Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Znala su za abortiranu braću, roditelje iz prošlih života, bebe

Komentari (79)
 • Naravno da je to moguće, ako uskoumno razmišljaš onda nije... Život je postojanje kroz evoluciju i evolucija kroz postojanje, jedan život nije dovoljan da bismo iskusili sve spoznaje pa ih je potrebno više. Prošle živote "programirano" zaboravimo kako bismo iskustva ovog života provodili,odlučivali iz nove perspektive jer bi nas sjećanje na prošli život naveo da samo ponavljamo uvijek jedno te isto, naučeno iz prošlog i nikad ništa nebismo naučili, širili spoznaje i vidike. Nemoguće je a bilo je nebrojeno primjera da se dijete od 3 il i4 godine sjeća događaja koje priča u detalje, doslovno brojne detaljne događaje sa imenima, predmetima,licima sa slika, nije to mogao nigdje pročitat, čuti a zna sve o tome, tadasu roditelji i stručnjaci išli tražit po povijesnim knjigama, obiteljskim albumima spomenutih ljudi pronađeni iz priće i sve je bilo identično kako dijete priča, pre očito je da bi bilo detaljno točno a da je nešto izmišljeno u mašti, mašta može svašta ali ne može ZNATI točne detalje,može izmaštat fikciju.

  13. 11. 2019,   09:37
  • Znam jednu knjigu na tu temu zove se "Život između života" od Michael-a Newton, čitao sam ju jer me jako zanimalo tko stoji iza lampe/svjetlosti na kraju tunela.

   13. 11. 2019,   09:56
  • Rumpenstilski to o svjetlosti na kraju tunela mozak projicira, kreira priću ovisno o tome kakva si uvjerenja stekao tokom života, dakle subjektivan osjećaj mozak slaže u sebi "logićan" ,to mozak radi i u svjesnom stanju, npr, kada vidiš forme neke poznate, oblike u oblacima,vodi,predmetima, mozak slaže mozaik kako bi sve oko sebe interpretirao jer mu je težnja da stvori sliku svijeta, ono nepoznato poveže sa nečim poznatim. Dokaz tome je da svako u tunelu "susretne" onu osobu kojoj religijski pripada na ovom svijetu, svako u svojoj vjeri pojedinaćno, inače bi svi jednu te istu pojavu doživljavali, da postoji samo jedna, ovako ju sami kreiraju, svojevrsna halucinacija koju sami konstruiramo šta će postat, podsvjesni um. Kljućno je znati u tome dau tom trenu nismo mrtvi, samo to tako percipiramo, iz smrti nema povratka, smrt znači i moždanu smrt a 4-5 min.nakon smrti mozak je nepovratno oštečen zbog nedostatka kisika, dakle svi koji tvrde da su se vratili iz mrtvih samo su to umislili a trenutak kome,nesvjestice mozak je složio u ništa više niti manje jednu priću.

   13. 11. 2019,   10:03
  • ah, postavio sam ti pitanje o reinkarnaciji, u prijašnjem postu, ali me to jako zanima. Zašto se ne sjećamo prošlih života? I... da li (npr) netko tko je u ovom životu rođen sa teškom bolešću ili invaliditetom... to možda odrađuje "karmu" za grijehe ili zvjerstva koja je radio u prošlom životu? I obratno..., onaj tko živi lijepo i sretno u ovom životu, da li je to... kao... nagrada za dobra djela u prošlom životu?

   13. 11. 2019,   10:28
  • Milicioner, zanimljivo.

   13. 11. 2019,   10:34
  • pa da.... možda je to ono objašnjenje "raja" ili "pakla".

   13. 11. 2019,   10:35
  • Karma je religijski koncept, dakle konstrukt ljudskog uma. Ne postoji grijeh jer da postoji onda bi sami život bio grijeh. Da bismo kroz život mogli percipirat, pojmit,iskusit svespoznaju života u ovom obliku grijeh nemože biti varijabla u tome jer apsolutnu istinu, spoznaju svega možeš samo percipirat ako iskusiš sve što postoji, moraš znati kako je biti žedan u pustinji da bi znao zašto je voda tako slatka žednome, moraš spoznat zlo da bi mogao uopče znati zašto je dobro zapravo dobro, dakle moraš imat usporedbu neke referentne točke da bi mogao spoznat njen kontrapunkta grijeh, koncept grijeha to onemogućava pošto bi nam on priječio veliku večinu sveukupnih spoznaja, vjerojatno 90% toga. Uostalom zašto bi grijeh bio grijeh? Što je grijeh i ZAŠTO je grijeh? Grijeh je povreda čudoređa, čudoređe je moralni apsolut kroz ljubav a po mojem poimanju LJUBAV je vrhunac evolucije života, dakle sve protivno ljubavi je ono što narušava njenu esenciju, to mi nazivamo grijehom, no kažem ljubav nebismo spoznali u njenoj cjelini a još manje cijenili da nemamo pojam o tome koliko je zlo zapravo loše. Malo sam ga zagulio ali ne mogu u 2,3 reda objasnit, to je samo moje viđenje svega :)

   13. 11. 2019,   10:37
  • darkwood, oprosti, ali kompliciraš i filozofiraš (a počeo si vrlo zanimljivo). Kako nije jasno što je grijeh??? Ako počinim ubojstvo, pa zar to nije grijeh? Daj malo jednostavnije.

   13. 11. 2019,   10:54
  • Ponavljam, grijeh je koncept/konstrukt ljudskog uma, grijeh je nešto čemu pretpostavljamo da slijedi kazna a vezano je uz religije, ja ovdje ne govorim sa vjerskog stajališta nego pokušavam objasnit sa činjeničnog i znanstveno utemeljenih činjenica nešto koncipirat. Ubojstvo nije grijeh nego ZLO, suprotnost ljubavi, ljubav kreira život a zlo ga razara, grijeh samo postoji kao koncept kroz koji nas čeka kazna, samim zlim činom se odvajamo od ljubavi a to je "kazna" sama po sebi.

   13. 11. 2019,   11:00
  • Dakwood slazem se sa milicionerom spusti loptu probaj malo pojednostavit to ne govorim ironično nego zato što si fakat krenuo nama razumljivo, pa probaj tako nastaviti kako bi mogli pratit.

   13. 11. 2019,   11:03
  • ama dobro.... zlo, grijeh... nazovi kako hoćeš!!!! Kakav "koncept"??? Nije grijeh pojam vezan samo uz religiju, nego je čovjek, ovozemaljskim zakonima, neovisno o bilo kojoj religiji, definirao što je grijeh ili zlo, što se smije a što ne smije činiti. Ubojstvo je zlo, a nije grijeh? Daj, darkwood... počeo si zanimljivo, a sad filozofiraš da bi se i Kant i Hegel posramili. Daj malo jednostavnije, inače si zanimljiv.

   13. 11. 2019,   11:05
  • Ok samo ne kužim što još očekujete da kažem? :) Kompleksne su teme, pre duboko je ovo za promišljat da bi jednostavnim riječnikom sve objasnio, barem svoja promišljanja, gledišta :)

   13. 11. 2019,   11:07
  • darkwood.... moje je pitanje bilo: ako postoji reinkarnacija.... da li možemo protumačiti nečije patnje u ovom životu (bolest, invalidnost, pa i patnje roditelja zbog rođenja tog djeteta) onime što je to dijete (ili ti roditelji..., jer i njima je život pakao) radilo u prošlom životu... pa bi to bio pojam "pakla", a ne ono klasično, kako zamišljamo (religijski) "prženje u vječnom ognju"...., ili nasuprot, onaj tko živi sretno i zadovoljno, ima zdravu djecu, sređen život, dobar standard, itd, itd... da je taj u prošlom životu bio normalna osoba, činio dobra djela, itd, itd....pa dakle, živi u nekakvom "raju" (samo ne filozofiraj, pleeeeeeease)

   13. 11. 2019,   11:12
  • Ne invaliditet i patnja nisu KAZNA, to su samo alati spoznaje druge strane medalje spoznaje života kao takvog pošto sveukupnost života nije samo lijepo,pozitivno. Vidimo i kroz te ljude da su često ili generalno topla, empatićna, predivna bića kojih je patnja, bol, borba očelićila i učinila boljim ljudima, dakle kroz patnju se spoznaje dobro, patnja je u ovom životu tren u vjećnosti, pošto je bolna, negativna mi zaziremo, instiktivno bježimo od nje pa je percipiramo isključivo kao loše, jeste loše njena senzacija kroz život ali je uvid u spoznaje ljubavi i dobrote :)

   13. 11. 2019,   11:15
  • ah.... odustajem.

   13. 11. 2019,   11:18
  • "to su samo alati spoznaje druge strane medalje spoznaje života kao takvog..." (?) Ma što to znači??? Ja ti kažem, kako bi komšije rekle: "Govor, bre, Srpski, da te ceo svet razume", at navalio filozofirati, pa onda tvoje riječi može čovjek tumačiti pitijski, dvo-, pa i tro-smisleno. Zar ne možeš normalnim riječnikom objasniti ovu inače vrlo zanimljivu temu?

   13. 11. 2019,   11:22
  • Želim reči da ne možeš život samo pojmit kroz dobre, lijepe stvari, pozitivu, pozitivno uglavnom uzimamo zdravo za gotovo, dobro nam je, super je i tako treba biti, tada o tome niti ne razmišljamo. Žive narkomani, alkoholičari, bogataši HAJ-LAJF 20 ili 30 godina a onda strradaju i za dlaku izbjegnu smrt ili obole od raka, šta se tada REDOVITO dogodi u njima??? Dali kroz zlo,loše,patnju u tim vremenima spoznaju mnoga dobra koja su uzimali zdravo za govotovo a sam ŽIVOT pogotovo su uzimali zdravo za gootovo, spoznaja da su il ida bi mogli nestat u trenu ih je trgnula, osvijestila i stubokom njihov bahatluk prema životu u ikolini romijenila. Eto jel dovoljno jednostavno? ;) Dakle zlo u službi spoznaje dobra, ALAT uspoznaji druge strane medalje.

   13. 11. 2019,   11:29
  • Da, ali zašto se rađamo da bi stekli to iskustvo ? Da li naš obrazac ponašanja diktira naš mozak ili naša duša ? Koji je smisao života ????

   13. 11. 2019,   11:59
  • darkwood, počeo si super-zanimljivo, a onda si dozlaboga zakomplicirao (nepotrebnim) filozofiranjem. Postoji kudikamo jednostavniji način da se ova super-zanimljiva tema objasni. Nažalost ti to ignoriraš, piliš po svome. Šteta. U svakom slučaju hvala, bar za dio pojašnjenja.

   13. 11. 2019,   12:00
  • Darkwood: Grijeh postoji ! Grijeh ili kako ga ti nazivaš zlo su jedno te isto. Grijeh ima svoj izvor a to je centar zla (religijski sotona ). milicioner: Karma također postoji ali nije nužno ona razlog teškog života. Karma može biti uzrok tome i ne mora. Dijete sa invaliditetom može biti samo životna lekcija kao što je Darkwood pokušao objasniti. Pojam pakla je bliže religijskog stajališta nego ovo što ti navodiš .

   13. 11. 2019,   12:20
  • Hebo sve al sam ja glup

   14. 11. 2019,   00:02
  • @darkwood, da se vratimo na tvoj odg. na moj komentar, to kaj kažeš da mozak za vrijeme umiranja halucinira, to možda nisu halucinacije nemoj zaboraviti da je mozak prijamnik kao radio a radio kad ti se strga i ne radi kako treba lovi više stanica odjedanput, tako i naš mozak za vrijeme gašenja miješa našu realnost sa onom na drugoj strani gdje ne postoji vrijeme, a Mi smo došli s one druge strane u ovu realnost gdje je ego je naša trenutna svijesnost koja je jako mala u usporedbi sa tisuće programa koji nama upravljaju a da nismo toga svjesni, čemu tolike sublimirane poruke u medijima, filmovima itd. to sve utječe na tvoje podsvjesno stanje s kojima funkcioniraš a da nisi toga svjestan.Bruce Lipton odlično to objašnjava imaš videe na YT.

   14. 11. 2019,   08:36
  • Problem kod kliničke smrti i vračanja u život je taj što od 10 slučaja njih 7 je stvarano prešlo u drugu frekvenciju postojanja a preostalih troje to nije. Od tih 7 koji su prešli pa se vratili prolazili su kroz različite faze koje uključuju i halucinacije koje opisuje klasična medicina a nastaju uslijed nedostatka dotoka kisika i krvi u mozak i djelovanjem mozga. Često se baš ona trojca koja nisu prešla u drugu dimenziju i reakcije nastale kod ove sedmorice prilikom prelaženja uzimaju kao dokaz da je sve samo proizvod halucinacije mozga ! No postoje slučajevi gdje su osobe koje su doživjele kliničku smrt bile u sobi nekoliko prostorija udaljene od njegovog tijela i prisustvovale tom razgovoru što je kasnije i potvrđeno vračanjem u život. To klasična medicina ne može objasniti a ti događaji idu u prilog životu nakon smrti !

   14. 11. 2019,   09:50
  • babayo, mene striktno zanima pojam reinkarnacije. Postoji li? To mi je strašno zanimljiva tema, mislio sam da će darkwood to lijepo objasniti, ali počeo je dozlaboga filozofirati nešto što pas s maslom ne bi pojeo....pa me zanima što ti o tome misliš, vidim da si i ti "potkovan"?

   14. 11. 2019,   10:03
  • milicioner: Da , reinkarnacija postoji. Ne znam koji dio u vezi toga te točno zanima ?

   14. 11. 2019,   12:06
  • pa više toga. Ali, npr. zašto se ne sjećamo prošlih života? Samo mi tu, molim te, ne navodi primjere neke djece koja se sjećaju toga, nego općenito. Ako se duša poslije smrti seli u novo tijelo, da li seli odmah, ili kroz neko vrijeme, koje (naravno) ne mora biti identično našem trajanju vremena. Da li duša može useliti u tijelo i u prošlosti, ne nužno u budućnosti? Npr. useliti u tijelo koje živi (koje se rađa) u, npr. 9. stoljeću? To pitam jer sam u jednoj emisiji Drage Plečka čuo ta u "tom svijetu" gdje duše idu, ne postoji "vrijeme", ovo naše. Uglavnom, bilo bi tisuću pitanja.....

   14. 11. 2019,   16:31
  • Milicioner: postavio si tri pitanja. Svako je vrlo složeno i kompleksno i teško je odgovoriti na jednostavan način ali pokušat ću. Sve što ja znam o reinkarnaciji temelji se na iskustvima ljudi koji su bili podvrgnuti regresoterapiji. Smatram da mi ljudi od toga radimo veliku nauku a ustvari tek smo zagrebli površinu velikog mora i ne znamo još mnogo toga. Uglavnom regresoterapija je postupak u kojem terapeut dovodi osobu u stanje blage hipnoze i tada je osoba sposobna sjetiti se prijašnjih života kao i života između života ( najjednostavnije rečeno ). Jedan od komercijalnih začetnika te metode je dr. Michael Newton koji je mnoga iskustva zabilježio u svojim knjigama a jedna od najpoznatijih je „ Putovanje duša“ . Ako te zanima reinkarnacija svakako pročitaj mada u novije vrijem ima dosta kritika na njegov rad u kojem se smatra da je u hipnotičkom stanju dosta sam utjecao na pojedine odgovore ispitanika. Danas se mnogo ljudi bavi regresijom i lako je ovu metodu isprobat i proživjeti iskustva za koja se trenutno smatra da su iskustva prošlih života. Po meni nedostaje još dosta ozbiljnih istraživanja na tu temu koja je neizbježno usko vezana sa religijom.

   15. 11. 2019,   11:03
  • Odgovor na prvo pitanje pokušat ću objasnit kroz pretpostavku da postoji Bog ( u što ja ne sumnjam ). Dakle mi ljudi smo ustvari dobri al često i zli . ( čega si valjda svjestan ) Bog recimo kaže čovjeku : ne možeš postat dio mene dok ne postaneš čista ljubav i dobrota. Čovjek odgovori: ali ja jesam dobar. Bog kaže: ok, ako si dobar poslat ču te u iluziju koja je stvorena i izgleda toliko stvarno da ćeš ti misliti da je to jedino što postoji a ti dokaži kroz kušnje koje nosi ta iluzija( koja i je kušnja) da si stvarno dobar. Normalno da bi to dokazao biti ćeš lišen siječanja na stvaran svijet. To je naravno bajka ali pravi odgovor je vrlo blizu toga. Kad bi ti imao siječnje ovaj život ne bi imao smisla. Zaborav je tu sa razlogom. Život je proces učenja i preoblikovanja iz lošijeg u bolje. Kroz njega spoznajemo ono što nam riječima ne može nitko objasniti nego moramo proživjeti. Kroz kušnje postati i preoblikovati se u ono što mi uistinu i jesmo. Kao što je Krist pokazao. Istina,put i život. Jesi zadovoljan prvim odgovorom ?

   15. 11. 2019,   11:04
  • jesam donekle, iako nisi odgovorio može li se duša reinkarnirati u prošlost, npr. u novorođenče koje se (uvjetno rečeno "sada") rađa u doba, npr. Rimskog carstva. No odmah si otvorio novo pitanje. Spominješ Boga i Isusa Krista (i ja sam vjernik, kršćanin, katolik) a, koliko znam, kršćanstvo je u koliziji sa vjerovanjem u reinkarnaciju, štoviše, gleda na reinkarnaciju kao na herezu. Navodno je i kršćanstvo prihvaćalo reinkarnaciju, do zasjedanja crkvenog koncila u 6. stoljeću, kad je na inzistiranje (čini mi se) carice Teodore reinkarnacija izbačena iz kršćanskih dogmi. Dakle pitanje: da li je vjerovanje u reinkarnaciju u koliziji, u suprotnosti s kršćanstvom?

   15. 11. 2019,   17:34
  • Milicioner:Dakle prvo sam odgovorio na tvoje prvo pitanje. Na ostala još nisam stigao. Drugo pitanje je bilo dali duša prilikom reinkarnacije odmah prelazi u drugo tijelo? Naime sudionici regresije govore da je to sve individualno i ovisi od osobe do osobe. Ima raznih slučajeva. Teoretski je moguće ali nisam čuo ni pročitao ništa vezano uz to da je duša odmah prešla u drugo tijelo. Uglavnom duša prolazi kroz proces oporavka od trauma iz života te suočavanja sa greškama koje je činila te podukom o tome kako je to trebalo bolje biti od strane svojih vodiča. Tek tada joj se nudi mogućnost novog života koji na posljetku ona sama prihvaća. Dakako ima i drugačijih slučajeva ali to je stvarno rijetkost. Ima i slučajeva gdje je duša jako vezana za ovaj svijet pa ostaje i nakon smrti ovdje. To su duše lutalice koje često mi viđamo kao paranormalne pojave duhova.

   16. 11. 2019,   20:43
  • Prije nego odgovorim na tvoje najteže pitanje a to je da li se duša može roditi u nekom prošlom vremenu, krenut ću na tvoje novo pitanje vezano uz crkvu i reinkarnaciju. Da li je vjerovanje u reinkarnaciju u koliziji, u suprotnosti s kršćanstvom? Gledaj ovisi što je za tebe kršćanstvo ? Da li ti slijepo sijediš sve što govori katolička crkva ili slušaš riječ Isusa Krista i slijediš njega ? Jer u mnogo stvari oni se razlikuju. Naime Katolička Crkva je institucija koju čine ljudi koji su mnogo toga odlučili bez Krista a smatraju da su njihove odluke ispravne jer su nadahnute Duhom svetim. No da li je to stvarno tako ? Kako oni mogu biti sigurni da su nadahnuti Duhom svetim a ne nečim drugim ? Gospodin je upozorio Petra: ”Šimune, Šimune, pazi, sotona je dobio dopuštenje da vas može rešetati kao pšenicu.” (Lk 22,31). Sotona napada i uvukla se i u redove crkve. To možeš vidjeti i po groznim djelima njenih pojedinaca.

   16. 11. 2019,   20:44
  • Ne kažem da je Crkva loša da me ne bi krivo shvatio nego da neki njezini postupci nisu ispravni. Sotoni je cilj obeščastiti Crkvu i na taj način ju uništiti. Rano kršćanstvo priznaje reinkarnaciju. Novi zavjet putem različitih fraza govori o reinkarnaciji. Tako je Ivan Krstitelj prepoznat kao inkarnacija Ilije. Kršćanstvo koje se poziva na Isusovo učenje zaboravlja Isusove riječi: „Ali vam kažem da je Ilija već došao, samo ga oni ne poznaše…vidjeli su jasne Isusove riječi; prorok Ilija bio je duša u tijelu. Kada je tijelo umrlo, duša je uzašla na nebo i vratila se na Zemlju zbog daljnjih inkarnacija te se rodio u novom tijelu kao Ivan Krstitelj. “ U Otkrivenju (2.7.) piše: „Pobjedniku ću dati da jede sa stola života koji se nalazi u Božjem raju. Onaj tko prevlada tjelesne žudnje, neće se morati vratiti na Zemlju kako bi kušao gorko-slatke plodove zemaljskog života, već će uživati u Božjem carstvu ubirući sa stabla života.“ Dakle trenutni stav Crkve da je reinkarnacija u koliziji sa kršćanstvom je po meni jedna u nizu pobjeda neprijatelja Kršćanstva. To su drugo i ovo novo tvoje pitanje a na ovo najteže odgovorit ču kad pronađem više vremena.

   16. 11. 2019,   20:44
  • Čekam.... i - super si zanimljiv. I jasan, za razliku od darkwooda, koji je isto takav znalac, ali nepotrebno filozofira.

   17. 11. 2019,   09:06
  • Milicioner: Evo da ti odgovorim. Biti ču iskren. Nemam poima a i vjerojatno ovaj moji pokušaj odgovora koji i mene zbunjuje u nekim dijelovima neće biti do kraja jasan.

   18. 11. 2019,   17:23
  • Dakle ključno za ovaj odgovor je vrijeme. Što mi znamo o vremenu? Koliko god napredovala znanost, vrijeme za nas ostaje tajna, još uvijek. Prema Einsteinu vrijeme i prostor su usko povezani. Ustvari on to naziva prostor-vrijeme. Dakle vrijeme ovisi o prostoru i ne bi postajalo bez prostora. Iz toga možemo zaključiti da je vrijeme nastalo kad i materija koja je sastavni dio prostora. Dakle Velikim praskom. Prema našim uvjerenjima vrijeme se uvijek kreče iz jedne točke u drugu. (prošlost-budućnost). Za sada nije poznat obrnuti slijed događaja.

   18. 11. 2019,   17:24
  • . Aastrofizičar Nikolaj Kozirjev došao je do saznanja da sadašnjost, prošlost i budućnost postoje u istom trenutku. Također i Nikola Tesla je rekao jednom novinaru da kad je bio u kontaktu sa rezonancijom elektromagnetskog naboja, da je izašao iz svog svemirskog i vremenskog okvira. On je rekao da je bio u mogućnosti vidjeti prošlost, sadašnjost i budućnost u isto vrijeme. On je priznao da je bio paraliziran u elektromagnetskom polju. Ako je to tako tada duša bez problema može otići nakon smrti u neko prošlo vrijeme.

   18. 11. 2019,   17:24
  • Mada pitanje je kamo pošto se prošlost kao takva već dogodila i nije ju moguće mijenjati jer bi to automatski utjecalo na sadašnjost te stoga smatram da takvi događaji nisu mogući. Ja za takve slučajeve nisam čuo a niti osobno vjerujem da je to praksa već mislim da se prilikom regresije osoba(moždani valovi iste) nalaze u rezonanci magnetskog polja( u kojem je bio i Tesla) iz kojeg je moguće sagledati prošlost sadašnjost i budućnost u isto vrijeme te je stoga osoba u hipnozi doživjela neki raniji događaj prošlog života kao odlazak njene duše u prošlost nakon života u novije vrijeme pošto se sa njezine točke gledanja sve odvijalo u isto vrijeme. Mi promatramo vrijeme preko mjernih jedinica (sekunde,minute ,sati) koje nam služe da bolje pratimo procese koji se odvijaju u sadašnjosti. Promjene koje se događaju sa ishodom da sve što se dogodilo postaje prošlost a ono što će se dogoditi budućnost. Pri tome prošlost je čvrsta i ne može se mijenjati dok za budućnost to ne možemo reći.

   18. 11. 2019,   17:24
  • Ako gledamo slučajeve pojedinac u regresiji tada vidimo da je dušama prije nego se ponovo rode ponuđeno više različitih života sa poznatim događajima u njemu koji će se odvijati. To bi značilo da je poznat početak i kraj te iz toga možemo zaključiti da su prošlost i budućnost već određeni. Kao da se vozimo vlakom po tračnicama a cijeli put se već zna. Ako se to odnosi na pojedini život vjerojatno se onda odnosi i na širu sliku. Što bi značilo da je sve već određeno. Taj tok procesa kroz sadašnjost koji nazivamo protok vremena dio je ovoga svijeta. Vjerujem da postoji određeno magnetsko polje kroz koje možemo pogledati prošlost sadašnjost i budućnost iz jedne točke ali to ne znači nužno da možemo putovati u budućnost pošto je ona po meni neodređena i naše svjesne odluke utječu na nju . Prošlost je fiksna; to što se dogodilo ne može se promijeniti. Ali svaki čin mijenja budućnost koja je fluidna. Tvoj sljedeći dan ili sljedeći život u kojem ćeš biti rođen nalik su tvom odrazu na površini jezera: u bilo kom trenutku možeš provjeriti kako izgleda jezero tvoje budućnosti, ali kroz svoju vlastitu slobodnu volju možeš učiniti da nad njim bjesni oluja ili stvarati valove na njegovoj mirnoj površini. To je razlog zašto se tako malo predviđanja ostvari.

   18. 11. 2019,   17:25
  • Osim regresije što je postupak vračanja u prošle živote postoji i progresija što je postupak odlaska u buduće živote. No proučavanjem pojedinih slučajeva ustanovljeno je da podaci o događajima koji se trebaju dogoditi a viđeni su kroz progresiju nisu se ostvarili što bi značilo da budućnost nije definirana do kraja u svim točkama i svaki pojedinac svojim djelima kreira konačnu i cjelokupnu budućnost. Budućnost je neizvjesna . Tako i o konačnom kraju svijeta tj. kada će to biti ne zna nitko pa čak ni Krist,nego samo Otac. Lp,

   18. 11. 2019,   17:26
  • zanimljivo babayo, ustvari - malo je reći zanimljivo.... s posebnim guštom sam pročitao tvoje postove. Međutim, imam još neke opservacije. Znam da nije razjašnjeno što je ustvari vrijeme, ali (sudeći po opisima toga "svijeta" gdje idu duše nakon fizičke smrti tijela "domaćina") u tom "svijetu" ne postoji onakvo vrijeme kakvim ga mi percipiramo, pa slijedom toga - kako je objašnjavao jedan znalac te teme, u emisiji Drage Plećka - duša može biti inkarnirana u bilo kojem periodu, i budućem, i prošlom. E sad... postoje također teorije da postoji nebrojeno mnogo "paralelnih stvarnosti". To bi značilo... npr... ja sutra umrem, i moja duša ode u taj neki "svijet duša", i nakon određenog vremena (naravno, ovog našeg vremena, jer tamošnje "vrijeme" moramo uzeti uvjetno) bude reinkarnirana... u, npr. tijelo nekog čovjeka koji se je rodio u starom Rimu, u 1. stoljeću prije Krista. E, sad, zastanimo malo. Postoje brojna svjedočenja da neki (mnogi?) ljudi u pojedinim situacijama doživljavaju "sjećanja" ili "fragmente sjećanja" na događaje i situacije iz bivšeg (bivših) života. Ako je to tako... onda, po tome, i taj čovjek iz 1. stoljeća pr.Kr. može doživjeti sjećanje na prošli život, dakle, na život iz 21. stoljeća.

   18. 11. 2019,   20:06
  • I tako, dolazi dan 15. ožujka 44. godine prije Krista, i taj čovjek, građanin starog Rima - u kojeg se je reinkarnirala moja duša, iz 21. stoljeća - šeće po rimskom Forumu, i vidi kako Julije Cezar ide na zasjedanje Senata, i - pošto mu je, zahvaljujući fragmentima sjećanja, poznato što se je dogodilo - upozorava Cezara da se Brut, Kasije i još par senatora spremaju da ga ubiju....pa Cezar (naravno) ove likvidira, i ostaje živ, i tako se sva daljnja povijest mijenja. Ali, naravno, onda se - logično - nameće zaključak da ni "ona" duša iz 21. stoljeća ne bi mogla znati da je Cezar ubijen, jer se to, jednostavno, nije desilo.... Dakle - pravi rašomon mogućnosti. E, sad, vraćam se na to da postoje teorije o niz "paralelnih stvarnosti", pa je tako moguća i stvarnost u kojoj je Cezar preživio, pa je povijest dalje krenula "tim-i-tim" tijekom, stvarnost u kojoj je Cezar ubijen, pa je povijest krenula tijekom koji znamo, itd, itd.... Naravno, sve ove mogućnosti možemo primijeniti i na bilo koju osobu ili događaj iz povijesti, čime se stvara bezbroj "paralelnih stvarnosti". Npr. netko je mogao ubiti mladog Hitlera, pa nikad ne bi bilo 2. svj. rata, ili je pak netko mogao javiti nacistima točno vrijeme i mjesto gdje će se saveznici iskrcati u Normandiji, pa bi se tako posve drukčije okrenuo tok 2. svj. rata, itd, itd.... Što misliš o ovome?

   18. 11. 2019,   20:07
  • Da svjestan sam te činjenice. Ona ide u prilog tome da postoji beskonačan broj stvarnosti. Ja osobno u to ne vjerujem. A te teorije o beskonačno broju realnosti smatram pogrešnima. Dakle vrijem gospodari ovim našim svijetom a u duhovnom ono kao ne postoji. Vrijeme kako ga mi gledamo je proces. Proces(vrijeme) postoji i nakon smrti. Dakle proces obnavljanja duše. Proces učenja pogreška iz ovog života itd… Kada procesa(gdje se sve odvija istovremeno) ne bi bilo tada bi duša bila momentalno regenerirana od trauma iz života. Sama bilo kakva radnja(proces) je omeđena vremenom. Stanje vječite ravnoteže(Bog) je jedino lišeno vremena i izvan njega. Sve drugo je utkano u vrijeme. Sav nama poznat svijet u ovom životu i poslije njega. Aastrofizičar Nikolaj Kozirjev vjeruje da je vrijeme energija koja ima svoju gustoću. Ja bi rekao da je vrijeme stvaralačka energija. Misao koja je stvorila materijalni svijet. Tako dugo dok ne postignemo ili se bar ne približimo savršenstvu (Bogu)kojem težimo mi smo omeđeni vremenom u ovom a i onom drugom svijetu.

   19. 11. 2019,   15:39
  • Dakle ako bi se odvijao beskonačan broj stvarnosti tada bi svaki život jednog čovjeka imao bezbroj stvarnosti a kroz svaku tu stvarnost bi prolazila i tvoja duša. Tada ne bi bilo regresije i siječanja na prošle živote pošto bi tebi eksplodirao mozak od ogromne količine različitih života kroz beskonačan broj stvarnosti. Prošlost je samo jedna i zato ti kroz nju sa lakoćom prolaziš prilikom regresije. Misli da je to dovoljan razlog da se odbaci beskonačan broj realnosti. Možda postoji određen broj mogućnosti stvaranja realnosti ali samim tvojim postojanjem kreiraš samo jednu realnost koja postaje prošlost i kao takva ne izmjenjiva.

   19. 11. 2019,   15:40
  • u redu. Ali, ja se (uporno) opet vraćam na primjer od prije. Reinkarniraš se u prošlost. Navru ti fragmenti sjećanja iz prošlog života (tj. iz budućnosti, iz 21. stoljeća). Zahvaljujući tim sjećanjima, ti to "iskoristiš" da upozoriš neku važnu osobu (Cezara, Kennedyja, dakle nekoga čija smrt utječe na daljnji tijek povijesti) da joj prijeti pogibelj, i ta važna ličnost to izbjegne. Povijest se tada, logično, razvija drukčije nego kad je ta ličnost bila ubijena. Ali, onda ni ja (u onom prošlom životu, tj. u 21. stoljeću) ne bih mogao znati da su Cezar i Kennedy ubijeni, jer - i nisu bili ubijeni.... zahvaljujući (mom) upozorenju temeljenom na saznanju iz prošlog života (iz budućnosti). Komplicirano, zar ne? Kao u onom filmu "Povratak u budućnost", gdje se glavni junak nađe u prošlosti, i prisustvuje susretu i upoznavanju vlastitog oca i majke, a otac je sramežljivi dečko i boji se pristupiti djevojci (njegovoj budućoj majci), pa zato on tog dečka (svog budućeg oca) mora nagovoriti i ohrabrivati da pristupi toj curi..... jer se u protivnom on nikada neće roditi....

   20. 11. 2019,   10:39
  • milicioner: Očito nisam bio jasan. Dakle ja ne vjerujem da se ti nakon ovog života možeš ponovo roditi u doba Rimskog carstva. Za mene je to nemoguće. Nisam nikada čuo za to a ni čitao o tome . Pokušao sam ti objasniti i zašto ne vjerujem. Ta pitanja koja ti postavljaš u vezi toga morao bi postaviti nekome tko u to vjeruje :)

   20. 11. 2019,   14:56
  • Dakle informacija od kuda ti vučeš takvu pretpostavku je iz emisije Drage Plečka kod kojeg je gostovao gospodin dr.Rade Sibile koje je stručnjak za istočnjačku religiju(konkretno Vede ). On svoje znanje ne temelji na slučajevima regresije nego na vedskim spisima. Čim više usudio bih se kazati na njegovim osobnim zaključcima( vezano za rađanje u prošlosti).

   20. 11. 2019,   14:56
  • By the way ne postoje paralelni materijalni svjetovi.

   20. 11. 2019,   15:05
  • ma bio si jasan, i vrlo zanimljiv, samo me ta emisija Drage Plećka, u kojoj je gostovao taj neki stručnjak (ne znam ime, tj. da li je to bio ovaj gospodin o kome govoriš) ponukala da te pitam o toj "reinkarnaciji u prošlost". Hvala na pojašnjenjima, tj. na tvojim viđenjima. Ova je tema strašno zanimljiva, mogli bismo o tome danima. Lijep pozdrav.

   20. 11. 2019,   17:01
 • Ovo da netko još živi sa njima u kući, na istom mjestu i isto "vrijeme" je prvo dokaz upravo da vrijeme NE POSTOJI pošto fizia priječi da dvije osobe ili predmeta mogu biti u isto vrijeme na istom mjestu, naime vrijeme=razdaljina od točke A do točke B, tu sekvencu mi percipiramo kao vrijeme koja je zapravo prostor! Sve, sve, baš sve što postoji je vibracija, mi smo vibracija pošto smo sastavljeni od atoma i vibriramo samo zbog velike gustoće to ne primječujemo,sve što postoji dakle vibrira na svojoj frekvenciji, baš kao što postoje milijuni tvi ili radio postaja svaka na svojoj vibracijskoj valnoj duljini, kada makneš jednu stanicu ili program na drugi, ona prijašnja na kojoj si bio nije nestala, samo si se preselio na drugu ona prva i dalje postoji i vibrira samo ti uređaj nije u rezonanci sa njom, sada vibrira na drugoj frekvenciji, i dalje postoje obje ili sve postojeće tv i li radio postaje samo se međusobno ne preklapaju jer vibriraju na različitim frekvencijama. Upravo u ovom slučaju u kući da "duh" živi u kući je da dvije paralelne frekvencije INTERFERIRAJU/na jako bliskom vibracijskom nivou, nije nikakav ćiri bu ćiri ba, čista znanost, fizika, kvantna fizika.

  13. 11. 2019,   09:45
  • Da, a mi smo ti koji se sa nama nepoznatim stvarima sprdamo.

   13. 11. 2019,   09:52
  • poštenjak, danas ljude žulja mozak ako ga samo malo pokrenu, počnu koristit, gutaju sve što im se servira kao istina a razmišljanje van okvira kao da je protuprirodni blud. Inteligencija kao takva se i počela razvijet na jedini mogući način a to da je promatrala,analizirala, promišljala kritički, propitivala svijet i okolnosti oko sebe, sve sagledavala na temelju novih spoznaja i donosila zaključke, kada ne koristiš mozak on atrofira a to danas vidimo svuda oko sebe i takvi se samo kesere na sve što nije "normalno", dapače proglašavaju ludima i teoretičarima zavjere svakog ko se usudi mislit drukčije.

   13. 11. 2019,   09:56
  • Da, zato se sa meni nepoznatim pojavama ne sprdam iako osobno iskustva takve vrste nisam imao, ali poznam ljude koji su slične stvari doživjeli.

   13. 11. 2019,   10:06
  • darkwood, dakle, po tebi, da li postoji reinkarnacija?

   13. 11. 2019,   10:24
  • Ne mogu znati ali sve vodi ka to me da postoji. Zamisli sve što postoji, jedino što postoji je OCEAN SVIJESTI, to je mjesto izvora života, svespoznaja iz koje "izranjamo" rođenjem, mjesto bez pitanja jer tamo su svi odgovori, osim jednog ŠTO JE TO ŽIVOT, ovdje se materijaliziramo baš kao zrno soli kad izdvojiš iz oceana, tada je bilo sveukupna slanost oceana, izdvajanjem postaje materijalna jedinka, smrću se vračamo u JEDNO, baš kao zrno soli, kada ga vratiš postaje cjelina sa oceanom. Ovdje smo dakle da teoriju spoznamo kroz praksu, život je živ a materijalno oblik, ovaj oblik daje mu spoznaju života kroz doživljaj. Reinkarnacija bi bila "nužnost" u svemu tome pošto je mozak primopredajnik koji interferira mislima sa čistom sviješću, nema kapaciteta svespoznaju pojmit u jednom pa se kroz više života šire spoznaje materijalnog postojanja. Meni to jako logićki zvuči.

   13. 11. 2019,   10:30
  • molim te da mi odgovoriš i na pitanje na tvom drugom postu

   13. 11. 2019,   10:34
  • Je li to tvoje mišljenje ili si negdje to pročitao?

   13. 11. 2019,   10:40
  • boky89 Puno čitam pa ima u svemu pročitanog ali 90% napisanog je moje razmišljanje na temelju čitanja koje sam složio u smislen, logićan mozaik, širko spektar znanja sam složio u cjelinu.

   13. 11. 2019,   10:45
  • Bar netko pametan na ovom portalu,hvala na odgovoru i živio.

   13. 11. 2019,   10:57
  • Nije neka pamet, samo promišljanje svojom glavom, to je danas rijetko, ljudi se boje mislit svojom glavom a još više iznosit svoje mišljenje jer su im "činjenice" preko formalne naobrazbe nametnute kao jedini apsolut,jedine istine i nema dalje, čim krenu mislit van okvira odmah ih se proglašava nenormalnima ili teoretičarima zavjere, čudacima, mene to ne dira, neam ništa od toga što će ko dobro ili loše mislit o meni ili reči :) Lijepi pozdrav!

   13. 11. 2019,   11:03
  • Da postoji reinkarnacija ne bi mijenjao broj živih bića na zemlji ni povećavao ni smanjivao.Dakle ne postoji

   13. 11. 2019,   11:28
  • Opet uskoumno razmišljanje na način da jedini život koji postoji uopče smatraš da je na zemlji i u ovom obliku postojanja.

   13. 11. 2019,   11:31
  • To s tim vibracijamama me odmah asocira na one likove tipa Ana Bučević i ostali tako da ostavi se razmišljanja. Ne možeš uspoređivati frekvencije odnosno vibracije kako ti kažeš, tv i radio postaja sa živim bićima.

   14. 11. 2019,   01:16
 • Prije 30-ak godina, u svojoj 18-oj, išao sam sa stricem u kuću rodbine i u mjesto u kojem nikad prije nisam bio. Od kolodvora trebalo je pješačiti 4-5 km. Sticajem okolnosti stric se povezao na jednom zaustavljenom vozilu, a ja na drugom. Prije toga mi ništa nije rekao gdje i kako ćemo se naći, a ja o tome nisam niti razmišljao. Dolaskom do centra sela svratio sam u birc na uglu križanja ulica u četiri pravca. Popio sam pivo (vruć ljetni dan). U bircu sam mogao pitati u kom pravcu krenuti, ali i nadalje nisam o tome razmišljao. Izašao sam van i bez ikakvog razmišljanja krenuo lijevo. Dakle imao sam još tri pravca za krenuti, ali sam izabrao ovaj. Nakon cca 1,3 km stao sam pred jedenom visokom ogradom, otvorio vrata i ušao u dvorište. Tu sam sreo strica i rođaka domaćina, koji su mi krenuli u susret. Tada sam se zapitao kako sam uopće nepogrešivo pronašao tu kuću. Inače, u toj kući rođen je moj djed počekom 900-ih, kojeg nikad nisam upoznao jer je poginuo u drugom svjetskom ratu. U kući preko puta sam otkrio još jednu neobičnost, ali mislim da vam je za sada dosta senzacije.

  13. 11. 2019,   11:40
  • Ne treba razmiljati o tome. Do odgovora ionako neces doci...

   13. 11. 2019,   12:25
  • Nije to jedini slučaj. Jednom sam na Miroševcu pronašao grob tetke moje prijateljice. Ona ga je s kolegicom bezuspješno tražila. To je potrajalo a ja sam stajao po strani nezainteresiran. U jednom trenutku, bez razmišljanja sam krenuo stotinjak koraka naprijed, zatim promijenio pravac u par navrata, stao ispred jednog groba i pitao ih je li to taj? Došle su i potvrdile. Naglasak je na spontanosti i ne-razmišljanju. Kao da me netko odveo tamo. Kada sam u nekim slučajevima to pokušao prizvati s namjerom, tada nije uspijevalo.

   13. 11. 2019,   12:54
  • Emil, kada se vodiš umom on je pun šumova, zaključke donosiš na subjektivnoj osnovi. Kada se prepustiš instinktu zapravo spajaš se sa IZVOROM, istinom kroz srce, srce ZNA um MISLI DA ZNA, to je tajna ;)

   13. 11. 2019,   13:03
  • Maris - na tragu sam tvoje tvrdnje na način kako u svijetu oko nas sve ima svrhu u okviru rotirajućih životnih ciklusa osim života samog. Ništa se beskrajno i besciljno ne gubi i sve ima svoju jasnu svrhu. Dojam je da je život jedini izuzetak tog ciklusa koji se nepovratno gubi i sam po sebi nema nikakvu drugu svrhu. Odlazi i nema ga više. Taj izuzetak činio bi ga jedinstvenim izuzećem i samim tim malo vjerojatnim u tom obliku.

   13. 11. 2019,   14:56
  • Suma sumarum, smisao je da smisla nema. Sve oko nas i u nama je kos,..pa kako te taj kaos zadesi, tako ti i je. Milijarde su kombinacija, jednostavno...kao te zadesi-tako ti i je. Nema pravila. Nema svrhe same po sebi - svrha je ono kako je ti shvacas i intepretiras. Ovo tvoje se moze, kako u prvom, tako i u drugom slucaju protumacit kao cista slucajnost. Slucajnosti postoje- ne trebaju im se prepisivat neka posebna znacenja. Sve sta dobijes" je slucajnost" koju uzimas, shvacas, modeliras i koju "hendlas" onako kako znas i umjes.

   13. 11. 2019,   15:20
  • Nepogrešivost je teška slučajnost, svojstvena za nagađanja. Ovdje nagađanja/pogađanja nije bilo. I nije jedinstven slučaj koji mi se dogodio. Za hendlanje se manje više slažem.

   13. 11. 2019,   15:28
  • Nekada davno ljudi su imali više intuicije i telepatskih sposobnosti jer nije bilo tehnologije i mozak se razvijao u tom pravcu. Razvojem čovječanstva, mozak nam je počeo jednostavno drugačije funkcionirati. Imamo i danas te sposobnosti samo su zapretene negdje duboko. Nekim pojedincima koji se nazivaju vidovnjacima to i danas ide.

   14. 11. 2019,   01:21
  • Doista postoje osobe koje mogu predvidjeti. Uglavnom ne naplaćuju svoje vizije. Oni koji ih naplaćuju, nemaju te sposobnosti.

   14. 11. 2019,   08:43
 • Vantjelesna iskustva ili iskustva bliska smrti su dokaz postojanja paralelne realnosti. Tijekom OBE ili NDE doživljaja nitko nema percepciju vremena, ali baš nitko, a koliko to ljudi doživljava samo! Sve se dešava - istovremeno jer svijest postaje neograničena okovima tijela, čisto oslobođenje!

  13. 11. 2019,   11:02
 • Isijavanje

  13. 11. 2019,   12:57
 • Budalaštine!

  13. 11. 2019,   14:23
 • Gluposti,ljudi misle da djeca ne razumiju pa pričaju svašta pred njima pa se onda čude kada ova razvežu priču.

  13. 11. 2019,   11:23
 • Nije čudo da vas pljačka hdz s takvom pameću.

  13. 11. 2019,   11:29
 • Paralelni svetovi .

  13. 11. 2019,   09:29