Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Žudnju kod muškaraca potiče seksi odjeća, žene ‘pali’ parfem

Muškarcima je većinom za želju za seksom dovoljna uzbuđenost, dok žene traže povjerenje, poštovanje, sigurnost i slične faktora koji kod njih pokreću želju za seksom

Kod muškaraca je žudnja povezana s uzbuđenošću, kaže Ian Kerner, autor knjige “He Comes Next: The Thinking Woman’s Guide to Pleasuring a Man”.

- Kad muškarci uzmu Viagru, oni postanu seksualno uzbuđeni i javlja im se žudnja za seksom. No kad su znanstvenici testirali Viagru na ženama, tableta se pokazala neuspješnom. Viagra je djelovala na muškarce i žene na jednak način: stimulirala je dotok krvi u genitalije, ali kod žena nije postojala žudnja - opisuje.

Foto: Promo

Muškarcima je većinom za želju za seksom dovoljna uzbuđenost, dok žene traže povjerenje, poštovanje, sigurnost i slične faktora koji kod njih pokreću želju za seksom, objašnjava autor.

- Muškarci su više vizualni tipovi pa njihovu želju može pojačati seksi odjeća, dok žene imaju bolji osjet njuha pa njihovu žudnju pobuđuje dobar parfem, on ih dovodi do ludila - kaže autor.

KNJIGA DANA Veliki mitovi o seksu: Loš seks se neće popraviti s vremenom

Autor tvrdi i da je u svojem radu kao seksualni terapeut često nailazio na frustrirane žene čiji partneri tvrde da nemaju želju za seksom, a one ih uhvate kako masturbiraju. To ne znači da muškarci nemaju interesa za seks s partnericom, nego da veza treba malo kreativnosti i razgovora kako biste ponovno pokrenuli strast. Naime, kad se tek zaljubite, vaše tijelo je uzbuđeno novim osjećajima pa želja za seksom dolazi prirodno.

KNJIGA DANA Intimnost jača kad se partneri dotiču i ostavljaju si poruke

No kad ste dulje u vezi, na seksualnoj uzbuđenosti morate raditi jer ona više ne dolazi sama od sebe, objašnjava autor.

ŠTO ŽIVCIRA HOROSKOPSKE ZNAKOVE: Blizanci ne podnose kad nisu u centru pažnje, a Vage ne mogu ni čuti kritiku

Komentari (10)
  • Odjeća uvijek upali ;)))

    27. 10. 2018,   19:26
  • Kakve su ovo gluposti? Pa kad ju volis, moze ti ona doci poderana, prljava, blatna, smrdljiva itd ali i dalje ce u tvojim ocima biti najbolja i najljepsa

    24. 10. 2018,   20:40
  • Muški su uvek u stanju uzbuđenosti . :-))))

    24. 10. 2018,   18:00