Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Znate li čemu služi posljednja rupica na tenisicama? Mnogi ne

None Foto: screenshot/YouTube

Posljednja rupica na tenisicama nema estetsku svrhu. Tu je da zaštiti naše noge i stopala prilikom većih napora, a posebno trčanja. Pogledajte čemu služi i kako se ispravno veže

Ove rupice obično ostaju neiskorištene i gotovo nitko ne zna čemu služe. Smještene su sa strane i većina ljudi ih ne veže jer jednostavno ne zna kako.

One zapravo služe za imobilizaciju noge prilikom kretanja, a pogotovo trčanja te ujedno i za sprečavanje žuljeva. Nakon što zavežete tenisicu na ispravan način noga se ne može puno pomicati u njoj što onemogućava stvaranje žuljeva i potencijalne ozljede. 

Kako zavezati tenisice s posljednjim rupicama?

Vezice provucite kroz posljednje rupice tako da provlačite vezicu s vanjske strane prema unutra. Ne treba križati vezice s druge strane, koristite onu koja je pored te rupice. Nemojte potpuno uvući vezicu već ostavite mali dio tako da se stvori mala omča. Napravite tako i s jedne i s druge strane tenisice.

Potom uzmite vezicu sa suprotne strane i provucite kroz malu omču. Napravite i na jednoj i na drugoj strani isto. Čvrsto zategnite potežući vezice prema dolje. Tako ćete stabilizirati stopalo u tenisici. 

Potom možete normalno zavezati tenisicu kako to i inače radite. 

Detaljne upute pogledajte u videu:

Komentari (107)
  • Sinoć smo čitali o nekoj drugoj rupici oko koje su se dva tipa posvađala. Jedan je htio nešto provući u rupicu da učvrsti, a drugi nije dao, već je stiskao guzne mišiće. Onda su se naganjali oko stola i tako nešto i sve je završilo na sudu. Volim čitati članke o rupicama

    27. 5. 2017,   08:23
  • O toj rupici smo već čitali:-))

    27. 5. 2017,   08:06
  • ..zivjele rupice 🙋

    27. 5. 2017,   09:04