Obavijesti

Ljubimci

Komentari 0

Dalmatinski pas DuDu poziva vas na druženje i fotografiranje

Dalmatinski pas DuDu poziva vas na druženje i fotografiranje
14

Po broju priznanja s izložbi DuDu je jedan od najuspješnijih pasa na svijetu. Uoči izložbe možete se s njim fotografirati i informirati o najpopularnijoj hrvatskoj pasmini

VIDEO

Dalmatinski pas DuDu - Dalmino Voodoo Vision, po broju priznanja  s izložbi jedan je od najuspješnijih pasa svijeta. 

Priliku da ga upoznaju i s njim se fotografiraju u vremenu od 15.30 do 16.30 sati imati će posjetitelji Modne revije kućnih ljubimaca koja se u subotu 27. travnja održava u zagrebačkom Centru Kaptol.  

Također, prilika je to da na licu mjesta od stručnjaka iz Dalmino uzgajivačnice saznate sve o najpopularnijoj hrvatskoj pasmini.

- Svi koji me znaju, znaju da mi srce brže zakuca uz lijepog 'dalmoša' sa smeđim točkama, ali DuDu iako ima crne definitivno je moj najveći ljubimac - rekla nam je Željka Halper Dražić, vlasnica uzgajivačnice i članica Eukanuba teama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 Objašnjava i zašto:

- Na svijet je došao u trenutku kada sam se opraštala od svog najomiljenijeg  psa Lea ( sa smeđim točkicama). Tada nisam ni slutila koliko će biti uspješan, no to mi nije niti važno. Uvukao mi se u srce. U njemu vidim njegovog pradjeda Lea - sentimentalno će naša sugovornica. Kao kinolog, uzgajivač i kinološki sudac često ističe kako je on predobar da bi bio istinit.

S obzirom na uspjehe njezinih pasa pitamo je kako nastaju šampioni?

- Kod mene nema nekakvog tajanstvenog recepta koji skrivam. Trudim se uzgajati genetski dobre i prije svega zdrave pse. Za zdravlje psa najvažnija stvar je prehrana. Moji psi ne jedu ništa kuhano, niti sa stola. Samo dehidrat. Dvadeset i tri godine, uključujući mog prvog psa (mađarska vižla kratke dlake) jedu isključivo Eukanubu. To je  vrhunska hrana pored koje psima ne treba dodavati nikakve dodatke poput vitamina, minerala i ostalih dodataka. Svaki od njih prolazi potrebne testove na gluhoću, kukove, limun boju i slično - govori Željka.

 Iako ima vrhunskog veterinara ( Specijalistička veterinarska ambulanta Marković), osim cijepljenja protiv bjesnoće i zaraznih bolesti 'ona ne zna što je veterinar'. Osim što su zdravi postižu vrhunske rezultate.

Dalmatinski pas kao kućni ljubimac?

- Kao ljubitelju i vlasniku psa potrebno mi je da bude izdržljiv pas koji me može pratiti dok ja vozim bicikl ili jašem konja.  Dalmatinski pas sve to radi bez umora. Istovremeno oni su druželjubivi, a po potrebi i zaštitnički raspoloženi psi za držanje u stanu. Važno mi je da se super slažu s djecom i da u sebi , bez obzira na godine u sebi imaju srce djeteta- govori naša sugovornica.

S obzirom da im je dlaka kratka i da nemaju mirisa lako ih je održavati lijepima i čistima, ne uskraćujući im radosti  poput trčanja kroz šumu, livade (snježno ili kišno vrijeme),odlazaka na more. Dalmacija je njihov pravi ambijent. Obožavaju se kupati, sunčati, roniti, a ako netko iz broda ili mora gleda dalmoša na obali iza kojeg je 'mocira' (suhozid) neće ga ni vidjeti jer se potpuno stapa sa okolinom. Znači kad nisu na izložbama to su i sasvim obični psi.

Vole li njezini psi izložbe?

- Moram citirati supruga koji kaže da su naši psi ludi za izložbama. Kada shvate da za vikend ostaju doma to je za njih totalni očaj. Zašto? Točno znaju kada se ide na izložbe i tada polude od sreće. Vrte se oko nas, provjeravaju automobil i slično - govori Željka. Dodaje da nije pobornik 'da pas mora stajati u stavu i samo odraditi posao'. 

- Na izložbama se zezamo, u ringu psi su razigrani i veseli, a koji put i nestašni. Tko zna, možda je to tajna njihovog uspjeha. Naravno, volim se natjecati i pobijediti, ali od svega najvažnije je da se dobro zabavljamo- zaključuje Željka Halper Dražić, vlasnica Dalmino uzgajivačnice i članica Eukanuba Teama.

Izdvajamo samo neka od priznanja koja je DuDu osvojio:

Najuspješniji pas svih pasmina u Hrvatskoj - aktualni / HKS Hrvatski kinološki savez

Europski mladi šampion 2010

Godišnji mladi šampion / FCI međunarodna kinološka organizacija

r. Svijetski šampion 2012

Europski šampion 2012

Hrvatski mladi šampion

Slovenski mladi šampion

Austrijski mladi šampion

Njemački mladi šampion

Luksemburški mladi šampion

Internacionalni šampion

Hrvatski šampion

Crnogorski šampion

Bugarski šampion

Moldavijski šampion

Makedonski šampion

Slovenski šampion

Rumunjski šampion

Austrijski šampion

Osim što čeka zatvaranje njemačkog, švicarskog i francuskog šampionata, osvojio je još mnoga priznanja.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang