Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Želite bebu? Otkrijte koje su seks-poze najbolje za začeće

None Foto: Fotolia

Istraživanja još nisu potkrijepila teoriju da su neki položaji za začeće djelotvorniji od drugih, no nije naodmet da iskušate par položaja koji se često hvale kao najpogodniji

Je li istina da su neki položaji bolji kad je o začeću riječ? Postoji li bolji način da to učinite? Ili je svaki način dobar? Možete li zatrudnjeti ako to jednostavno obavite – ili ćete morati biti kreativni? Ili čak stručnjakinja?

Ležanje na leđima i blago podignuti kukovi

Iako nema potrebe da posežete za starom knjigom Kama Sutra (osim ako ste raspoloženi za vruću gimnastiku), ne morate se ni vraćati osnovama (kao što je misionarski položaj). Iz knjige 'Što očekivati prije trudnoće' autorica Heidi Murkoff i Sharon Mazel u izdanju V.B.Z. donosimo vam dio o seksualnim položajima koji se preporučuju za uspješno začeće:

Budući da je vaša rodnica prirodno nagnuta prema leđima, ležanje na leđima (pri čemu je muškarac gore) – i s malim jastukom ispod kukova, ako želite – može omogućiti nakupljanje spermija na samom vratu maternice. No ako je jastuk prevelik, mogli biste uputiti spermije iza vrata maternice umjesto točno kroz njega, stoga tek blago podignite kukove kako biste pomogli gravitaciji (umjesto da stvorite strmu padinu).

Ako je vaša maternica nagnuta (prema naprijed; možete pitati liječnika ako ne znate), tzv. pseći položaj (na koljenima, s penetracijom odostraga) može spermijima omogućiti lak pristup vratu vaše maternice. Za sada biste mogli izbjegavati položaje u kojima sperma može iscuriti (iako je potreban samo jedan spermij, a kad je o plodnosti riječ brojnost povećava izglede), uključujući svaki položaj u kojemu vi opkoračujete partnera – sjedeći, stojeći, žena na muškarcu i tako dalje – iako ni takva promjena nije nužna za začeće i zapravo bi mogla biti nepovoljna ako ustanovite da vam je neugodna (ako ne uživate, počet ćete se užasavati aktivnosti u kojoj nastojite zatrudnjeti – a to vas neće nikamo odvesti).

Ostale savjete pročitajte na portalu Klokanica.hr!

Komentari (86)
  • najbolja i definitivno najeroticnija je kad uzdahnes i kazes svrsi u meneeeee ...

    31. 1. 2014,   16:07
  • Sutra članak-kako ne začeti i samo promijene poze

    31. 1. 2014,   16:54
  • Da se slučajno nebi zadržali samo na tom!!!!Treba probati sve i ovak i onak:))))

    31. 1. 2014,   16:26