeno zastati i uživati te ostaviti posao da pričeka - rekla je Kerry Chilvers iz Direct Linea.

Čak i na poseban dan, poput rođendana ili Majčinog dana, 70 posto žena kaže kako ne rade ništa manje nego ostale dane u godini, objasnila je Chilvers.

Komentari (27)
  • Ne znam kako drugi ali meni nije problem ni usisati ni opeglati ni oprati suđe ni skuhati, a pogotovo poigrati se s djetetom a za to vrijeme žena ima svoje vrijeme koje može iskoristiti kako želi.

    11. 4. 2014,   13:06
  • Vi spominjete samo kućanske poslove, a šta ako žena i radi full time i još je i sama s djetetom? :) Uvijek ima vremena za dijete...pa neću sigurno kad dođem mrtva s posla ić glačat...hodat ću zgužvana okolo ako treba briga me... prva mi je ona, a onda tek ostalo.

    11. 4. 2014,   13:34
  • nekad je stvarno tribalo napunit baterije al za igru je uvik vremena bilo:)

    11. 4. 2014,   12:50
Message