Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Znate li zašto vas pas gleda u oči dok vrši nuždu? Koji razlog!

None Foto: Instagram

Svoju vjernost psi pokazuju vlasnicima čak i dok vrše veliku nuždu. Možda ste primijetili kako vas vaš ljubimac gleda direktno u oči dok napeto pokušava izbaciti to iz sebe...

Svoju vjernost psi pokazuju vlasnicima čak i dok vrše veliku nuždu. Možda ste primijetili kako vas vaš ljubimac gleda direktno u oči dok napeto pokušava izbaciti to iz sebe. A, jeste li znali zašto to radi?

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Radi se o tome da se psi osjećaju nesigurnima i ranjivima dok vrše nuždu pa provjeravaju pazi li vlasnik na njih. To, također, pokazuje kako pas ima povjerenja u svojeg vlasnika, vjeruje mu i uz njega se osjeća sigurno.

 

Cosmo at his most vulnerable. . . . #dogpooping #cosmothemodeldog

A photo posted by dickey (@dickeysezso) on

Još jedan obrazac ponašanja mogao vas je zaintigrirati kod vašeg ljubimca, a to je vrtnja u obliku broja osam prije obavljanja velike nužde. Ako ste pomislili da to radi zato što je velik filozof i mora zakomlicirati i tako jednostavne stvari - niste u pravu. To radi kako bi se uvjerio da je mjesto sigurno.

Psi, također, vole prošetati prije vršenja nužde jer tako potaknu rad crijeva, odnosno pobrinu se da se kompletno ispraze. Stoga, ne požurujte svojeg psa jer ćete kasnije imati problema - recimo, kad ga "pritisne" usred noći pa vas izvuće iz toplog kreveta. Zato je bolje pustiti ga da u miru obavi ono što ima.

Nakon što se olakšaju psi zadnjim nogama pokušavaju zatrpati izmet. To je zato što pokušavaju počistiti nered za sobom. Inače, psi su vrlo uredni i ne vole obavljati nuždu blizu mjesta na kojem inače borave - što dalje, to bolje. Ipak, postoje iznimke koje je teško objasniti.

 

Komentari (137)
  • Ovaj je pravi ADZ-ovac.... Gleda te u oči a sere li sere...

    19. 11. 2016,   11:39
  • Koje gluposti...provjeravaju pazi li vlasnik na njih, ma ajde. Pas osjeti da ga gledaš, pa te pogleda u stilu; šta hoćeš? Šta je, ne smijem tu, šta me gledaš? U čemu je problem?

    19. 11. 2016,   11:25
  • Ziher se boji da ga ne gleda novinar 24 sata pa da ga uslika pozadi i objavi na naslovnici spektakularnu vjest o vrsenju nuzde...

    19. 11. 2016,   11:43