Obavijesti

Lifestyle

Komentari 89

Zvijezda Instagrama izgubila vid - željela je novu boju očiju

Ona i njezina sestra blizanka ljubiteljice su estetskih zahvata. Gradile su karijeru na Instagramu pokazujući fotografije zahvata na kojima su bile. Bio im je to glavni izvor prihoda...

VIDEO

Nadinne Bruna (32), model iz Argentine i zvijezda Instagrama, požalila je što je otišla na tretman promjene boje očiju jer joj je vid ostao trajno oštećen. Kaže da sada ima vid 90-godišnje žene. Tretmanom su joj trebali staviti silikonske implantate koji bi joj boju očiju promijenili iz smeđe u svjetlo zelenu, ali nešto je pošlo po zlu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:00

Vid joj je konstantno zamagljen, a oči su joj dugo nakon zahvata bile crvene i bolne. Zbog svega toga morala je prestati s fotografiranjem pa trpe i njezine financije. Ispričala je kako je depresivna jer smatra da si je "sje...a život" tom odlukom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na postupak promjene boje očiju otišla je u rujnu 2016. godine. 

- Prije operacije moje oči su bile posve zdrave. Bila sam tako naivna. Zahvat me ostavio s mutnim vidom, a oko godine dana su mi oči bile stalno crvene i svrbjele su me. Moje zjenice se ne mogu prilagođavati svjetlosti, tako da sam vrlo osjetljiva na svjetlost. Ova operacija je posve iscrpila život iz mene. Oštećenje je trajno, a još moram na transplantaciju rožnice. Imam i mrenu, a dobila sam i glaukom zbog oštećenja optičkog živca - ispričala je.

Kaže da je nakon zahvata pala u duboku depresiju.

- Ja sam vrlo jaka, obično vrlo hrabra i vrlo pametna, ali u ovom slučaju sam bila jako glupa. Pouzdala sam se u pogrešnu osobu - rekla je i dodala kako živi u Miamiju, a na zahvatu je bila u Kolumbiji. Lani je u tu zemlju otišla dva puta, u ožujku i lipnju, na dva pokušaja popravljanja štete u očima, prenosi Daily Mail.

Međutim, sve je bilo uzalud pa je potražila medicinsku pomoć u SAD-u. Tim oftalmologa s Instituta Bascom Palmer Eye u Miamiju uklonio je opasne implantate iz njezinih očiju lani u rujnu. Voditeljica tima, dr. Ranya Habash, kazala je kako su takvi postupci mijenjanja boje očiju uzrok nepopravljive štete.

- Stvar kod ubrizgavanja silikonskih pločica u oči je to što dolazi do začepljenja drenaže oka, kao kada je sudoper začepljen pa voda ne otječe. Tada se podiže tlak i nagomilava unutar oka, a to uzrokuje upalu i oštećuje strukturu. Postoji razlog zašto takvi postupci nisu odobreni od strane FDA (Uprava za hranu i lijekove pri Ministarstvu zdravlja u SAD-u). Kao što smo imali priliku vidjeti, šteta na očima je dugotrajna i nepopravljiva i to je nešto s čime će se Nadinne morati suočavati ostatak svojeg života - objasnila je dr. Ranya Habash.

Nadinne je izgubila 80 posto vida u desnom oku i 50 posto u lijevom. Inače, ona i njezina sestra blizanka ljubiteljice su estetskih zahvata. Gradile su karijeru na Instagramu pokazujući fotografije zahvata na kojima su bile. Često su u dogovoru s estetskim kirurzima dobivale popuste kako bi njihovu kliniku reklamirale na Instagramu. Tako je trebalo biti i sa zahvatom promjene boje očiju koji je u Bogoti dogovorila s dr. Eugeniom Carberom po sniženoj cijeni od 3000 dolara (oko 18.000 kuna). 

 

Feliz sabado les desean las #BrunaTwins!!! @brunabody @brunabody @brunabody

A post shared by THE BRUNA TWINS (@nadinne.bruna.model) on

Kaže da joj je sestra sada kao mama jer joj pomaže u svemu. 

- Većinu novca zarađivala sam na Instagramu. Sada živim od onoga što sam uštedjela - ispričala je. 

Novinari su došli do spomenutog kolumbijskog liječnika dr. Carbere no on nije želio previše komentirati slučaj. Rekao je da je Nadinne bila njihova pacijentica, ali da ne zna na kojim je sve tretmanima bila kasnije, kakvi su bili rezultati ili dijagnoza.

Nadinne nije tužila liječnika jer, tvrdi, nema financijske mogućnosti za to. Kaže da sljedeći mjesec mora opet pod nož, ali ovog puta na popravak umjetnih grudi jer je dosta smršavjela pa joj više ne stoje kao prije.

Pročitajte još i ovo! Novi beauty trend: Penis liner

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'