Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Amerikanci na ljubimce troše više nego Nijemci na oružje

None Foto: Thinkstock

Tijekom 2013. godine Amerikanci su na kućne ljubimce potrošili 55,7 milijardi dolara. Prema procjenama analitičara potrošnja u 2014. godini trebala bi iznositi 60 milijardi

Tijekom 2013. godine Amerikanci su na svoje kućne ljubimce potrošili rekordnih 55,7 milijardi dolara. Prema procjenama analitičara potrošnja na kućne ljubimce u 2014. godini trebala bi iznositi 60 milijardi dolara. 

Ilustracije radi, Amerikanci na hranu i opremu za kućne ljubimce potroše 10 milijardi dolara više nego što iznosi njemački budžet za obranu, navodi  Time.com.

Najviše novaca troši se na kvalitetnu hranu (21,5 milijardi) koja ne izaziva alergije, ima malo kalorija i u svom sastavu ne sadrži gluten. Slijede troškovi za veterinarske usluge, posebnu opremu, odjeću, igračke, usluge uljepšavanja, dresuru pasa itd.

Američko udruženje proizvođača opreme za kućne ljubimce trendove na 'tržištu ljubimaca' prati od sredine 1990 -ih. Od tada, kada je godišnja potrošnja iznosila 21 milijardu dolara sve do danas ova industrijska grana niti jedne godine nije poslovala bez rasta.

Zanima nas koliko vi prosječno trošite na vaše kućne ljubimce?


Komentiraj, znaš da želiš!