Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Znoje vam se noge? Problem riješite kupkom od ružmarina

Znoje vam se noge? Problem riješite kupkom od ružmarina

Stopala nas nose kroz život tijekom kojega propješačimo u prosjeku 160.000 kilometara, pa doista zaslužuju pomnu njegu. Donosimo savjete za njegovane noge

VIDEO

Piling će sve zagladiti

Prije nanošenja kreme za stopala dobro je napraviti piling koji će zagladiti i omekšati grubu kožu. Piling nanesite na vlažna stopala jednom ili dvaput na tjedan, nježno masirajte kružnim pokretima i zatim isperite. Stopala će uživati u nježnu pilingu od samljevenih koštica marelice, a čest je dodatak pilinzima i eterično ulje lavande koje opušta i pročišćuje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:18

Opuštajuća kupka od ružmarina

Eterično ulje ružmarina omiljen je sastojak u kupkama za stopala zato što pospješuje cirkulaciju, smanjuje natečenost, daje nogama osjećaj lakoće i prirodni je antiseptik. Odlična je kombinacija ružmarina s eteričnim uljem čajevca koje također djeluje antiseptički. Takve prirodne kupke pomažu i protiv prekomjerna znojenja nogu.

Masaža kad god poželite

Odlično je rješenje za kućnu njegu vodeni masažer u obliku kadice. Tako stopala možete “bućkati” kad god poželite, a da pritom možete čitati knjigu, telefonirati, gledati televiziju... Vodeni masažer je uređaj koji masira stopala s pomoću “rolera” i vode te tako potiče cirkulaciju, uklanja umor i bol. Odlična je priprema za pedikuru. Na tržištu se nude masažeri s izborom različitih vrsta masaže, npr. masaža vodenim mjehurićima, vibracijska masaža i slično.

'Omekšivači' tvrde kože

Suhu i zadebljanu kožu na stopalima najbrže omekšavaju kreme s visokom koncentracijom hidratantnih sastojaka među kojima se ističe urea - tvar koja je i prirodno prisutna u organizmu. Urea na sebe veže vodu, pa je idealan dodatak kremama za stopala koja su sklona isušivanju. Kreme s visokim udjelom uree oporavljaju stopala već za tri do četiri dana.

Stopala kao ogledalo zdravlja: Miris i rane znak su dijabetesa
Stopala kao ogledalo zdravlja: Miris i rane znak su dijabetesa

Prštava svježina

Za neugodan miris stopala najčešće su 'krive' neprikladna obuća i nedovoljna njega. Birajte obuću od kvalitetnih materijala u kojima stopala mogu disati te ih održavajte čistima i njegovanima. Protiv neugodna mirisa pomažu posebni sprejevi koji dezodoriraju, smanjuju znojenje i održavaju cjelodnevnu svježinu.

Alat za pedikuru

Stopala je najbolje njegovati nakon kupanja jer tada koža omekša. Za odstranjivanje tvrde kože nude se strugalice i rašpice, a tu su i praktične japanke za pedikuru, grickalice za nokte... Za udobniji hod na visokim petama u obuću se mogu umetnuti posebni jastučići za stopala.

Bacite pogled na stopala: Ona puno govore o vašoj osobnosti
Bacite pogled na stopala: Ona puno govore o vašoj osobnosti

Stopala su zrcalo zdravlja

Imate li problema sa stopalima, provjerite svoju obuću i hod. Prema potrebi se savjetujte s ortopedom o nošenju uložaka. Ne zanemarujte simptome kao što su trnci, žarenje i bolovi u stopalima; crvenilo, oticanje, vrlo suha i(li) oštećena koža koja ne zacjeljuje... jer to mogu biti simptomi različitih bolesti. Svakako se obratite liječniku ako imate gljivične infekcije stopala jer su zarazne i moraju se prikladno liječiti. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

08:59
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara