Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Horor u ordinaciji: Zaposlenica 'smirivala' psa udaranjem o zid

None Foto: Fotolia
<div> <object name="kaltura_player_1372568547" id="kaltura_player_1372568547" type="application/x-shockwave-flash" allowScriptAccess="always" allowNetworking="all" allowFullScreen="true" height="321" width="504" data="http://www.kaltura.com/index.php/kwidget/wid/0_8wo4lrbq/uiconf_id/12411312"><param name="allowScriptAccess" value="always" /><param name="allowNetworking" value="all" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="bgcolor" value="#000000" /><param name="movie" value="http://www.kaltura.com/index.php/kwidget/wid/0_8wo4lrbq/uiconf_id/12411312"/><param name="flashVars" value=""/><a href="http://corp.kaltura.com">video platform</a><a href="http://corp.kaltura.com/video_platform/video_management">video management</a><a href="http://corp.kaltura.com/solutions/video_solution">video solutions</a><a href="http://corp.kaltura.com/video_platform/video_publishing">video player</a></object> </div>

Osoba koja je video postavila na internet tvrdi da je psić nedavno bio operiran o čemu svjedoči i ovratnik oko njegove glave. Sudbina zlostavljanog psa ne zna se

Na internetu se pojavila snimka koja je šokirala američku javnost. Prikazuje  zaposlenicu veterinarske ordinacije iz Orlanda kako s malim psom najmanje četiri puta udara o zid. 

Da stvar bude gora osoba koja je video postavila na internet tvrdi da je psić nedavno operiran o čemu svjedoči i ovratnik oko njegove glave. Čiji je pas te kakva je njegova sudbina ne zna se.

Zlostavljanje životinja u ordinaciji

Nedugo nakon što je snimka prikazana medijima su se javili bivši zaposlenici  iste klinike s tvrdnjama kako to nije prvi slučaj zlostavljanja životinja.

Mohammad Hassan, veterinar zaposlen u ordinaciji tvrdi da optužbe na račun klinike nisu istinite, a bivše zaposlenike javno je upitao zašto slučajeve zlostavljanja, ako su za njih znali nisu prijavili policiji.

Veterinar brani kolegicu

Zanimljivo i sam Hassan šokiran je videom, ali u sasvim drugom kontekstu od većine drugih koji su ga pogledali. Naime, tvrdi kako video ne prikazuje što je prethodilo napadu i zbog čega je zaposlenica izgubila strpljenje. 

 Kaže kako je pas izgubio kontrolu i ugrizao nekoliko zaposlenika. Svoju priču zaključio je riječima kako su takve stvari uobičajene i događaju se svugdje oko nas.

Zanima nas vaše mišljenje

Cijeli slučaj istražuju dvije državne agencije koje će nakon istrage donijeti odluku hoće li protiv počinitelja podići optužnicu za zlostavljanje životinja.

Pozivamo vas da pogledate video iznad članka i kažete nam vaša iskustva s veterinarima te odgovorite na pitanje: Da li ovakvi postupci veterinara, čak ako je pas agresivan imaju opravdanje? ''''


Komentari (18)
  • Žao mi je psića,mali jadnik.! Ne može svatko biti veterinar,ovaj slučaj to dokazuje.Ne mogu zamisliti da moje peseke netko tako zlostavlja,"podigla" bi i nebo i zemlju da se primjereno kazni.! Bože,ne znam po koji puta gledam članak i ne mogu vjerovati da se i to događa.! Moja iskustva kada su u pitanju veterinari su zadivljujuća.Imaju strpljenja,čekaju da se pas smiri,daju savjet kako da smirimo psa da on može odraditi svoj dio.! Zahvalna sam im na tome.!

    30. 6. 2013,   09:05
  • @bettyboop25: slažem se da ne može svatko biti veterinar. Sjećam se kad sam prvi put odvela štene na cijepljenje. Tako mu je bez duše "zabio" injekciju" da to ne mogu zaboraviti. To je bio prvi i zadnji posjet tom veterinaru.

    30. 6. 2013,   09:13
  • Da je to moj pas ta bi američka krmača zajedno s tim indijskim mesarom jednako tako letila u zid pa kad tu prasad policija ne vodi neka odvede mene, uostalom i zatvor je za ljude... ... Koristim ovu priliku reći sve najbolje o veterinarskoj ambulanti zoo-vet u Zadru - koji su ućinili sve da spasu mačića kojeg je udario auto a kojeg sam donijela njima kao dežurnoj veterinarskoj ambulanti, učinili su to s velikom pažnjom i nastojeći nesretnoj životinji smanjiti i traumu i stres. uspjeli su ga spasiti. I pored toga što su potošili skoro dva sata na intervenciju učinili su to besplatno. Hvala im u njegovo ime...

    30. 6. 2013,   13:51