Obavijesti

LUIS FIGO I TOMMY SALO 13. i 14. RUJNA U HYPO CENTRU!

LUIS FIGO I TOMMY SALO 13. i 14. RUJNA U HYPO CENTRU!
6

Marko Lasić, Gordan Kožulj, Dubravko Šimenc i Nika Fleiss okupljaju brojna sportska imena iz Hrvatske i regije

Umirovljeni plivač  i umirovljeni reper - što vas je okupilo i povezalo?

MARKO: Ljubav prema sportu i projekt Hrvatska Sportska Konferencija. Kada sam tražio partnere koji će pomoći pri razvoju projekta htio sam da to budu ljudi usko vezani uz sport. Gordan, partner projekta, Dubravko Šimenc i Nika Fleiss, su vrhunski sportaši koji iz prve ruke znaju kako funkcioniraju stvari u hrvatskom sportu i što su njegove prednosti i mane, kao i što su stvarne potrebe profesionalnih sportaša, što je jako olakšalo kreiranje sadržaja i programa Konferencije i samu organizaciju. Sretan sam što upravo s njima dijelim viziju, vrijednosti i ciljeve.  

GORDAN: Marka  sam upoznao kroz suradnju na projektu za zajedničkog klijenta, te sam se uvjerio da temperamentno i s ljubavlju radi svoj posao. Vrlo brzo smo prepoznali da zajedničkim snagama možemo napraviti nešto zanimljivo za sport. Iako više nisam profesionalno sportu, još uvijek sam vrlo vezan uz njega. Plivačka karijera, obrazovanje te stečeno iskustvo u gospodarstvu, omogućili su mi da sportu pokušam doprinijeti na jedan drugačiji, novi način.  

Zašto baš pokretanje projekta Hrvatska Sportska Konferencija?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

MARKO: Mislim da ovakvo nešto treba hrvatskom sportu, mjesto okupljanja i dijaloga gdje će se raspravljati o specifičnoj, isključivo sportskoj tematici. Veliki sam fan sporta općenito i bivši sportaš i mislim da jedna ovakva manifestacija može donijeti samo dobro našem sportu i unaprijediti ga na svim razinama. Drago mi je da organizacije kao što su Međunarodni olimpijski odbor, Svjetska nogometna federacija, Hrvatski olimpijski odbor, nacionalni športski savezi i mnogi drugi podržali naša nastojanja svojim uključivanjem u projekt. Naše vrijednosti i ciljeve prepoznali su kao svoje i Prva sportska kladionica, Hypo Alpe-Adria -Banka i hotel  Doubletree by Hilton.

GORDAN: Aktivnim djelovanjem u sportu, uvidio sam da postoji istinska potreba za okupljanjem predstavnika sporta, medija,  institucija i korporacija (sponzora) oko jedne zajedničke platforme. Sport, naime, ima multidimenzionalnu prirodu, pa ako želimo pronaći održivo rješenje i napraviti istinski iskorak za hrvatski sport  tada je potrebno okupiti sve predstavnike različitih sfera. Stoga hrvatska sportska konferencija stvara mogućnost diskusije, networkinga, usavršavanja, podizanja kvalitete rada i osmišljavanje novih ideja za sportske projekte. Također, po meni još važniji je dio konferencije predstavljaju radionice za sportaše. Kroz Komisiju sportaša i Hrvatski klub olimpijca kontinuirano dobivamo upite samih sportaša na brojne probleme s kojima se susreću tijekom karijere.  Očigledna je potreba da se profesionalnim sportašima ili onima koji to žele postati  ukaže na ključne elemente sportske profesije – sve ono što bi trebali znati, a nigdje to nisu imali priliku čuti.

Što želite postići projektom i kako je koncept prihvaćen?

GORDAN: Nastavljajući se na prethodnu rečenicu, jednim dijelom Konferencije želimo sportašima skrenuti pozornost na europske trendove iz sfere profesionalnog sportskog razvoja. Iz tog razloga tri pripremljene radionice ponuditi će im odgovore:  Što znači biti kompletni profesionalni sportaš – važnost kontinuirane izgradnja odnosa sa zajednicom, medijima, sponzorima i navijačima kako bi cjelokupna sportska priča imala održivu budućnost; Kako upravljati vlastitim financijama – zaštita sportaševe imovine tijekom i nakon karijere; te Kako se pripremiti za karijeru nakon sporta – važnost obrazovanja i priprema za tržište rada.

MARKO: Cilj Hrvatske Sportske Konferencije upravo je stvoriti platformu za razgovor o aktualnoj problematici u hrvatskom i svjetskom sportu, okupljamo najrelevantnija imena hrvatske i regionalne sportske scene oko zajedničkih tema. Dolazi nam Luis Figo, Tommy Salo, predstavnik KHL-a, čelnici ABA i SEHA regionalnih liga i mnogi drugi.  Na taj način vidim razvoj Hrvatske Sportske Konferencije, etablirat će se kao važno sportsko godišnje događanje koje će pod zajedničkim kišobranom okupljati najvažnije sportske aktere kako bi govorili o aktualnim temama. To se događa već sada, a tek je druga godina projekta.

Kao što ste spomenuli, uspjeli ste dovesti i svjetsku nogomeznu zvijezdu Luisa Figa i hokejašku zvijezdu Tommyja Sala na ovogodišnju Konferenciju. Što nas sve očekuje u sklopu CSC-a  2013?

GORDAN: Moderni sport je showbusiness, a Hrvatska sportska konferencija, da bi bila relevantna, to mora reflektirati. Pored kvalitetnih sadržaja i edukativnih radionica,  Konferencija će imati i zabavnu dimenziju, a Marko je za to majstor.

MARKO: Uz edukativne radionice za sportaše, imat ćemo dva dana panela u kojima ćemo raspravljati o sportu i klađenju sa Tommyjem Salom kao gostom, regionalnoj nogometnoj ligi iz svih aspekata, ABA i SEHA regionalnoj ligi. Razgovarat će se  o hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji sa našim nogometnim trenerima, kao i o Medveščaku i ulasku u KHL ligu sa KHL predstavnikom kao gostom. U panelu o sportskom managementu sudjelovat će Luis Figo, uz stručne sugovornike. Kroz panele ćemo obrađivati i teme ˝Status profesionalnih igrača˝, ˝Kako privući i zadržati sponzore u sportu?˝ i ˝Sportski turizam˝.  Nakon svakog dana predavanja slijedi party u Green Goldu, a kruna događanja u subotu navečer biti će humanitarna gala večera. Zaista ima za svakoga ponešto i bit će jako zanimljivo. Pozivamo sve da nam se pridruže 13. i 14. rujna u Hypo centru, bit će to društveno-sportski događaj godine.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag